ja_czyli_kluska pisze:A jak myślicie iel czasu potrzeba, żeby spokojnie zrobić i opanować wszystkei rodzaje zadań z ww zbiorów??? pytam bo się zastanawiam czy kupić sobie je już teraz czy dopiero w trzeciej klasie.
ja_czyli_kluska pisze:A jak myślicie iel czasu potrzeba, żeby spokojnie zrobić i opanować wszystkei rodzaje zadań z ww zbiorów??? pytam bo się zastanawiam czy kupić sobie je już teraz czy dopiero w trzeciej klasie.
Myślę, że fenomen Kiełbasy polega na tym, że jest to bardzo dobrze przemyślana książka.
1. Na początku działu są najważniejsze rzeczy z teorii.
2. Potem są zadania do wszystkich wymagań egzaminacyjnych z tego działu.
3. Fajnie są podzielone w każdym dziale zadania maturalne na mniejsze dzialiki i można łatwiej.sobie wszystko poukładać w głowie.
Podobno w pierwszym wydaniu było sporo błędów w odpowiedziach, ale teraz już nie ma. Ja wswojej ksiązce znalazłam jeden, a rozwiązałam więcej niż połowę zadań.
kotek pisze:Podobno w pierwszym wydaniu było sporo błędów w odpowiedziach
Podobno... hehehe. Ja w pewnym momencie zwątpiłam, czy jeszcze umiem podstawowe zadania rozwiązywać. Myślałam, że mnie szlag trafi. Zdesperowana skonsultowałam się ze znajomym matematykiem i okazało się, że nie jest ze mną tak źle.