LXIII Olimpiada Matematyczna II etap.

Dla wtajemniczonych;) Największa impreza dla matematyków poniżej studiów, czyli Olimpiada Matematyczna oraz Olimpiada Matematyczna Gimnazjalistów.
Awatar użytkownika
Msciwoj
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 4 razy

Post autor: Msciwoj »

Swistak pisze:
Msciwoj, chłopie, jesteś w finale, a się użalasz, że jesteś głupi, zamiast się cieszyć ; p. Gratki swoją drogą .

A finał będzie w Kielcach z dużym prawdopodobieństwem.
Myślałem o Kielcach, napisałem Rzeszów. (przepraszam Leszczu21 ) W każdym razie na południe stąd. Koleżanka też miała 19, a była w finale już rok temu, więc luz, przecież śmieję się.

Wątpię, aby finał wyglądał inaczej, nie wiem, ja planowałem kwiecień przy założeniu, że mam zajęte od 17 do 21. Cóż, właściwie to od 14 do 21, ale tutaj mało kogo to interesuje.

Więc widzimy się w Kielcach prawdopodobnie 17 kwietnia w godzinach wieczornych/popołudniowych!
Leszczu21 pisze:A Ty, Mściwoju, nie przejmuj się Słyszałem o przynajmniej jednym przypadku, w którym osoba, która przeszła półfinał równo z progiem pojechała na IMO. W ogóle to rób swoje, wiem, że zabrzmi to paradoksalnie, ale OM ma Ci sprawiać frajdę Pomyśl sobie, jakie fajne zadanka będą na finale A poza tym wiadomo - pączki na omówieniu, wycieczka itp Liczy się sport i dobra zabawa!
Jasne jak słońce, zresztą i tak głównie biorę w tym udział dla zabawy I cieszę się na samą myśl, że w ogóle gdzieś wyjadę, żeby robić ciekawe rzeczy, i to w dobrym towarzystwie! Tego mi zdecydowanie brakowało!
kaszubki
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: kaszubki »

Marcinek665 pisze:No i poza tym to co Pandzia zauważył, że finał obcięli do 2 dni tylko.
Oczywiście że nie obcięli finału. Podali tylko termin pisania, tak więc finał będzie w dniach 17-21 kwietnia.
Marcinek665
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 73 razy

Post autor: Marcinek665 »

To fajnie. No i nawet logiczne, bo ciężko byłoby im sprawdzić wszystkie prace w 2 dni.
Awatar użytkownika
humanistyczna dusza
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: humanistyczna dusza »

Msciwoj pisze:@humanistyczna dusza, to co piszesz jest bardzo ciekawe, ponieważ oznacza, że nie będę musiał rezygnować z OMa w przyszłym roku Dzięki.
Ale uprzedzam, że jest ciężko, cholernie ciężko. Jak pisałem test z językoznawstwa, już po ok. 10,5 h godzinach harówy, to przez pierwsze 20 min. nie byłem w stanie postawić kreski długopisem. Po prawie 12h olimpijskich bojów skończyłem i byłem pół przytomny.
Nie rozumiem tylko dlaczego oni tak ustalają terminy tych olimpiad. Z tego co słyszałem, to rok temu aż trzy osoby w moim okręgu miały ten problem, że przeszły w OLiJP i OM.
OM mi nie szkoda, jestem jeszcze obiektywnie słaby. Za to OI to jest jakiś żart, to co zrobiłem drugiego dnia. Cóż, mam jeszcze rok i się cieszę, że przynajmniej jedną maturkę sobie załatwiłem .
I oczywiście gratuluję wszystkim finalistom !
Misia_S
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Misia_S »

Jest ciężko, ale warto
Dwukrotnie należałam do zacnego grona, po dwakroć byłam potem ledwo żywa z wycieńczenia i dwa razy zostałam potem finalistką OM. W tym roku pisałam tylko matmę i finalistką nie zostałam.
Wnioski i lekcja na przyszłość nasuwają się same...
Panda
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 26 razy

Post autor: Panda »

Przyszło zawiadomienie ze szczegółami:
- finał w Kielcach;
- zawody 18-19 9-14, zakończenie 21 kwietnia o 11:00, dokładnego planu nie ma;
- 20 kwietnia wycieczka turystyczna;
- pożywienie od 17 kwietnia kolacji do obiadu 21 kwietnia;
- zakwaterowanie w (sam finał w szkołach w Kielcach);
- zwrot za pociągi (w tym ekspresy) 2 klasy i autobusy (busy chyba nie).

Ktoś się orientuje, jak było do tej pory z kwaterowaniem, tzn. jest już rozpisane na miejscu kto jest z kim w pokoju, czy można na miejscu wybierać?
Leszczu21
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Leszczu21 »

Mamy 103. finalistę
Prastaruszek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Prastaruszek »

Fajnych zadanek życzę