czy przy rozwiazywaniu zadan na olimpiadzie uznaje sie zero jako liczbe naturalna? zwrocilam uwage, ze w ksiazkach przygotowujacych do OM jest roznie przyjete.
Jako że zostało 2 tygodnie do II etapu trzeba by zacząć się lepiej przygotowywać, jakimś orłem nie jestem więc nie wiem czy opłaca mi się siedziec po 5h nad zadaniami z poprzednich OM. Mój sposób wygląda tak: mam Pawłowskiego różowego, Musztariego, Wędrówki po krainie nierówności i złote rybki. Biorę sobie zadanko z jakiejś z tych książek, próbuje 10 minut a jak na nic nie wpadam to patrzę na wzorcowe i kolejne. Następnego dnia próbuje je zrobić samemu. Co o tym myślicie? Na które działy szczególnie zwrócić uwagę?
ja rowniez do orlow nie naleze i przygotowuje sie w analogiczny sposob. na poczatek jest on skuteczny. przede wszystkim uczysz sie w jaki sposob mozna podejsc do zadania. po kilku dniach duzo latwiej samemu cos wymyslic:) na co zwrocic uwage... obowiazkowo geometria i teoria liczb. to jest zawsze. reszta... ciezko wyczuc. Twoja decyzja czy obstawiasz konkretne dzialy,czy przegladasz po troche zadan z kazdego
A do mnie nie doszedł jeszcze żaden kwestionariusz Widzę że w oryginalnym druku jest jakiś kod. Co mam tam wpisać i w ogóle co z tym robić? Albo gdzie będzie drugi etap i o której godzinie dla ok. katowickiego?
do mnie tez nie przyszedl kwestionariusz (ani teraz ani rok temu), niektore okregi go nie rozsylaja. Za to na pewno powinna dojść informacja do szkoly kto przeszedl i wraz z nia powinny byc wszystkie informacje organizacyjne. A kod dostaniesz przy rejestracji czwartek 12 lutego. (II etap sie rozpoczyna w piatek 13-go nie wiem czy zauwazyliscie )
Do mnie już doszedł kwestionariusz . Tylko nie wiem, czy go gdzieś nie zapodziałem, ale myślę, że raczej go znajdę jak trzeba. Pamiętam, że w kwesionariusza na OMG obowiązkowe pola były oznaczone gwiazdkami, a na OM nie ma żandych takich oznaczeń i nie wiem, czy muszę koniecznie wypełniać wszystkie pola. Jest tam na przykład takie pole jak "planowany kierunek studiów", a ja w końcu jestem w 3 gimnazjum i co do liceum, to jestem pewien, ale nad studiami nie myślałem .
A tak swoją drogą, to jakie informacje można znaleźć w "Tablicach maturalmych"? O tym materiale nie wiem w zasadzie nic poza tym, że będzie dostarczony na OM .