made my dayszw1710 pisze:Być jedyną na roku to jest coś. Ale wolę ten układ niż odwrotny, a uczyłem w obu (pielęgniarki, statystyka). Bo w grupie sfeminizowanej każda ma coś do powiedzenia.
Dziewczyna na PG - jakie kierunek wybrac?
- flashion
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Podobno powyżej 8k. Tyle że na początku naukowej kariery dostajesz tyle co na kasie w biedronce, a nie wiadomo czy w ogóle znajdzie się dla Ciebie etat. W dodatku zdarza się, że w naszym wspaniałym kraju doktorowi trudniej znaleźć pracę niż takiemu magistrzynie.Tego to i ja się chętnie dowiem, bo jest to jedna z opcji tkwiących w mojej głowie
Jestem na AiRze, chociaż nie na PG. Z myśleniem to jednak te studia wiele wspólnego nie mają. Po liceum przychodzi się na studia pełnym wyobrażeń i oczekuje nie wiadomo czego, a jednak najczęściej rzeczywistość jest inna.Pozatym moze jeszcze jest ktos na tym forum kto moglby mi opowiedziec cos o AiR, EiT, informatyce, elektrotechnice lub energetyce?:)
Nie wiem jak na PG stoją kierunki, ale dorzucę jeszcze do kotła kierunki, które również mogą być dla Ciebie ciekawe: fizyka techniczna, mechatronika.
Każdy tak mówi, heh. Myślę, że jednak najbardziej będą cenieni nie Ci, którzy jadą na samych piątkach, a Ci co na własną rękę zgłębiają dane gałęzie wiedzy.Jestem ambitna i przykladam sie do tego co musze zrobic, dlatego zakladam ze na studiach nie bede sie obijac i imprezowac tylko starac sie nauczyc jak najwiecej i miec jak najlepsze oceny.
-
sarni20
- Użytkownik

Hmm.. myślę że kierowanie się zarobkami po studiach nie jest dobrym pomysłem. Najważniejsze jest robić to co się lubi! Ja również jestem tegorocznym maturzystą i wybieram się na AiR na PG. Kierunek jest na dwóch wydziałach ETI i EIA . Na pierwszym głównie mamy kontakt z komputerami tzn. na tym wydziale kształcą głównie pod kątem oprogramowania (na drzwiach otwartych wydział wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, nowy budynek itd.) ogólnie wydział ten jest uznawany przez studentów za najtrudniejszy na PG. Na EIA mamy do czynienia ze sprzętem. Wiele wykładów studenci z ETI mają właśnie na EIA. Musisz przejrzeć plan studiów początek z tego co słyszałem i czytałem to raczej wszędzie podobnie dopiero od 2 roku coś się zmienia. Ja wybieram się na EIA wydział wydaje mi się bardziej ciekawy, ale jak będzie to się przekonamy (może być zaskoczenie). Każdy to musi przejść. Trzymam kciuki za dobry wybór i może do zobaczenia w październiku
PS.Studenci ETI i EIA rywalizują między sobą i ogólnie się nie lubią ; D
PS.Studenci ETI i EIA rywalizują między sobą i ogólnie się nie lubią ; D
- Mariusz M
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Z tym stypendium to bym nie przesadzałszw1710 pisze:Niezmiernie interesująca. I upraszcza rozwiązywanie równań różniczkowych sprowadzając je do algebry. Ale wszystkiego w porę się dowiesz. Więc proponuję AiR. Jeśli będziesz się dobrze uczyć, dostaniesz stypendium naukowe.
Po pierwsze to grosze
a po wtóre słyszałem że platformersy chcą te grosze zabrać
Może jednak trochę powinna cię interesować ponieważ podajesz nieaktualne daneszw1710 pisze:Polityka mnie zupełnie nie interesuje, myślę merkantylnie i już. Mówimy o matematyce, a nie o upodobaniach politycznych. Sam miałem stypendium naukowe, bo się dobrze uczyłem. Przecież to naprawdę dobra motywacja.
Najpierw wprowadzili odpłatność za zaoczne (teraz się to nazywa niestacjonarne)
później wprowadzili pomysł płacenia tylko za jeden kierunek studiów
a teraz zabierają stypendia
Macie co chcieliście większość ich wybrała prawdopodobnie i ty szw1710
Ostatnio zmieniony 10 cze 2011, o 21:38 przez Mariusz M, łącznie zmieniany 1 raz.
-
szw1710
Polityka mnie zupełnie nie interesuje, myślę merkantylnie i już. Mówimy o matematyce, a nie o upodobaniach politycznych. Sam miałem stypendium naukowe, bo się dobrze uczyłem. Przecież to naprawdę dobra motywacja.
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Acz drastyczne ograniczenie funduszy uczelni na ten cel przez niemiłościwie nam panujących jest faktem, co nie tylko zniechęca wielu do starania się o jak najlepszą średnią, ale zniechęca wielu do życia w Polsce w ogóle.
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Już dawno temu ludzie śmiali się, że niedługo zostanie tylko rząd i nasz najwybitniejszy elektryk zgasi światło. Zaczynam się obawiać, że to się ziszcza powoli... 
-
szw1710
Nie narzekajmy, że jest źle, to narodowa cecha Polaków. Co możemy zrobić, żeby było lepiej? Ale koniec off-topica.
No ale jak nie mam dokladnie sprecyzowanych zainteresowan to wole wybrac cos bardziej oplacalnego:) Np moglabym isc na fizyke techniczna ale po tym trudno cokolwiek znalezc jesli chodzi o prace..sarni20 pisze:Hmm.. myślę że kierowanie się zarobkami po studiach nie jest dobrym pomysłem.
Wlasnie tez slyszlalam i to jakos dziwnie sprawia ze mam ochote tam isc;) Wiem ze to moze brzmiec dziwnie;p
Najważniejsze jest robić to co się lubi! Ja również jestem tegorocznym maturzystą i wybieram się na AiR na PG. Kierunek jest na dwóch wydziałach ETI i EIA . Na pierwszym głównie mamy kontakt z komputerami tzn. na tym wydziale kształcą głównie pod kątem oprogramowania (na drzwiach otwartych wydział wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie, nowy budynek itd.) ogólnie wydział ten jest uznawany przez studentów za najtrudniejszy na PG.
Tez slyszalam o tym i to jest w ogole bez sensu ta rywalizacja i nie rozumiem tego xDPS.Studenci ETI i EIA rywalizują między sobą i ogólnie się nie lubią ; D
I ogolnie dzieki ze mi napisales troche info o wydziałach itd ) Przydalo sie.