Którą drogę wybrać?
- VillagerMTV
- Użytkownik

- Podziękował: 65 razy
Którą drogę wybrać?
Ale jak będziesz najlepszym geodetą w Krakowie to będziesz miał pracę. A poza tym studiować można, a później można się przenieść. Chyba, że jesteś tak przywiązany do Krakowa.
A co do nauczycieli to to i tak jest niewdzięczny zawód, więc wiesz. A poza tym po filologii można pewnie tez gdzieś indziej pracować. No i same 5 nie świadczą o umiejętnościach (nie mówię, że Twoje kuzynki nie umieją nic)
A co do nauczycieli to to i tak jest niewdzięczny zawód, więc wiesz. A poza tym po filologii można pewnie tez gdzieś indziej pracować. No i same 5 nie świadczą o umiejętnościach (nie mówię, że Twoje kuzynki nie umieją nic)
-
Ser Cubus
- Użytkownik

- Podziękował: 107 razy
Którą drogę wybrać?
Z wykształcenia nauczyciel? Chyba pedagog? Można zrobić jakąś podyplomówkę i uczyć więcej przedmiotów, pracować jako animatorzy, świetlice, organizacje działające na rzecz dzieci/bezdomnych itd, wszelakie fundacje, HR, działy sprzedaży. Studia to nie zawodówka, dają Ci pewne umiejetności, a od Ciebie zależy jak je wykorzystasz.
Co do tego, że chcesz studia związane z geografią, to napisz co dokładnie Cię interesuje, bo z tego stwierdzenia nic nie wynika.
Co do tego, że chcesz studia związane z geografią, to napisz co dokładnie Cię interesuje, bo z tego stwierdzenia nic nie wynika.
- VillagerMTV
- Użytkownik

Którą drogę wybrać?
Trzeba być obrotnym. Można skończyć informatykę i mieć problem z pracą, a można skończyć filologię i zarabiać miliony;).
-
MakCis
- Użytkownik

- Podziękował: 72 razy
Którą drogę wybrać?
EmEm radzę Ci dobrze poprzeglądać różne kierunki na AGH. Z Twoimi matematyczno-geograficznymi zainteresowaniami celował bym np. w kierunki związane z wydobyciem gazu, nafty i innych surowców. Przykład: . Nie wiem jak jest z pracą po tym kierunku, ale pamiętam jak swego czasu w PGNiG szukali ludzi do pracy, przy czym warunkiem koniecznym było ukończenie AGH. Zaś moi koledzy kończyli jedynie technikum w tym kierunku i dostali bardzo dobrze płatne praktyki (na zachodniej ścianie Polski w niewielkiej miejscowości). Nawet jeśli nie w Polsce - to podejrzewam, że za granicą nie będzie problemu z pracą, tym bardziej, że AGH słynie z tego typu wydziałów i jest zapewne uczelnią znaną na całym świecie. Które uczelnie w Polsce mogą się pochwalić takimi wydziałami?
Ostatnio zmieniony 16 sie 2013, o 14:00 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błąd ortograficzny: niewielkiej.
Powód: Błąd ortograficzny: niewielkiej.
Którą drogę wybrać?
Problem w tym ,ze po studiach wolalbym zostac w Krakowie,ewentualnie gdzies na terenie Polski,natomiast praca za granica totalnie odpada.
Okej..Dziekuje wszystkim,bardzo mi pomogliscie.Zlapie sie za matematyke i geografie,zobaczymy jak to wyjdzie:)Posaram sie wybrac swoj wymarzony kierunek studiow tak do konca pierwszego semestru 2 klasy.Wtedy zapytam o opinie Was:)
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:)-- 15 sie 2013, o 14:37 --
PS: chyba troszke Cie ponioslo z tymi milionami:)))
Okej..Dziekuje wszystkim,bardzo mi pomogliscie.Zlapie sie za matematyke i geografie,zobaczymy jak to wyjdzie:)Posaram sie wybrac swoj wymarzony kierunek studiow tak do konca pierwszego semestru 2 klasy.Wtedy zapytam o opinie Was:)
Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam:)-- 15 sie 2013, o 14:37 --
VillagerMTV pisze:Trzeba być obrotnym. Można skończyć informatykę i mieć problem z pracą, a można skończyć filologię i zarabiać miliony;).
PS: chyba troszke Cie ponioslo z tymi milionami:)))
- VillagerMTV
- Użytkownik

Którą drogę wybrać?
Jeśli wziąć pod uwagę to, że niektórzy zarabiają miliony i nie mają studiów to wiesz, filologia by nie zaszkodziła;).
Ewentualnie na topie są kierunki typu informatyka i automatyka, ale to nie ma nic wspólnego z geografią;)
Ewentualnie na topie są kierunki typu informatyka i automatyka, ale to nie ma nic wspólnego z geografią;)
Którą drogę wybrać?
No tak ale w tym roku prog na automatyke i robotyke na AGH w Krakowie byl 942:) Wiec sam chyba rozumiesz
- VillagerMTV
- Użytkownik

Którą drogę wybrać?
Ale też matura z matematyki rozszerzona i podstawy z angielskiego nie były ciężkie. Nie wiem jak ang rozszerzony, ale myślę, że wybitny nie był. A AiR jest też pewnie na PK. Tylko nie wiem jak jest tam z poziomem.
Którą drogę wybrać?
Jak się zacznie rok szkolny i znajdę trochę czasu w weekend , to popatrzę na listę wszystkich kierunków na AGH i poczytam w internecie opis każdego z osobna,opinie absolwentów itp,może mnie któryś zainteresuje;);)