Mylisz się. Kolejny raz pokazujesz tym swoją ignorancję. Spróbuj choć zrozumieć, co napisałem o izomorfizmach oraz co napisał a4karo, gdyż póki co pleciesz trzy po trzy.arek1357 pisze:Ja tak pisałem specjalnie no bo bijekcja to coś bardziej ogólnego niż izomorfizm ale w sumie uogólniając można sprowadzić do jednego i tego samego ...
Jak to jest z tą nierozróżnialnością?
- yorgin
- Użytkownik

- Podziękował: 17 razy
-
arek1357
Ja dobrze was zrozumiałem bardzo dobrze ale poprzez ironię moich postów może ktoś lepiej zrozumie, że izomorfizm i bijekcja nie interesują się naturą przedmiotu tylko liczebnością i zgodnością działań w zbiorach równolicznych a że ciężko mi było dobrać działania w grupie ludzi i psów to poprzestałem na bijekcji.
Ale za to w innym poście znalazłem przykłady topologii jako relacji człowieka ze społecznością.(Co też w jakiś sposób pasuje do naszego tematu). Więc nie jestem aż takim ignorantem i wiem dobrze co piszę.
Ale za to w innym poście znalazłem przykłady topologii jako relacji człowieka ze społecznością.(Co też w jakiś sposób pasuje do naszego tematu). Więc nie jestem aż takim ignorantem i wiem dobrze co piszę.
- AiDi
- Moderator

- Podziękował: 49 razy
No i poprzez to, to co napisałeś jest po prostu bez sensu.arek1357 pisze:a że ciężko mi było dobrać działania w grupie ludzi i psów to poprzestałem na bijekcji
- yorgin
- Użytkownik

- Podziękował: 17 razy
Bijekcja może być określona między dowolnymi zbiorami, nawet pozbawionymi struktury algebraicznej. Zatem powyższe jest fałszywe.arek1357 pisze: izomorfizm i bijekcja nie interesują się naturą przedmiotu tylko liczebnością i zgodnością działań w zbiorach równolicznych