chodziło mi o sprawdzenie i odesłanie wyników przez komisję zewnętrznąMruczek pisze:Tak, jutro tutaj pojawią się zadania i klucz:
tutaj są nieoficjalne odpowiedzi

chodziło mi o sprawdzenie i odesłanie wyników przez komisję zewnętrznąMruczek pisze:Tak, jutro tutaj pojawią się zadania i klucz:

.Ciężka była też ta nierówność, \(\displaystyle{ x^2-9>0}\)

Matko a podobno to ja "filozofuje"Lunette pisze: Wiem, trochę namotałam, ale ostatnio siedzę w rozszerzeniu i widząc tak proste zadanie szukam w nim na siłę haczyka, tak samo w tym.
Czy zostanie mi przyznany punkt za rozwiązanie?

Też tak mam. Ale nie było powiedziane, żeby usunąć niewymierność albo żeby doprowadzić do najprostszej postaci, więc punkt powinien być.Johny94 pisze:Ja natomiat mam pytanie, jak myślicie, czy jak ktoś zamiast odpowiedzi \(\displaystyle{ \frac{\sqrt{6}}{2}}\) zapisał \(\displaystyle{ \sqrt{\frac{3}{2}}}\) to ma max punktów?
Nie, sama się na tym rypnęłam właśnieMoni_94 pisze: Mam pytanko takie małe czy w kluczu przypadkiem nie ma błędu?? A mianowicie chodzi mi o zadanie 6 w kluczu jest odpowiedź D a nie powinna być B ??

Ja podstawiałam dla \(\displaystyle{ n=2}\), czyli ten sam sposób.HuBson pisze:no niby tak ale jak ktoś nie zna wzoru to można było po prostu podstawić \(\displaystyle{ n=1}\)
i zgadzało się tylko jedno.