frej pisze:Teraz takie pytanie: czy w okolicy naszego miejsca zakwaterowania jest jakieś boisko do nogi/kosza/siatki ? Ja chętnie bym zagrał, ale jest też sprawa jakiejś piłki (ja niestety nie posiadam żadnej)
Ja słyszałem, że jak w Toruniu chcecie zagrać w kosza, to do Bydgoszczy po piłkę musicie jechać i prosić się jeszcze :>
Ja wezmę chętnie piłkę do bolcy, wypadałoby jakieś kołki powbijać
chechlacz pisze:IMHO nierówności raczej na pewno nie będzie, gdyż była już na pierwszym etapie
ostatni raz nierówność w klasycznej postaci tj. do udowodnienia pojawiła się 7 lat temu na finale 55. om czyli dość dawno temu jest więc spora szansa, że pojawi się w tym roku ale tego dowiemy się dopiero 13-14.04, a co do nierówności z pierwszego etapu to szła po minucie, bo "firmowe oszacowanie" od razu przychodziło na myśl
Suchy1991 pisze:ostatni raz nierówność w klasycznej postaci tj. do udowodnienia pojawiła się 7 lat temu na finale 55. om czyli dość dawno temu jest więc spora szansa, że pojawi się w tym roku ale tego dowiemy się dopiero 13-14.04
A może całkowicie odeszli od wrzucania zadań z nierówności na jakikolwiek inny etap niż pierwszy, bo od 55 OM w dół nierówności były praktycznie co roku, a od 55 OM w górę tyle, co kot napłakał.
Swistak - skoro ja, taki podrzędny umysł, będący niczym w porównaniu do twego (nie przypadkiem z małej) geniuszu, potrafiłem to pojąć, to naprawdę źle to świadczy o poprawnym odbiorze tekstu pisanego przez ciebie. A może po prostu chcesz potrolować i zrobić flejma, że np takie zad4 z finału 60 OM to też klasyczny dowód nierówności?
Marcinek665 pisze:
A może całkowicie odeszli od wrzucania zadań z nierówności na jakikolwiek inny etap niż pierwszy, bo od 55 OM w dół nierówności były praktycznie co roku, a od 55 OM w górę tyle, co kot napłakał.
Swistak - skoro ja, taki podrzędny umysł, będący niczym w porównaniu do twego (nie przypadkiem z małej) geniuszu, potrafiłem to pojąć, to naprawdę źle to świadczy o poprawnym odbiorze tekstu pisanego przez ciebie.
56-2-6
57-2-3
58-2-6
59-3-1
60-2-1
Masz jeszcze coś do powiedzenia?
Marcinek665 pisze:
A może po prostu chcesz potrolować i zrobić flejma, że np takie zad4 z finału 60 OM to też klasyczny dowód nierówności?
Śmiej się śmiej, ale seryjnie na tym finale jak zobaczyłem to zadanie, to stwierdziłem "No nie, nierówność. Nie lubię nierówności, olewam to zadanie." .
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2011, o 14:44 przez Swistak, łącznie zmieniany 1 raz.
Te z drugich etapów są spoko, tyle że rozmowa jest na temat finału. A mówiąc "klasyczne nierówności" większość ma chyba na myśli coś w stylu "Udowodnij, że dla liczb ze zbioru blabla zachodzi: [nierówność]", dlatego tych, co podałeś, nie uważam za takie typowe i suche nierówności. Mają one swoją "oprawę"
Marcinek665 pisze:
Te z drugich etapów są spoko, tyle że rozmowa jest na temat finału.
Suchy1991 pisze:
ostatni raz nierówność w klasycznej postaci tj. do udowodnienia pojawiła się 7 lat temu na finale 55. om
Suchy1991 [b]nie[/b] pisze:
ostatni raz nierówność na finale w klasycznej postaci tj. do udowodnienia pojawiła się 7 lat temu na 55. om
Marcinek665 pisze:
A może całkowicie odeszli od wrzucania zadań z nierówności na jakikolwiek inny etap niż pierwszy,
Zatem, gdzie jest napisane, że mowa o finałach?
Marcinek665 pisze:
A mówiąc "klasyczne nierówności" większość ma chyba na myśli coś w stylu "Udowodnij, że dla liczb ze zbioru blabla zachodzi: [nierówność]", dlatego tych, co podałeś, nie uważam za takie typowe i suche nierówności. Mają one swoją "oprawę"
Pisze ktoś z gimnazjalistów jutro humana, czy przełożyliście na czerwiec?
Ja idę na żywioł, bez powtarzania
Powodzenia wszystkim, do zobaczenia na finale!
No Kaszubek pisze humana. Ja 2 lata temu nie mogłem i musiał w czerwcu pisać. A Michał Zając też nie mógł i żeby móc pisać w czerwcu musiał 2 dni wcześniej ze Zwardonia wrócić .
No i oczywiście, skoro nadchodzi finał, to musi być i Swistakowa skala :
Swistak pisze:
0-2: beznadziejnie
3-8: kiepściutko
9-12: w miarę
13-16: mogę być zadowolony
17-20: mogę być bardzo zadowolony
21-36: euforia .
Ale jestem już trochę starszy, chyba czas ją zaktualizować: \(\displaystyle{ 39 \ge}\) - suabo \(\displaystyle{ 40 \le}\) - w miarę
mariolawiki1 pisze:Pisze ktoś z gimnazjalistów jutro humana, czy przełożyliście na czerwiec?
Ja idę na żywioł, bez powtarzania
Powodzenia wszystkim, do zobaczenia na finale!
Ja jak gadałem z kaszubkiem, to on mówił, że się strasznie stresuje przed tym humanem i że najbardziej się boi opisu wydarzeń. Ale strasznie by się cieszył, gdyby był do analizy jakiś wiersz Szymborskiej lub Leśmiana. Podobno analizowanie ich tomików poezji to jego hobby.
Tak, tylko mała uwaga. Takie żarty byłyby śmieszne, gdyby Kaszubki był bogiem, który na finale robi co roku co najmniej po 4 zadania, a nie zdobywa epsilon punktów Mimo wszystko gratuluję przedniego poczucia humoru.