Matmix 2008/2009
- emator2
- Użytkownik

- Podziękował: 10 razy
Matmix 2008/2009
Uff ja też.
A co z pierwszym? Jak zinterpretowaliście to niezwykle interesujące pytanie ? osobiście zaznaczyłem j.
A co z pierwszym? Jak zinterpretowaliście to niezwykle interesujące pytanie ? osobiście zaznaczyłem j.
- tkrass
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
Ja nie miałbym wątpliwości, że odpowiedź c jest zła, gdyby nie sposób sformułowania pytania. Ale "jakie wartości może przyjmować" wyraźnie wskazuje, że c jest poprawne. Mimo to, za namową kolegi, a wbrew namowom nauczycieli od matematyki, zaznaczyłem j i teraz z niecierpliwością czekam na klucz.
- tkrass
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
Mam nadzieję, że w przypadku matematyki, podobnie jak w przypadku fizyki, demokracja nie zadziała. Chociaż z drugiej strony chciałbym, żeby prawda triumfowała, a takim triumfem będzie, jeśli organizatorzy uznają odpowiedź c za poprawną.
- emator2
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
A ja mam nadzieję, że organizatorzy podadzą się do dymisji i za ten konkurs weźmie się ktoś, kto potrafi prawidłowo sformułować pytanie i warianty odpowiedzi. Bo jak na razie, to nie jest konkurs matematyczny, tylko quiz "O co chodzi autorowi zadania?".
- Sylwek
- Użytkownik

- Podziękował: 160 razy
Matmix 2008/2009
Jak się zapewne domyślasz, organizatorzy są inicjatorami konkursu, a nie zostali wybrani do jego prowadzenia . Błędy się każdemu zdarzają i na pewno nie były one zamierzone. Konkurs jest także dobrowolny - jeśli nie podobają Ci się zadania, masz prawo nie startować.emator2 pisze:A ja mam nadzieję, że organizatorzy podadzą się do dymisji i za ten konkurs weźmie się ktoś, kto potrafi prawidłowo sformułować pytanie i warianty odpowiedzi. Bo jak na razie, to nie jest konkurs matematyczny, tylko quiz "O co chodzi autorowi zadania?".
Co do zestawu 4. z kategorii II to zaznaczyłem
1) c
2) f
3) i
Matmix 2008/2009
Potwierdzam, zaznaczyłem:Sylwek pisze: Co do zestawu 4. z kategorii II to zaznaczyłem
1) c
2) f
3) i
1: c
2: f
3: i
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Matmix 2008/2009
Kategoria pierwsza, zestaw IV
1. zaznaczyłem, że nie ma poprawnych odpowiedzi. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale moim zdaniem organizatorzy powinni uznać tą i tą odpowiedź, to znaczy {1} i nie ma poprawnych odpowiedzi w powyższych. Z drugiej strony mogliby je również unieważnić,pewnie dyskutują/zastanawiają się nad tym, bo nie ma jeszcze dodanych punktów w "wynikach" .
2. 16
3. Dla wymiernych.
1. zaznaczyłem, że nie ma poprawnych odpowiedzi. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale moim zdaniem organizatorzy powinni uznać tą i tą odpowiedź, to znaczy {1} i nie ma poprawnych odpowiedzi w powyższych. Z drugiej strony mogliby je również unieważnić,pewnie dyskutują/zastanawiają się nad tym, bo nie ma jeszcze dodanych punktów w "wynikach" .
2. 16
3. Dla wymiernych.
-
Ciamolek
- Użytkownik

- Podziękował: 45 razy
Matmix 2008/2009
Hm, może ktoś przestawić pełniejsze rozwiązanie do zadania 3 (kat II)? Dlaczego tylko wymierne? Mi pasowały wszystkie rzeczywiste, więc dałem j), ale jak się okazuje chyba nie najlepiej.
-
patry93
- Użytkownik

- Podziękował: 352 razy
Matmix 2008/2009
W kategorii I zaznaczyłem: 1. j) , 2. g) , 3. i)
Moim zdaniem w zad. 1 odpowiedź j) jest poprawna, bo wyraźnie pisze - "jakie wartości", natomiast odp. c) jest to jedna wartość - sprzeczność, która dowodzi prawdziwości j)
Zad. 2 chyba nie trzeba opisywać, zwykłe podstawienie.
Zad. 3 - od czego są komputery? Obejrzałem kilkanaście wykresów i bez namysłu zaznaczyłem i)
Moim zdaniem w zad. 1 odpowiedź j) jest poprawna, bo wyraźnie pisze - "jakie wartości", natomiast odp. c) jest to jedna wartość - sprzeczność, która dowodzi prawdziwości j)
Zad. 2 chyba nie trzeba opisywać, zwykłe podstawienie.
Zad. 3 - od czego są komputery? Obejrzałem kilkanaście wykresów i bez namysłu zaznaczyłem i)
- tkrass
- Użytkownik

Matmix 2008/2009
odp c jest zdecydowanie prawidłowa, mam jednak nadzieję, że według organizatora poprawna będzie j, bo mimo wątpliwości, uznałem, że organizatorom chodzi o j i zaznaczyłem j.
partry93, czy zaprzeczysz, że ułamek może przyjąć wartości ze zbioru {1}? bo jeśli nie, to przeczytasz jeszcze raz pytanie i na pewno przyznasz mi rację...
partry93, czy zaprzeczysz, że ułamek może przyjąć wartości ze zbioru {1}? bo jeśli nie, to przeczytasz jeszcze raz pytanie i na pewno przyznasz mi rację...
-
patry93
- Użytkownik

- Podziękował: 352 razy
Matmix 2008/2009
tkrass - nie znam się, ale Twoje pytanie nie pokrywa się z tym w zadaniu chyba
Imho albo "może przyjąć wartość", albo "może przyjmować wartości". No i tak w ogóle nie było tam nic takiego, jak "ze zbioru", lecz był podany sam zbiór
Dobra, już się nie kłócę Pożyjemy, zobaczymy...
Imho albo "może przyjąć wartość", albo "może przyjmować wartości". No i tak w ogóle nie było tam nic takiego, jak "ze zbioru", lecz był podany sam zbiór
Dobra, już się nie kłócę Pożyjemy, zobaczymy...
Matmix 2008/2009
pierwsze było sprzeczne bardzo ... ;d dałem j ;] w drugim 16 a w trzecim dzięki exelowi odpowiedz i ;]