PW - MiNI
-
Nobody
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
PW - MiNI
Astrober, straszenie jak zwykle o mojej sorce od matmy po mieście też chodziły legendy, jak to nie strasznie i ciężko a jakoś dałem radę i mam się dobrze myślę, że jakiegoś wielkiego kosmosu nie będzie no i mam nadzieję, że połowa nie odpadnie na I semestrze
-
Astrober
- Użytkownik

PW - MiNI
Dzięki Plant za informację. Miałem sobie szukać mieszkania, ale w końcu zdecydowałem, że być może warto na początku spróbować życia w akademiku .
Swoją drogą próg po II turze rekrutacji spadł do bodajże 168 pkt. A więc już jest niższy niż przed rokiem.
Swoją drogą próg po II turze rekrutacji spadł do bodajże 168 pkt. A więc już jest niższy niż przed rokiem.
-
Ambi
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
PW - MiNI
Jak już w innym temacie powiedziałem, ja także jestem na mini:)
Co do "odsiewu" na mini:
Rozmawiałem ze studentem z 3 roku jak to u nich tam jest pod tym względem i powiedział, że tak dużo osób to nie odpada, bo w końcu przyjmują tylko ok. 60 osób. Pare odchodzi z powodów rodzinnych czy jeszcze innych, no i paru wyleci jak się będzie za duzo obijać.
Informatyka na PW jest o tyle lepsza od tej na MIM, że kończąc ją zdobywa się dwa tytuły inż i mgr, tam "tylko" mgr. Pracodawca często patrzy się nie jaką konkretnie uczelnie kto kończył, ale jakiego rodzaju uczelnie. Tak czy siak po tej i po tej inf. będzie co robić, o to sie nie musimy martwić.
A gdzie łatwiej..ponoć na PW..
Co do "odsiewu" na mini:
Rozmawiałem ze studentem z 3 roku jak to u nich tam jest pod tym względem i powiedział, że tak dużo osób to nie odpada, bo w końcu przyjmują tylko ok. 60 osób. Pare odchodzi z powodów rodzinnych czy jeszcze innych, no i paru wyleci jak się będzie za duzo obijać.
Informatyka na PW jest o tyle lepsza od tej na MIM, że kończąc ją zdobywa się dwa tytuły inż i mgr, tam "tylko" mgr. Pracodawca często patrzy się nie jaką konkretnie uczelnie kto kończył, ale jakiego rodzaju uczelnie. Tak czy siak po tej i po tej inf. będzie co robić, o to sie nie musimy martwić.
A gdzie łatwiej..ponoć na PW..
-
spagetti111
- Użytkownik

PW - MiNI
To, co powyżej zostało napisane przez Faustusa o studiach na wydziale MiNI, jest kompletną bzdurą. Jestem ciekaw, na jakim kierunku jest ten kolega, o którym Faustus wspomina. Chcę wyraźnie i stanowczo podkreślić, że nauczanie matematyki na tym wydziale jest niesamowicie rozległe i obejmuje w takim samym zakresie aspekty teoretyczne jak i zastosowania. Niemalże z każdego przedmiotu matematycznego oprócz egzaminu pisemnego jest także egzamin ustny, obejmujący swym zakresem przede wszystkim dogłębne rozumienie twierdzeń WRAZ Z DOWODAMI. Trzeba sie nieźle napocić, aby zasłużyć na zaliczenie/zdanie egzaminu. Dogłębna wiedzy teoretyczna jest tu wymagana i sprawdzana z wyjątkową skrupulatnością, czego nie można powiedzieć o wydziale EiTI.faustus pisze:Mam na MiNI kolegę, który nie był jakiś rewelacyjny w liceum, maturę napisał na poziomie ~85% i teraz bez problemu sobie tam radzi. Narzeka tylko na podejście do matematyki, polegające na nauczeniu się ogromnej ilości twierdzeń bez dowodów (btw. matematyka na politechnice zawsze będzie ułomna, można powiedzieć, że to jest tak, jak gdyby na jakiejś akademii wychowania fizycznego można było studiować medycynę).
Gorąco polecam informatykę na MiNI.
- Doktor
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
PW - MiNI
a ja mam pytanie co do studiów na IL ? będę miał matematykę czy "naukę liczenia" tak samo jak było w liceum ?
ja też wybrałem akademik - świeże info z uczelni i koledzy ze starszych lat - znaczące plusy
z tego co ja sie dowiadywałem to nie mają problemu bo nawet zaświadczeń o zarobkach nie biorą wystarczy sama chęć mieszkania w akademiku
ja też wybrałem akademik - świeże info z uczelni i koledzy ze starszych lat - znaczące plusy
z tego co ja sie dowiadywałem to nie mają problemu bo nawet zaświadczeń o zarobkach nie biorą wystarczy sama chęć mieszkania w akademiku
-
Nobody
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
PW - MiNI
Brak chętnych? Ktoś się może domyśla czemu? Czysta ciekawośćUWAGA!
Wydział Matematyki i Nauk Informacyjnych organizuje we wrześniu dodatkową rekrutację na studia II stopnia na kierunkach Informatyka i Computer Science. Szczegółowe informacje zostaną podane na początku września
- Plant
- Użytkownik

PW - MiNI
Zdaje się, że na studia II stopnia jest 48 miejsc. 12 osób z rocznika spokojnie może odpaść, kilku ludzi na pewno zakończy swoją edukację po stopniu inżynierskim, no ale z zewnątrz też ktoś może dojść.. dziwne..
-
masterkielbaste
- Użytkownik

-
masterkielbaste
- Użytkownik