[studia] Uniwersytet Warszawski
- gaga
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
A co to w ogole jest to JSEM?,bo w sumie nie bardzo wiem...Gdzie lepiej się wybrać na politechnikę czy na uniwerek,jeśli chcę się rozwijać matematycznie?:-)
-
półpasiec
- Gość Specjalny

- Podziękował: 1 raz
na mismapie bedziesz miala zajecia razem z ludzmi ktorzy studiuja matematyke wiec nie bedzie trudniejsza, moze byc tylko ciezej z powodu dwoch kierunkow ale na zadnym nie powinno byc trudniej niz na zwyklych studiach
- faustus
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Chcialbym isc na informatyke na UW, ale jestem okropnie zdezorientowany, jeśli chodzi o poziom tegorocznej matury z matematyki, co ma decydujace znaczenie dla poziomu wynikow potrzebnych do bycia przyjetym. Slyszalem juz, ze ta matura byla wyjatkowo prosta i taka mi się wydaje, ale czytalem też opinie rektorów, którzy powiedzieli, że dopiero teraz byla na odpowiednim poziomie. W sumie nie mam pojecia, czego się spodziewać. Jak myślicie, ile punktów(liczonych systemem MIMUW) będzie potrzebnych na informatykę? Ja tylko strzelam, że okolo 92 i mam nadzieje, że się mylę.
-
liu
- Użytkownik

MISMaP ma jedna zdecydowana zalete.
Nie trzeba robic wstepu do informatyki!
Tak samo MISMaP fizyczny ma te zalete, ze nie trzeba przesypiac obowiazkowego dla fizykow wykladu z SMOP (Statystycznych Metod Opracowania Pomiarow).
Tak samo MISMaP fizyczny ma te zalete, ze nie trzeba przesypiac obowiazkowego dla fizykow wykladu z SMOP (Statystycznych Metod Opracowania Pomiarow).
Dlatego wybieram MISMaP Pytanie tylko czy sie dostane na informatyke...
- faustus
- Użytkownik

Dlaczego to takie dobre?liu pisze:MISMaP ma jedna zdecydowana zalete.
Wstęp do informatyki jest taki banalny, że nie warto tracić czasu czy taki trudny?
W informatorze dla kandydatów już na 2. stronie( Rozdział 1-O nas) jest napisane, iż na informatyce prowadzone są badania z takiej dziedziny jak bioinformatyka. Moje pytanie jest następujące: co oni tam napreawdę robią (czy jest to programowanie i algorytmy czy też może nauka o sprzęcie stosowanym w takich badaniach); czy tą dyscyplinę wybiera się po etapie licencjackim czy też dopiero po studiach podczas doktoratu. Może ktoś z was robił coś takiego lub wie coś na ten temat?
- Arek
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Hmmm... jak widzę wielu z Was wybiera się na Wydział Matematyki UW. No i niektórzy są i nic nie piszą Chętnie zebrałbym jakąś listę z Wami, moglibyśmy w październiku jakiś meeting oficjalny sobie urządzić na Wydziale
A znajdzie się miejsce na twojej liście dla mismapowców (też MIM)? :> Jak tak to się zgłaszam...Arek pisze:Hmmm... jak widzę wielu z Was wybiera się na Wydział Matematyki UW. No i niektórzy są i nic nie pisząChętnie zebrałbym jakąś listę z Wami, moglibyśmy w październiku jakiś meeting oficjalny sobie urządzić na Wydziale
- faustus
- Użytkownik

Też jestem za jakimś meetingiem, od października zaczynam studiować informatykę. A może by go tak zorganizować jeszcze przed rozpoczęciem się studiów?
- Comma
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Miałam być na JSEM, ale jednak zdecydowałam sie ostatecznie na eSGieH.
Mam jednak nadzieję, że mimo to i tak kiedyś Was "przypadkiem" spotkam
Mam jednak nadzieję, że mimo to i tak kiedyś Was "przypadkiem" spotkam