Kangur 2014 Kadet
Kangur 2014 Junior
W zadaniu 27 przy punkcie T jest kąt prosty?
Stwierdziłam, że tak i chyba zepsułam zadanie ;/
Stwierdziłam, że tak i chyba zepsułam zadanie ;/
Kangur 2014 Kadet
Kąt prosty byłby, gdyby odcinek AT był promieniem okręgu. Mam jeszcze jedno pytanko, ile czasu trzeba czekać na wyniki w kangurze?
Kangur 2014 Kadet
Na wyniki pewnie do maja/czerwca. Chociaż dawno nie brałam udziału, może coś się zmieniło Ale odpowiedzi może pokażą wcześniej. Rok temu konkurs był 21 marca, a 22 na stronie pojawiły się odpowiedzi, jeśli dobrze wyszpiegowałam przed chwilą :p
Kangur 2014 Kadet
Witam wszystkich serdecznie.
Nie będę zakładał nowego tematu, ile wasze dzieci mają w Kangur "Żaczek" 2014 i jak ma się to do średniej.
Mój syn ma 75 punktów po skrupulatnym odliczeniu punktów za błędne zadania, nie licząc wstępnie błędów z wpisaniem wyników w kartę odpowiedzi. Jak na grudniowe dziecko i tak się cieszę, że sobie radzi nie mniej jednak niektóre zadania nawet mnie starego chłopa powalają i jednak trzeba chwilkę nad nimi spędzić.
Nie będę zakładał nowego tematu, ile wasze dzieci mają w Kangur "Żaczek" 2014 i jak ma się to do średniej.
Mój syn ma 75 punktów po skrupulatnym odliczeniu punktów za błędne zadania, nie licząc wstępnie błędów z wpisaniem wyników w kartę odpowiedzi. Jak na grudniowe dziecko i tak się cieszę, że sobie radzi nie mniej jednak niektóre zadania nawet mnie starego chłopa powalają i jednak trzeba chwilkę nad nimi spędzić.
Kangur 2014 Kadet
Potwierdzam odpowiedzi do studenta.Invisible pisze:Moje odpowiedzi do studenta (do 20 na 99% dobre)
BBCEBCEDDD
ABCBDDABDC
EAEDDACDDD
Podaję odpowiedzi dla beniamina
DDDAA DBDBD
EBDBE DBBDE
AEADD CBCCE
ktoś potwierdzi?
edit:
Sprawdziłem kadeta, wygląda na to, że odpowiedzi są poprawne.domestos70 pisze:Moje odpowiedzi z kadeta:Ukryta treść:
-
emil99
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Kangur 2014 Kadet
Wiecie gdzie mogę znaleźć zadania z Kadeta tegorocznego. Wrzuciłby ktoś link do strony z zadaniami bo jakoś nie mogę wyszukać. Z góry dzięki.
- leszczu450
- Użytkownik

- Podziękował: 1589 razy
Kangur 2014 Kadet
Cześć !
Mam do Was pytanie. Młodsza siostra mojej dziewczyny chodzi do 2 klasy podstawówki i wczoraj brała udział w Kangurku. Na konkursie wszyscy dostali taki breloleczek, układnke. Kojarzycie może gdzie można to dostać, kupić?
Pozdrawiam!
Mam do Was pytanie. Młodsza siostra mojej dziewczyny chodzi do 2 klasy podstawówki i wczoraj brała udział w Kangurku. Na konkursie wszyscy dostali taki breloleczek, układnke. Kojarzycie może gdzie można to dostać, kupić?
Pozdrawiam!
-
trebor
- Użytkownik

