W tych pięciu podanych przez Ciebie pierwszych postach tematów nie doszukałem się złośliwości. Przeciwnie, było to zapytanie o szczegóły regulaminu albo o rzeczy w regulaminie nie ujęte. Zawierały one przykładowy temat lub screen, rozwinięcie, dlaczego właśnie o to dopytujesz i wreszcie końcowe pytanie:
Od kiedy to nieregulaminowe jest wrzucanie za dużej liczby zadań?
Czy za takie coś można dostać ostrzeżenie? Czy zgłaszać posty osób, które w takich tematach się wypowiadają? Czy to zależy od moderatora?
Można to uznać za off -topic od pewnego miejsca?
Czy w tym dziale: ... można komentować kompetencje innych?
Czy takie wypowiedzi działają na szkodę naszego forum ?
Wręcz mógłbym stwierdzić, że te tematy były założone według pewnego szablonu. Ten temat zawiera za to kilka(naście) linków do postów mogących lub jawnie naruszających regulamin, podjęta jest kolejna próba wywołania negatywnej dyskusji o "kółku matematycznym", a pierwsze pytanie przypomina raczej wezwanie do linczu na leniwym moderatorze kółka matematycznego. Takie tematy odnoszące się do innych działów zawierających zadania matematyczne, o dziwo, nie powstają.
Co do Twoich "przeoczeń", analogicznie, jeśli dostaję od kogoś monetę, aby wykonać 50 rzutów, a następnie wypada 50 orłów, to mogę podejrzewać, że moneta nie była "zwyczajna".
Tyle dobrego, że poznaliśmy metodę podbijania tematów przez autora ostatniego postu bez dopisywania kolejnych postów. Również jej nie znałem. Fajna rzecz!
Zgadzam się z
miodziem1988, również zalecam administratorom przyjrzenie się mojemu zachowaniu.