LXII Olimpiada Matematyczna II etap. Ankieta
-
Panda
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
Ja się bawiłem tymi kątami 30-60 minut, i o dziwo mi nic nie wyszło Miałem wszystko, oprócz tego co trzeba...Ale dzięki za informację, jeszcze się za parę miesięcy pobawię tym zadaniem.
- Manolin
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dam wam mały dowodzik na to że próg w tym roku będzie większy niż w zeszłym
W tegorocznej OM brało udział 64 zeszłorocznych finalistów , natomiast w 61 OM (kiedy to próg wynosił 18 pk) brało udział tylko 33.Wiadomo że każdy zeszłoroczny finalista może tylko zawyżać próg , tak więc w zeszłym roku próg zawyżały tylko 33 osoby , natomiast w tym roku aż 64.
W tegorocznej OM brało udział 64 zeszłorocznych finalistów , natomiast w 61 OM (kiedy to próg wynosił 18 pk) brało udział tylko 33.Wiadomo że każdy zeszłoroczny finalista może tylko zawyżać próg , tak więc w zeszłym roku próg zawyżały tylko 33 osoby , natomiast w tym roku aż 64.
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Tylko nie mów, że każdego ubiegłorocznego finalistę wyszukiwałeś na liście uczestników tegorocznego II etapu
-
mydew
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
Dobry jest ;Dsmigol pisze:Tylko nie mów, że każdego ubiegłorocznego finalistę wyszukiwałeś na liście uczestników tegorocznego II etapu
-
mydew
- Użytkownik

Pani, z którą poszedłem do toalety (może i głupio brzmi, ale nieważne ;p)powiedziała, że niektórzy startują tylko raz w olimpiadzie bo im wystarcza ;pManolin pisze:Wystarczy wziąć zeszłoroczną listę finalistów i policzyć wszystkich kolesi którzy nie są z 3 klasy liceum ;p
Jak się okaże że ludzie rozmawiali z paniami, to składam odwołanie.mydew pisze:Pani, z którą poszedłem do toalety (może i głupio brzmi, ale nieważne ;p)powiedziała, że niektórzy startują tylko raz w olimpiadzie bo im wystarcza ;pManolin pisze:Wystarczy wziąć zeszłoroczną listę finalistów i policzyć wszystkich kolesi którzy nie są z 3 klasy liceum ;p
-
mydew
- Użytkownik

to złóż, będzie śmiesznie ;phafaal pisze:Jak się okaże że ludzie rozmawiali z paniami, to składam odwołanie.mydew pisze:Pani, z którą poszedłem do toalety (może i głupio brzmi, ale nieważne ;p)powiedziała, że niektórzy startują tylko raz w olimpiadzie bo im wystarcza ;pManolin pisze:Wystarczy wziąć zeszłoroczną listę finalistów i policzyć wszystkich kolesi którzy nie są z 3 klasy liceum ;p
- silicium2002
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Czemu finalisty? ;o wszakże takto być może utraciłem szansę zostania laureatem! Co więcej pierwszego stopnia! Wobec czego składam też odwołanie do organizatorów IMO, ażeby to polska drużyna liczyła wyjątkowo tyle osób ile pisało drugi etap!