Po maturze teraz na jakie studia
- lpek58
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Yaco_89, bardzo fajny i przydatny link. Ty studiujesz Informatykę na AGH na wydziale EAIiE ? Jeśli tak to jakie są Twoje wrażenia ; ]
W ogóle opłaca się ponosić opłatę rekrutacyjną jeśli chce isc tam na infe z założmy 70% z matmy rozszerzonej ?
Bo wątpie mocno...
W ogóle opłaca się ponosić opłatę rekrutacyjną jeśli chce isc tam na infe z założmy 70% z matmy rozszerzonej ?
Bo wątpie mocno...
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Nie, studiuję co innego, ale tak jak napisałem mam tam trochę znajomych podobnie jak na stosowanej na Wydziale Fizyki, więc wiem to i owo na temat tych studiów...
...bo studenci AGH to jedna rodzina a z 70% to na infę "zwykłą" raczej nie ma co, ale na stosowaną na tym samym wydziale możnaby się załapać, tylko wtedy trzebaby naprawdę dobrze zdać angol rozszerzony. poszukaj, było już o tym gdzieś na forum.
...bo studenci AGH to jedna rodzina a z 70% to na infę "zwykłą" raczej nie ma co, ale na stosowaną na tym samym wydziale możnaby się załapać, tylko wtedy trzebaby naprawdę dobrze zdać angol rozszerzony. poszukaj, było już o tym gdzieś na forum.
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Dobra, szybkie sprawdzenie wyników i można zrobić krótkie podsumowanie...
Matematyka: oceniam na jakies 76%-86% (wersja super pesymizm i kontrast:P)
Fizyka: 90%-97% (wersja bardzo niefajna i "calkiem realna" )
Angielski: 90-98% chyba ze komus sie nie spodoba moje opowiadanie.
(wszystko rozszerzone)
Ogolnie to tylko matma mnie boli, bo byla latwa, a zwalilem, no i z fizyki nie wiem jak mi uznaja w zadaniu z moca (wzialem z wykresu 4000*P słońca, a na onecie typo uwaza ze 3900*Psl) i niektóre z teoria. Angielski to wiadomo, jak polak, zalezy od egzaminatora ^^
I teraz pytanie, czy to wystarc zy na MiNi informatyke
(wszystko rozszerzone)
Ogolnie to tylko matma mnie boli, bo byla latwa, a zwalilem, no i z fizyki nie wiem jak mi uznaja w zadaniu z moca (wzialem z wykresu 4000*P słońca, a na onecie typo uwaza ze 3900*Psl) i niektóre z teoria. Angielski to wiadomo, jak polak, zalezy od egzaminatora ^^
Ostatnio zmieniony 14 maja 2009, o 19:15 przez dabro90, łącznie zmieniany 1 raz.
-
xpenguin
- Użytkownik

Ja z kolei celuję w informatykę na UW, jak się nie uda, to na UWr, tam będzie lżej...
Przypuszczane wyniki matur:
Matma i fizyka po ok. 88-90%
Angielski - liczę na 100% (o ile za wypracowanie nie obetną)
Niemiecki - ok. 92-94% (-||-)
Na UW można chyba jako dwa dodatkowe przedmioty dać dwa języki, czy nie bardzo?
Skoro Ty z takimi wynikami sie zastanawiasz czy Ci starczy, to ja z moimi:Dobra, szybkie sprawdzenie wyników i można zrobić krótkie podsumowanie...
(wszystko rozszerzone)
66 matma, 88 fizyka i 90+ angielski (liczac optymistycznie, pewnie bedzie duzo mniej, ale probuje sobie policzyc jak najwiecej:))
chyba moge tylko pomarzyc....
- dabro90
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
saba, ja mam nadzieje ze te progi na MiNi (190/225 minimum) to jednak choc troche przesadzone sa/ewentualnie beda nizsze.
Zreszta to sa moje odczucia. Fakt ze mam wyniki dobre nie zapewnia ze klucz bedzie sie z tym zgadzal
Poza tym, zawsze zostaje UW i UWr, ktory mi sie podoba ale jest ciut daleko
Zreszta to sa moje odczucia. Fakt ze mam wyniki dobre nie zapewnia ze klucz bedzie sie z tym zgadzal
Poza tym, zawsze zostaje UW i UWr, ktory mi sie podoba ale jest ciut daleko
Wyniki ok. 90% z matmy podstawowej, ok. 90% z geografii rozszerzonej i ok. 80% z anglika podstawowego + 40 pkt. za studium talent, daja mi już raczej pewne wejście na górnictwo i geologię na PWr. Pozstaje mi jeszcze tylko przerobienie stereometrii i logarytmów z rozszerzenia, przed studiami i będzie dobrze
- Yaco_89
- Użytkownik