Kangur 2014 Kadet
Do graftec - moja córka też pisała "żaczka" w Łodzi (wiek 7.5roku). Odpowiedziała poprawnie na wszystkie pytania za 3 i 4 punkty i 2 zadania za 5 punktów. Pomyliła się w jednym za 5 punktów. Czyli wynik powinien być zbliżony do tego co podałeś. Pewnie to nie jest jakaś rewelacja, ale uważam że jak na pierwszy raz i uwzględniając, że poszła do szkoły jako 6-latka jest nieźle.
Też mnie interesuje jakieś porównanie "międzyrodzicielskie" (chociaż jak zobaczyłem rozwiązania zadań zrobione przez rodzica kolegi mojej córki to usiadłem ).
Nie wiem jak liczyć punkty bo przebąkiwali, że nie będą odliczane punkty ujemne za błędne odpowiedzi (co uważam za nieuczciwe w regionie, skoro regulamin ogólno-polski nie jest zmieniony).
Zasadniczo tylko jedno zadanie (21) było (jak zwykle) zamieszane
(jak ja to lubię: "jeżeli córka króla ma 7 lat a jej brat 1.5m to ile waży pies stryjenki siostry króla":-) )
Też mnie interesuje jakieś porównanie "międzyrodzicielskie" (chociaż jak zobaczyłem rozwiązania zadań zrobione przez rodzica kolegi mojej córki to usiadłem ).
Nie wiem jak liczyć punkty bo przebąkiwali, że nie będą odliczane punkty ujemne za błędne odpowiedzi (co uważam za nieuczciwe w regionie, skoro regulamin ogólno-polski nie jest zmieniony).
Zasadniczo tylko jedno zadanie (21) było (jak zwykle) zamieszane
(jak ja to lubię: "jeżeli córka króla ma 7 lat a jej brat 1.5m to ile waży pies stryjenki siostry króla":-) )
Kangur 2014 Kadet
A no dziś po jednym głebszym stwierdzam, że w 21 jest to odpowiedź "D".
Swoją drogą jak to może rozwiązać dziecko w 2 klasie to nie wiem. Ja tam się cieszę, że dzieci rosną uczę się na nowo niektórych rzeczy o których człowiek zaczynał zapominać. Breloczek który dziecko przyniosło z Kangura też w dzień pierwszy odstawiony ze stwierdzeniem nigdy tego nie ułożyłem dziś też nie dam rady. Po powrocie z pracy ambicje dały za wygrana, 30 minut w trakcie debaty Arłukowicza i brelok złożony. Jaka radość... Honor uratowany.
Dla osoby która pyta gdzie kupić taki brelok, proponuje napisać do organizatorów Kangura na adres ze strony oficjalnej i poprosić o przesłanie, no i może zapytać w szkole dyrekcję.
Swoją drogą jak to może rozwiązać dziecko w 2 klasie to nie wiem. Ja tam się cieszę, że dzieci rosną uczę się na nowo niektórych rzeczy o których człowiek zaczynał zapominać. Breloczek który dziecko przyniosło z Kangura też w dzień pierwszy odstawiony ze stwierdzeniem nigdy tego nie ułożyłem dziś też nie dam rady. Po powrocie z pracy ambicje dały za wygrana, 30 minut w trakcie debaty Arłukowicza i brelok złożony. Jaka radość... Honor uratowany.
Dla osoby która pyta gdzie kupić taki brelok, proponuje napisać do organizatorów Kangura na adres ze strony oficjalnej i poprosić o przesłanie, no i może zapytać w szkole dyrekcję.
-
trebor
- Użytkownik

Kangur 2014 Kadet
Moje rozwiązania dla Żaczek 2014.
1B, 2B, 3D, 4B, 5C, 6E, 7D
8E,9A,10D, 11B,12B,13D,14D
15D,16D,17D,18E, 19E,20A,21D
1B, 2B, 3D, 4B, 5C, 6E, 7D
8E,9A,10D, 11B,12B,13D,14D
15D,16D,17D,18E, 19E,20A,21D
-
Rafasia
- Użytkownik

Kangur 2014 Kadet
Hm.. to 21 zadanie jest całkiem wesołe Czy ktoś mógłby pokusić się o rozwiązanie krok po kroku bo się zawiesiłem troszkę Ja dotarłem do tego, że Ela ma Psa.....
- leszczu450
- Użytkownik

- Podziękował: 1589 razy
Kangur 2014 Kadet
Rafasia, zrób to inaczej. Po kolei zakładaj, że odpowiedzi są prawdziwe. Będą sprzeczności.