Polibuda tylko dla wybitnych

Dyskusje o matematykach, matematyce... W szkole, na uczelni, w karierze... Czego potrzeba - talentu, umiejętności, szczęścia? Zapraszamy do dyskusji :)
Dantess
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Dantess »

wybaczcie moją nieuprzejmość, że przerywam tą interesującą dyskusję, ale wracając do głównego wątku odnośnie politechniki:

1. Czy to prawda, że studiowanie na politechnice to wyłącznie ciężka praca i zbytnio nie ma czasu na inne rzeczy?
2. Co sądzicie o poziomie na politechnice poznańskiej i wrocławskiej? (czy to prawda to co nich mówią - wysoki poziom, etc)?
miodzio1988

Post autor: miodzio1988 »

Dantess pisze:wybaczcie moją nieuprzejmość, że przerywam tą interesującą dyskusję, ale wracając do głównego wątku odnośnie politechniki:

1. Czy to prawda, że studiowanie na politechnice to wyłącznie ciężka praca i zbytnio nie ma czasu na inne rzeczy?
2. Co sądzicie o poziomie na politechnice poznańskiej i wrocławskiej? (czy to prawda to co nich mówią - wysoki poziom, etc)?
1. To jest ciezka praca, ale zdarzają się mile chwile. Oj nie przesadzajmy, chcesz cos osiągnąc w zyciu to musisz pracowac.
Maciek.mat
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Maciek.mat »

Tylko że studia przecież są z reguły przemyślane i zazwyczaj (obecnie) wybierane pod zainteresowania. Dlaczego studia miałyby być katorgą policealną? Ja np. zwróciłem uwagę, że nie za bardzo można studiować same językoznawstwo, tylko w połączeniu z literaturoznawstwem. Tu już jest gorzej dla tego, co interesuje się językami, a nie literaturą. Jest w połowie zwyczajnie cierpiący. A tak reszta chyba ma węższy zakres materiału.
ODPOWIEDZ