Matmix 2006/2007
-
niewiadomo
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
-
Ewelina_91
- Użytkownik

Matmix 2006/2007
Jakieś dziwne jest zadanie 2 w zestawie 12 z kategorii 1. Komuś może udało się je rozwiązać?
-
palazi
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Matmix 2006/2007
A własnie tak na nie teraz zerknałem... jest wg. mnie łatwe(bo rozw. machnąłem w pamięci), jezeli wszystkie poprzednie masz dobrze to powinnas sobie bez problemu poradzić - powodzenia.
-
MarcinT
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Matmix 2006/2007
Matmix to idiotyczny konkurs. zadania sa nieciekawe, zbyt rachunkowe i w ogole nierozwijajace. dramat. i dostaja sie tylko Ci co maja max punktow. (trudno sie dziwic skoro wszsytko jest trywialne i sprowadza sie do nie omylnosci rachunkowej nieomalże)...
-
niewiadomo
- Użytkownik

Matmix 2006/2007
Uczestnicze w tym konkursie pierwszy raz i musze powiedziec ze mi sie bardzo podoba. Jest mobilizacja do robienia zadań, są ciekawe i własnie rozwijające co nowe zadanie to czegoś innego można się nauczyc. A to ze max pkt aby się dostac to się niedziwie bo jest ogólnopolski. Co wiecej, bardziej do motywuje do robienia zadań dokładnie.
-
adrian1
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matmix 2006/2007
Dodano: 8 Marzec 2007, 19:59
MarcinT całkowicie się z tobą zgadzam to jest pierwszy powód tego że nie biore w nim udziału
OM też ogólnopolski a tam o maxa troszke trudno no i MINI też a i tu nie trzeba mieć maxa
jak sie tak zastanowić to trudno znaleźć konkurs w którym max jest konieczny przecież konkurs musi mieć "luzy" dla wybitnych
a po drugie w matematyce dokładność nie jest najważniejsza (oczywiście nie mówie tu o lukach w dowodzie) najbardziej liczy sie pomysł
MarcinT całkowicie się z tobą zgadzam to jest pierwszy powód tego że nie biore w nim udziału
niewiadomo pisze: A to ze max pkt aby się dostac to się niedziwie bo jest ogólnopolski.
OM też ogólnopolski a tam o maxa troszke trudno no i MINI też a i tu nie trzeba mieć maxa
jak sie tak zastanowić to trudno znaleźć konkurs w którym max jest konieczny przecież konkurs musi mieć "luzy" dla wybitnych
a po drugie w matematyce dokładność nie jest najważniejsza (oczywiście nie mówie tu o lukach w dowodzie) najbardziej liczy sie pomysł
-
niewiadomo
- Użytkownik

Matmix 2006/2007
Oczywiście że sie z tym zgadzam, ale nie wiem czy wiesz, ale w matmixie są zadania zamkniete.
A co do OM to nie ma co ukrywać, to jest konkurs na wyższym poziomie, są cięższe zadania oraz są otwarte. Jest rygorystyczny poziom oceniania, to są powody dla których w OM ciężko miec maksa.
A co do OM to nie ma co ukrywać, to jest konkurs na wyższym poziomie, są cięższe zadania oraz są otwarte. Jest rygorystyczny poziom oceniania, to są powody dla których w OM ciężko miec maksa.
-
bullay
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Matmix 2006/2007
UWAGA profesorq SPAMUJE. Za przeproszeniem, ale co ma twoj post do konkursu?profesorq pisze:UWAGA SONDA
kto ile popelnił blędów w drugiej kategorii??
Matmix 2006/2007
Nie bądź taki niecierpliwy. Przecież jeszcze jest jeden zestaw, więc nawet ci co mają aktualnie maksa mogą jeszcze odpaść. Po za tym lista finalistów ma być opublikowana na stronie konkursu.