chyba na informatykę... powtarzam po raz drugi ,ze ja pytalam o progi na informatyke...RSM pisze:Rita, może już pierwszego dnia wszyscy dostarczyli dokumenty
Najlepiej by było gdyby ktoś, kto w zeszłym roku śledził uważnie te wydarzenia (czyt. ubiegłoroczny maturzysta kandydujący na matematykę na UW) się wypowiedział w tej kwestii.
Informatyka na UW, zeszłoroczny próg
-
RSM
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
A ja podkreślam, że wypowiadam się o matmie.
- pierwszy post potwierdza, że próg wyniósł około 83 punkty na matematykę (w zeszłym roku)
... yka+pr%F3g - czwarty post potwierdza, że próg na informatykę był bliżej 90 punktów.
- pierwszy post potwierdza, że próg wyniósł około 83 punkty na matematykę (w zeszłym roku)
... yka+pr%F3g - czwarty post potwierdza, że próg na informatykę był bliżej 90 punktów.
jak to plus/minus 1? I to jest prog na I ture czy II ? O ile wogole byly dwie?
Sorry za glupie pytania,ale jestem na maxa zestresowana ta cala rekrutacja
Sorry za glupie pytania,ale jestem na maxa zestresowana ta cala rekrutacja
-
adner
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
Nie wiem czy było kilka tur na informatykę(szczerze wątpię) - taki próg podali w kalkulatorze.
Plus minus jeden bo nie pamiętam dokładnie
ale mysle ze byly dwie bo przeciez kupa ludzi sklada na raz na UW i PW,a pozniej z jednego rezygnuja...(jedni z PW,a drudzy z UW oczywiscie )adner pisze:Nie wiem czy było kilka tur na informatykę(szczerze wątpię) - taki próg podali w kalkulatorze.
-
adambak
- Użytkownik

- Podziękował: 295 razy
flashion, ma rację co do progu..
na Informatykę na UW nigdy nie ma drugiej tury..
czy będziesz drążyć ten temat dalej, czy też nie, i tak przed ogłoszeniem wyników nie będziesz wiedziała na 100% czy się dostałaś czy nie, także odradzam stresowanie się tym.. poza tym sprawa jak sama trafnie napisałaś może wyglądać inaczej niż rok temu (trudniejsze maturki).. także nie ma sensu, w dodatku wyniki już za dwa dni, Twój stres w tej chwili i tak na to nie wpłynie
na Informatykę na UW nigdy nie ma drugiej tury..
czy będziesz drążyć ten temat dalej, czy też nie, i tak przed ogłoszeniem wyników nie będziesz wiedziała na 100% czy się dostałaś czy nie, także odradzam stresowanie się tym.. poza tym sprawa jak sama trafnie napisałaś może wyglądać inaczej niż rok temu (trudniejsze maturki).. także nie ma sensu, w dodatku wyniki już za dwa dni, Twój stres w tej chwili i tak na to nie wpłynie
jak to nie ma drugiej tury? skąd te informacje? Nie wierze w to ,zeby chociaz kilka osob nie skladalo na uw i pw i rezygnowalo potem z uw na rzecz pw....
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Z tego co ja pamiętam to na matematykę nie było drugiej tury, więc na informatykę tym bardziej jest to realne. A to, że parę osób zrezygnuje nie oznacza, że mają od razu robić kolejną turę, bo i tak zazwyczaj bierze się więcej osób niż mniej. Już w pierwszym miesiącu część rezygnuje więc 10 osób w tą czy w tą nie robi różnicy.Rita pisze:jak to nie ma drugiej tury? skąd te informacje? Nie wierze w to ,zeby chociaz kilka osob nie skladalo na uw i pw i rezygnowalo potem z uw na rzecz pw....
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
To nie jest takie sztywne, a niewiele osób rezygnuje jeśli już się dostaje i jak widać nie opłaca się robić następnej tury, żeby wziąć kolejne 3 osoby na krzyż.Rita pisze:bierze sie wiecej? a ja myslalam,ze limit jest 155 i koniec...
-
adambak
- Użytkownik

no niestety nie ma takiego luksusu jak na PW, nie ma drugiej tury.. ale co powiedziałem o wyluzowaniu? moim zdaniem masz realne szanse(mimo że zazwyczaj próg na Informatykę około88pkt), bo trochę się namieszało w tym roku..
namieszalo? a co konkretnie masz na myśli?adambak pisze:no niestety nie ma takiego luksusu jak na PW, nie ma drugiej tury.. ale co powiedziałem o wyluzowaniu? moim zdaniem masz realne szanse(mimo że zazwyczaj próg na Informatykę około88pkt), bo trochę się namieszało w tym roku..
-
adambak
- Użytkownik

no tak jak pisałem matury były inne, trudniejsze, i w ogóle wszyscy narzekają więc pewnie inaczej będzie wyglądało to w tym roku, inne progi mogą być..
i a propo wiadomość z ostatniej chwili: dostałem się na PW na Informatykę na MINI, miałem 189pkt, rok temu ponoć był próg 197pkt w pierwszej turze, czyli wtedy bym się nie dostał, dopiero w drugiej bym się załapał, a tutaj proszę już mnie chcą a tak na poważnie to w sumie aż trochę żal odmawiać, taki fajny wydział, no ale postanowiłem że Informatyka na UW przede wszystkim..
i a propo wiadomość z ostatniej chwili: dostałem się na PW na Informatykę na MINI, miałem 189pkt, rok temu ponoć był próg 197pkt w pierwszej turze, czyli wtedy bym się nie dostał, dopiero w drugiej bym się załapał, a tutaj proszę już mnie chcą a tak na poważnie to w sumie aż trochę żal odmawiać, taki fajny wydział, no ale postanowiłem że Informatyka na UW przede wszystkim..