cholera ja to miałem przerąbane ... mając rok czasu na jeden temacik to bym leżał do kwietnia do góry brzuchem ... ale i tak zdałem polaka na 5 i miałem ustny z głowy
trzymam za was misiaki mocno kciuki dobrze zdawać i na studia sie dostawać :]
Fajnie ... Bo ja własnie mówiłem sobie od tygodnia każdego wieczorku, że dzisiaj napewno napisze ... Zmęczony jestem i na jutro odłoże ... Przecież to jeszcze tydzień został ...
Na poważnie to mam conieco, ale na pewną prezentacje to nie wygląda ...
ja się już zaczynam poważnie martwić, że mi to tak nie idzie.... kurde.... trochę mam, ale zwykle jak sie chce za to zabrać to strasznie rozkojarzony jestem.... :/
Ej ... Macie przecież te swoje plany wypowiedzi itd. ? To piszcie sobie normalnie wg nich. Grunt to podejsc do sprawy spokojnie ... A im później zaczniecie, tym mniej spokoju w tym będzie.
Nom - mamy już poniedziałek - wiec jeszcze raz - powodzenia zdającym dziś
Heh, tylko plan tak po zrobieniu kilku próbek prezentacji okazał się do d*** ... Nie, aż tak całkiem, ale kilka błędów wyszło ... Sam jestem sobie winien, ale nic się nie stało ...
No, ale co się przejmować ... Wystarczy, że wene złapie i jakoś będzie ...
Do tych co dzisiaj zdają i jutro i pojutrze ...
Piszcie jak wam poszło ... Musze wiedzieć czy mam sie bać czy nie ...
gvalch'ca re5pect ja mam polski we środę "Motyw krzyża w literaturze i malarstwie. Zanalizuj jego funkcjonowanie w wybranych dziełach z różnych epok.", a angielski rozszerzony tydzień później powodzenia całej reszcie
Heh nie którzy to maja już fajnie ]gvalch'ca gratulacje !! Ja narazie nie moge się pochwalić bo mam w srode i w piatek ale mogę powiedzieć że mój kolega zdał polski na 100%, a drugi na 70% i nie byli zbyt mądrzy przez te 3lata nauki więc chyba ta nowa matura nie taka zła jak ją opisują
Wszytskim maturzystom powodzenia:)
Ja dopiero pierwszą maturkę mam w czwartek i to z radzieckiego rozszerzonego
a polski ... wczoraj skonczylam pisać jeszcze tylko plakaty i bedzie gut
ale polski dopiero w przyszla srode
a temacik mam nastepujacy:
w kregu onomastyki- najpopularniejsze imiona ostatnich lat-pochodzenie, znaczenie i przyczyny popularnosci
to tak zwany temat jezykowy bo nawet zadnej lektury do tego nie ma i dlatego go wzielam
zobaczymy co to bedzie
i tak najbardziej boje sie pisemnych bo ustne to pikus:)
pozdrawiam
bielka pisze:
i tak najbardziej boje sie pisemnych bo ustne to pikus:)
pozdrawiam
No nie wiem ... Ustna to dla mnie wielka niewiadoma, przynajmniej napewno z anglika ... Wpadną 3 rozmówki rzeźnicze no i witamy w styczniu ...
A pisemna to pikuś ... Robiłem ostatnio testy maturalne te z programu gazety wyborczej ... podstawowy niewazne czy z anglika czy matmy zawsze na odwal wychodził ponad 80 kilka % ...
ja się najbardziej stresuję pisemnym polskim, na ustny pracę już mam więc się trochę uspokoiłem, jutro idę prezentować jeszcze trzeba sobie to kilka razy powtórzyć i będzie dobrze