Matura 2008
-
Kombajnista
- Użytkownik

- Podziękował: 13 razy
Matura 2008
Oj ja to nie wiem. Ale czarno to widze. Zestesowałem sie i nie potrafiłem dobrze myslec. A niektóre zadania juz po wyjsciu wiedziałemjak zrobić ( np własnie z iloscia rozwiazan zaleznych od p) ale cóz. Takie zycie. Teraz juz tylko czekac na wyniki i miec nadzieje ze nie jest zle.
- Lorek
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matura 2008
fanch, a\(\displaystyle{ \frac{2}{x}=-6}\) nie pasuje? U mnie najwięcej było głupich błędów przy zadaniu z ostrosłupem podpunkt b) gdzie 3 osoby (w tym ja, ale poprawiłem ) z równania \(\displaystyle{ \tan^2\alpha-1=6}\) otrzymały \(\displaystyle{ \tan^2\alpha=5}\) A co do zadania ostatniego nie sądzicie, że wynik 15 tez jest poprawny? Bo w końcu nie pisało, że D nie może pokryć się z B.
-
Gierol
- Użytkownik

Matura 2008
nie znam dokladnie zadania, ale czy nie moze byc ze \(\displaystyle{ \frac{2}{x} =-6}\) ?fanch pisze:Suvi, jesli chodzi o zadanie z okresleniem liczby rozwiązan, to mi sie wydaje ze
dla p=3 jest zero rozwiązan, bo:
\(\displaystyle{ |\frac{2}{x}+3|=3}\)
czyli musi być ze: \(\displaystyle{ \frac{2}{x}=0}\)
a to mozliwe raczej nie jest.... jak myślicie ?
Matura 2008
Matura była raczej prosta, ale 3 zadania mam z błędami porobione... Zawsze musze jakoś na odwrót liczyć No ale ponad 80% będzie na bank więc dzisiaj wielkie prucie sie zapowiada
- nico89
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Matura 2008
Kurcze no nieźle, zrobilem to z funkcja najpierw dobrze a potem poprawilem na źle napisalem ze 0 nie nalezy do dziedziny i wykreslilem rozwiazanie p=0 (ź i p mi sie pomyliły) a tak poza tym mam reszte w 100% dobrze czyli powinno byc jakies 95%:) minimum.
-
Zeratul
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matura 2008
Generalnie rzecz biorąc...
Matura debilnie i prymitywnie prosta.
Zamiast za faktyczne błędy punkty polecą za pierdoły jakieś w zapisie...
Matura debilnie i prymitywnie prosta.
Zamiast za faktyczne błędy punkty polecą za pierdoły jakieś w zapisie...
Matura 2008
Mam pytanie jak to jest w pierwszym zadaniu zrobilem uklad a(6)(5)(3) = 9 zamiast 90 czy cale zadanie bedzie skreslone ? czy dostane punkty za reszte?
- nico89
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Matura 2008
NO własnie i tylko to mnie martwi, bo w ten spsoob faworyzuje sie slabych ucznioow którzy mają "fuksa" a dobry moze miec pecha i koniec z marzeniami..
[ Dodano: 14 Maj 2008, 15:57 ]
I tutaj własnie w tym roku na egzaminie maturalnym wyszlo szydlo z worka, cała dupna reforma pokazała jak bardzo jest dupna ze wszystkich przedmiotów..
Helodon dostanesz jakies punkty raczej
I tutaj własnie w tym roku na egzaminie maturalnym wyszlo szydlo z worka, cała dupna reforma pokazała jak bardzo jest dupna ze wszystkich przedmiotów..
Helodon dostanesz jakies punkty raczej
-
Suvi
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matura 2008
jesli reszte masz dobrze to stracisz 1 pkt. albo w ogole nic nie stracisz [to jest blad nieuwagi czy jak to tams ie anzywa.]hedong pisze:Mam pytanie jak to jest w pierwszym zadaniu zrobilem uklad a(6)(5)(3) = 9 zamiast 90 czy cale zadanie bedzie skreslone ? czy dostane punkty za reszte?
edit:
znaczy jesli tylko pomyliles 9 z 90.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2008, o 14:59 przez Suvi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Viathor
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matura 2008
Za zapisanie miejsc zerowych może coś być U mnie około 80% będzie...hedong pisze:Mam pytanie jak to jest w pierwszym zadaniu zrobilem uklad a(6)(5)(3) = 9 zamiast 90 czy cale zadanie bedzie skreslone ? czy dostane punkty za reszte?
-
Madame
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Matura 2008
Dla mnie łatwa. Zadania bardzo przyjazne, aż dziwne, że tak proste. Jedyne, które mnie wkurzyło to z jednokładnością, bo nie mogłam sobie przypomnieć. Max. 3pkt straty. Czyli liczę na >94%
Pozdrawiam
M.
PS. Też myślę, że tak nie powinno być, bo raz - progi na studia będą wyższe, dwa - zrównuje się poziom i potem niektórzy mogą być rozgoryczeni, że zrobili głupie błędy i mają 92 % a ktoś komu się "fuksło" i ma 100%.
Pozdrawiam
M.
PS. Też myślę, że tak nie powinno być, bo raz - progi na studia będą wyższe, dwa - zrównuje się poziom i potem niektórzy mogą być rozgoryczeni, że zrobili głupie błędy i mają 92 % a ktoś komu się "fuksło" i ma 100%.