nie wiem oczywiście jaki jest dokładnie program matmy na geologii i górnictwie, ale jako że pewnie nie odbiega rażąco od innych kierunków technicznych to bardziej polecałbym "pobawienie się" pochodnymi i całkami taka dobra radaSPQR pisze:Wyniki ok. 90% z matmy podstawowej, ok. 90% z geografii rozszerzonej i ok. 80% z anglika podstawowego + 40 pkt. za studium talent, daja mi już raczej pewne wejście na górnictwo i geologię na PWr. Pozstaje mi jeszcze tylko przerobienie stereometrii i logarytmów z rozszerzenia, przed studiami i będzie dobrze
Pobawiłem się już na Studium Talent organizowanym przez PWr, za które dostałem zreszta 4 u doc. Górniaka, więc myśle że powinno być ok
- Yaco_89
- Użytkownik

To zmienia postać rzeczy, w takim razie good luckSPQR pisze:Pobawiłem się już na Studium Talent organizowanym przez PWr, za które dostałem zreszta 4 u doc. Górniaka, więc myśle że powinno być ok
dabro90, przeciez zdaje sie, ze w tamtym roku na mini prog wynosil 182 wiec nawet biorac pod uwage Twoje gorsze wyniki mialbys wystarczajaco duzo punktow
-
Sangus
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Moje wyniki:
Matma podstawa ~90%
Informatyka rozszerzona - rozwiązując próbne nie schodzę poniżej 60-70%
Jak widzicie moje szanse na informatyce ? Najlepiej polibuda Wrocław lub Poznań ewentualnie Gdańsk ale chce wyjechać jak najdalej wiec lepiej inne. Na jakim wydziale ? Może mam szanse na uniwersytet wrocławski ?
Matma podstawa ~90%
Informatyka rozszerzona - rozwiązując próbne nie schodzę poniżej 60-70%
Jak widzicie moje szanse na informatyce ? Najlepiej polibuda Wrocław lub Poznań ewentualnie Gdańsk ale chce wyjechać jak najdalej wiec lepiej inne. Na jakim wydziale ? Może mam szanse na uniwersytet wrocławski ?
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Z podstawą na 90% raczej małe szanse. Tym bardziej, że nie będziesz miał liczonej informatyki - liczy się ją tylko wtedy, gdy zdajesz matmę rozszerzoną i na dodatek na infie masz lepszy wynik, niż na matmie.Sangus pisze:Jak widzicie moje szanse na informatyce? Może mam szanse na uniwersytet wrocławski ?
JK
-
Sangus
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
O tym nie wiedziałem, że liczy się tylko jak będę zdawał matmę rozszerzoną. O jakiej uczelni Pan pisał ? W rekrutacji na politechnikę Poznańską nie znalazłem takiego dopisku nigdzie.Jan Kraszewski pisze: Tym bardziej, że nie będziesz miał liczonej informatyki - liczy się ją tylko wtedy, gdy zdajesz matmę rozszerzoną i na dodatek na infie masz lepszy wynik, niż na matmie.
JK
Z tego wynika, że miałbym okolo 360 pkt w przypadku WIiZ lub okolo 420 na wydział elektryczny
Na Wrocław jednak już nie patrzę, ponieważ matma rozszerzona jest punktowana *2,5 więc nie mam najmniejszych szans rywalizować z rozszerzonymi.
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Zgodnie z cytatem:
JK
pisałem o Uniwersytecie Wrocławskim i tylko o nim. Każda uczelnia/Wydział ma swoje własne zasady rekrutacji.Jan Kraszewski pisze:Sangus pisze:Jak widzicie moje szanse na informatyce? Może mam szanse na uniwersytet wrocławski ?
JK