Matmix 2007/08

Kangur, Alfik, Mistrzostwa w Grach Logicznych, Sejmik, Konkurs PW... Słowem - konkursy ogólnopolskie, ale nie OM.
allure
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 10 razy

Matmix 2007/08

Post autor: allure »

za co te ostrzeżenia? wyjaśnienie treści zadania tylko było, informacje dotyczące rozwiązania nie były tknięte. to już post bnk_c1 powinien być dużo bardziej zbanowany, bo tam jest duża podpowiedź, tylko takie małe sprostowanie, jak banujemy to tych którzy na to zasłużyli.

[ Komentarz dodany przez: *Kasia: 2 Marca 2008, 16:31 ]
Zmodyfikowałam treść jednego z tych postów - pojawiło się w nim rozwiązanie zadania z pustynią. Mniejsza o poprawność, ale umieszczanie odpowiedzi czy informacji, czy dana odpowiedź jest prawidłowa czy nie w trakcie trwania konkursu jest zabronione i będzie karane zgodnie z Regulaminem.
to już post bnk_c1 powinien być dużo bardziej zbanowany

Możesz podać link lub treść?
Kasia
Einstein ;)
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: Einstein ;) »

ja na razie tylko jedną (no i nie wysłałem odpowiedzi kiedy trzeba było wysyłać w Wigilie - poroniony pomysł )
bnk_c1
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: bnk_c1 »

Ja narazie mam 0 błędnych - po kilku dniach męczarni zrobiłem wrescie Zestaw XII - ufff ... kamień z serca ;P
zaudi
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: zaudi »

fajnie byłoby wygrać ten kalkulator graficzny ile tak mniej więcej może kosztować, wygląda fajnie, może sobie kupie jak nie dostane się dalej.
Awatar użytkownika
dabros
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Matmix 2007/08

Post autor: dabros »

mi wreszcie udało się zrobić pustynię (bardzo pomysłowe zadanie, choć niezbyt trudne) oraz ten czworościan (jest to zadanie z jednej z ogolnodostepnych, tak mi sie wydaje, ksiazek)
co do blednych odpowiedzi, to wstyd mi sie przyznac, ale mam zle cala pierwsza serie (w jednym zle zaznaczylem, a w drugim faktyczna pomylka)
ale patrzac na wyniki z poprzedniego roku - jestem dobrej mysli)
Awatar użytkownika
Mat2
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: Mat2 »

dabros pisze:mi wreszcie udało się zrobić pustynię
No to gratulacje. Jestem pełen podziwu

[ Dodano: 2 Marca 2008, 19:45 ]
zaudi pisze:fajnie byłoby wygrać ten kalkulator graficzny ile tak mniej więcej może kosztować, wygląda fajnie, może sobie kupie jak nie dostane się dalej.
Tak na oko to ładnych kilka stówek
o_o
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: o_o »

to niesprawiedliwe, że niektórzy mają taką książkę i tylko znajdą stronę z odpowiedzią, a inni muszą się męczyć....
Awatar użytkownika
dabros
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Matmix 2007/08

Post autor: dabros »

męczyłem się prawie dwa tygodnie, zanim to znalazłem
więc też nie miałem łatwo...ale do pewnych znaczących wniosków doszedłem nawet bez książki
zresztą - stereometria zawsze jest trudna - dużo lepiej rozwiązuje sięzadanie z geometrii na płaszczyźnie...
Awatar użytkownika
matekleliczek
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 36 razy

Matmix 2007/08

Post autor: matekleliczek »

Ja też rozwaliłem tą pustynie ( bez książki, żeby nie było )
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2007/08

Post autor: Swistak »

Ja szukając czegoś konkretnego co by mi dało profesjonalne rozwiązanie zad 1 z zestawu 10 kategorii I wpadłem zupełnie przypadkowo na prawie całe rozwiązanie zadania 10 (czyli gdzie ten punkt ma leżeć), niestety przy wysyłaniu źle kliknąłem i wysłałem złą odpowiedź...
Z dwusiecznymi to ja to z kątomierzem zrobiłem bardzo dokładnie i mi wyszło . Co do minuty mi wyszło . Wiem, że to trochę nie fair, ale po jakichś 4 godzinach myślenia się wkurzyłem .
Ostatnio zmieniony 2 mar 2008, o 22:41 przez Swistak, łącznie zmieniany 1 raz.
bnk_c1
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Nie oszukujmy się - prawie każde zadanie z matmixa można znaleźć w jakiejś książce - oryginalność i pomysłowość konkursu to totalne dno - czasem żałuje, że nie mam w domu wielkiej biblioteki naukowej
alan_mat
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: alan_mat »

bnk_c1 pisze:Nie oszukujmy się - prawie każde zadanie z matmixa można znaleźć w jakiejś książce - oryginalność i pomysłowość konkursu to totalne dno - czasem żałuje, że nie mam w domu wielkiej biblioteki naukowej
Ale frustracja. Pewnie nie możesz rozwiązać ostatniego zestawu

A co do "świstaka" to zgłaszam kolejne naruszenie regulaminu. Czy nie rozumiecie, że o sposobie rozwiązania lub o sposobie jak nie ma sensu tracieć czasu na rozwiązanie powinniśmy rozmawiać dopiero po zamknięciu zestawu. Ja rozwiązywałem sam, włożyłem w to dużo wysiłku i nie rozumiem dlaczego inni mają otrzymywać od was podpowiedzi jakim tropem iść lub na co nie warto tracić czasu.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2008, o 22:54 przez alan_mat, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Swistak
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 99 razy

Matmix 2007/08

Post autor: Swistak »

Dobra z mojego postu raczej nic nie można było wywnioskować, ale już edytowałem .
bnk_c1
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Ale flustracja. Pewnie nie możesz rozwiązać ostatniego zestawu
Ja narazie mam 0 błędnych - po kilku dniach męczarni zrobiłem wreszcie Zestaw XII - ufff ... kamień z serca ;P
Radziłbym najpierw ładować a potem strzelać Powiedziałem tak, bo stosunkowo niedawno natrafiłem na dawne zadanie - które było rozwiązane w pewnej książce krok po kroku - Nie wierzysz - zobacz: www(kropka)fsmw.uni.wroc.pl/abacus/kac96jun.htm - zad 3. - to zadanie ma hoho i więcej lat
Awatar użytkownika
Mat2
Użytkownik
Użytkownik

Matmix 2007/08

Post autor: Mat2 »

bnk_c1 pisze:Nie oszukujmy się - prawie każde zadanie z matmixa można znaleźć w jakiejś książce - oryginalność i pomysłowość konkursu to totalne dno - czasem żałuje, że nie mam w domu wielkiej biblioteki naukowej
Z drugiej strony trzeba przyznać, że zadania są naprawdę oryginalne i ciekawe (w większości), a wymyślenie takich naprawdę nie jest proste, zwłaszcza w takiej ilości.

[ Dodano: 3 Marca 2008, 16:48 ]
Mi też udało się optymalnie przejechać pustynię. Zadanie to było wg mnie najtrudniejszym (na razie) w tegorocznej edycji.
ODPOWIEDZ