Edytory TeX
- rtuszyns
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Edytory TeX
WinEdit jest prościutki w obsłudze. Troszeczkę tylko posiedzieć i popróbować i samemu się wszystko da zrobić bez jakichś tutoriali... Pozdrawiam i zachęcam do prób...
- marcia07
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Edytory TeX
Mam pytanie: jak "zmusić" SCIENTIFICA workPlace do numerowania równań?? opcję "automatyczne numerowanie równań" mam aktywną, ale co powinnam jeszcze zrobić aby te równania mi faktycznie numerował??
-
michal256
- Użytkownik

Edytory TeX
Witam wszystkich,
mam pytanie czy ktoś może posiada jakiś samouczek do Scientific Workplace 5.5 lub LyX 1.5 bo nie za bardzo mogę się odnaleść w tych praogramach a nie znam za bardzo języka TeX żeby pisać w nim a te programy nie wymagają takowej znajomości i jestem właśnie na etapie pisania pracy magisterkiej...
Chodzi mi między innymi o symbol sumowania aby nad tym znakiem (sigma) i pod nim znalazły się granice sumowanie, nie mogę za nic do tego dojść:(
Jeśli ktoś się conieco na tym zna to proszę o kontakt lub odpowiedź, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam
mam pytanie czy ktoś może posiada jakiś samouczek do Scientific Workplace 5.5 lub LyX 1.5 bo nie za bardzo mogę się odnaleść w tych praogramach a nie znam za bardzo języka TeX żeby pisać w nim a te programy nie wymagają takowej znajomości i jestem właśnie na etapie pisania pracy magisterkiej...
Chodzi mi między innymi o symbol sumowania aby nad tym znakiem (sigma) i pod nim znalazły się granice sumowanie, nie mogę za nic do tego dojść:(
Jeśli ktoś się conieco na tym zna to proszę o kontakt lub odpowiedź, będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam