Zadanie jest wbrew pozorom strasznie skomplikowane. Rozrysowanie wszystkiego z kątomierzem niewiele daje - sam zobaczysz dlaczego - po 2 dniach myślenia zrobiłem je. Cały czas męczę pustynie - wydaje mi się, że mam wynik jednak to tylko przypuszczeniaRike pisze:bezczelnym rozrysowaniu tego z kątomierzem...
Matmix 2007/08
Matmix 2007/08
-
snm
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matmix 2007/08
Post edytowałam. Na przyszłość radzę unikać dawania jakichkolwiek wskazówek do zadań z obecnie trwających konkursów.
Kasia
Kasia
Ostatnio zmieniony 1 mar 2008, o 17:48 przez snm, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Einstein ;)
- Użytkownik

-
Einstein ;)
- Użytkownik

Matmix 2007/08
Kurcze mówicie, że wam nie wychodzi (mi wyszło nawet szybko) - może jakis bład? - ale jeszcze raz sprawdze
-
m_m
Matmix 2007/08
Niestety dowalają coraz mocniej - ale to dobrze... Na jutro mamy 7 zadań. Ja już mam na 100% zrobione dobrze 6.
Została mi ta pustynia. W ogóle jak wy to interpretujecie, bo mnie treść niepokoi. Co on tą benzynę po drodze zostawia, czy jak?
Została mi ta pustynia. W ogóle jak wy to interpretujecie, bo mnie treść niepokoi. Co on tą benzynę po drodze zostawia, czy jak?
-
niewiadomo
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Matmix 2007/08
musi zostawiać, skoro 1 baryłkę może wziąć. No zadanie z pustynią jest hardcorowe, ale do zrobiona , mi dużo więcej czasu zajęło zadanie z dwusiecznymi, jak zawsze geometria leży u mnie ;/.
-
m_m
Matmix 2007/08
I się zastanawiam, gdzie mam błąd w toku myślenia. Bo tego zadania do tej pory nie skminiłem, w sensie nie zaczaiłem o co im może chodzić z tym odlewaniem i dolewaniem.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2008, o 15:32 przez m_m, łącznie zmieniany 1 raz.
-
niewiadomo
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
-
m_m
Matmix 2007/08
No właśnie.
Aaaa już wiem ;P Dobra :] dzięki
Niepokoją mnie tylko te ułamki w odpowiedziach.. takie duże i nieskracalne...
Aaaa już wiem ;P Dobra :] dzięki
Niepokoją mnie tylko te ułamki w odpowiedziach.. takie duże i nieskracalne...
Matmix 2007/08
Czy rozmowa m_m i niewiadomo nie jest łamaniem regulaminu? Takie rozmowy można chyba prowadzić dopiero po zamknięciu zestawu. Do odpowiedzi każdy powinien dochodzić sam. Nawet zrozumienie zadania to powinna być indywidualna sprawa każdego z nas.
Myślę, że należą się bany.
-
m_m
Matmix 2007/08
Zajrzyj sobie do poprzednich stron tematualan_mat pisze:Czy rozmowa m_m i niewiadomo nie jest łamaniem regulaminu? Takie rozmowy można chyba prowadzić dopiero po zamknięciu zestawu. Do odpowiedzi każdy powinien dochodzić sam. Nawet zrozumienie zadania to powinna być indywidualna sprawa każdego z nas.
Matmix 2007/08
A ktoś może mi powiedzieć co oznacza stwierdzenie: "może wynosić:?
Czy to oznacza, że mam to oszacować, strzelić, czy co, bo nie bardzo rozumiem...
Czy to oznacza, że mam to oszacować, strzelić, czy co, bo nie bardzo rozumiem...
-
m_m
Matmix 2007/08
(możecie banować..o_o pisze:A ktoś może mi powiedzieć co oznacza stwierdzenie: "może wynosić:?
Może wynosić -> może zaistnieć w danym przypadku