Kierunki zamawiane - UJ
-
Dominik Kwietniak
- Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ
Jeżeli chodzi o kierunek matematyka, to w Krakowie tylko matematyka na UJ uczestniczy w tym roku (w tej edycji) programu kierunków zamawianych.exupery pisze:a ja może pytanie troszku z innej beczki, czy na AGH na matmie stosowanej też jest jakieś stypendium na start dla najlepszych??
-- 14 lip 2009, o 12:29 --
Trudne pytanie i właściwie należałoby je zadać ministerstwu, które o programie decyduje. Ostateczną formę projekt otrzyma dopiero po zakończeniu negocjacji, przy podpisywaniu umowy. Kiedy to będzie? Nikt w Krakowie nie potrafi odpowiedzieć, nie wiadomo, czy w odpowiednim ministerstwie wiedzą...alien pisze:A kiedy można się spodziewać regulaminu tych stypendiów, jeśli chodzi o kierunki zamawiane?
Jak będą znane chociaż założenia projektu regulaminu, to je przedstawimy na stronie www i jeżeli będą zainteresowani także na matematyka.pl -- 14 lip 2009, o 12:35 --
Na każdych dobrych studiach matematycznych utrzymać się jest tak samo ciężko - tu nie ma wielkiej różnicy, bo matematyka, którą należy poznać jest wszędzie taka sama. Na UJ w tym roku będzie na pewno łatwiej niż kiedykolwiek wcześniej, bo takiego systemu pomocy w nauce jaki ma ruszyć w tym roku jeszcze nie było:arekg pisze:Kto się wybiera na UJ? Jak myślicie, ciężko będzie się utrzymać?
Będzie też na pewno trudniej niż w liceum, ale to normalne: gimnazjum powinno być trudniejsze niż podstawówka, nauka w liceum powinna być bardziej wymagająca niż nauka w gimnazjum, a studiowanie jest trudniejsze niż nauka w liceum. Ale w ogóle studia to całkiem inna bajka niż szkoła...
Kierunki zamawiane - UJ
Jeszcze jedno pytanie. Gdzieś na forum przeczytałem, że na UJ na matematyce w pewnym roczniku rozpoczęło studia 150 osób, a ukończyło je tylko 30 czy to prawda, że aż tak trudno je ukończyć?
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Kierunki zamawiane - UJ
pytałem o terminy składania podania (i innych papierów) o akademik. wystarczy dokładnie posty czytaćlina2002 pisze:Wystarczyłoby dokładniej posty czytać:Poza tym jeszcze nie jesteście studentami i już tak narzekacie. Aż się boję pomyśleć co będzie potemDominik Kwietniak pisze: Wpisu na studia należy dokonać 15, 16, 17 lub 20 lipca w godz. 9-15,
pok. 1136 w budynku Wydziału Matematyki i Informatyki
przy ul. Łojasiewicza 6 na III Kampusie UJ..
na ile kierunków składaliście dokumenty? tak na logike wydawało mi sie zawsze że ludzie z przyzwoitymi wynikami matury składają na 1 i sie troche zdziwilem po zobaczeniu wynikow ankiety na perspektywach: (oczywiście nie zakładam ze wiekszość glosujacych to 'ci z przyzwoitymi wynikami')
- little weirdo
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Kierunki zamawiane - UJ
little weirdo pisze:Czyktoś może próbował dodzwonić się do Działu Rekrutacji UJ?
Na stronie rekrutacji na studia jest napisane:
Po dodzwonieniu się na ostatni numer usłyszałam wysoce obelżywą wiadomość nagraną na automatycznej sekretrce jako powitanie, po zadzwonieniu na numer pierwszy zostałam okrzyczana przez jakąś kobietę, że dzwonię na numer prywatny.Dział Rekrutacji na Studia UJ
W ogólnych sprawach związanych z rekrutacją na pierwszy rok studiów zachęcamy do kontaktowania się z naszym biurem.
(...)
(012) 663 14 01
(012) 663 14 08
(012) 663 14 09
;/
edit:
A numer drugi "jest nieprawidłowy".
Problem się rozwiązał... W swojej nieuwadze wybierałam 633 zamiar 663... Wstyd mi heh
-
Dominik Kwietniak
- Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ
Hmmm... Skąd takie dane? Nie są to na pewno oficjalne dane i mało prawdopodobne, aby były prawdziwe... Jak już pisałem w odpowiedzi wyżej: studia to nie szkoła, i na każdych studiach, czy to matematycznych, czy też technicznych, czy innych studiach mniej ludzi studia kończy niż zaczęło. Są kierunki na AGH, gdzie także odsiew sięga połowy roku, choć bywa on zamaskowany przez system wpisów warunkowych.arekg pisze:Jeszcze jedno pytanie. Gdzieś na forum przeczytałem, że na UJ na matematyce w pewnym roczniku rozpoczęło studia 150 osób, a ukończyło je tylko 30 czy to prawda, że aż tak trudno je ukończyć?
-
owen1011
- Użytkownik

- Podziękował: 230 razy
Kierunki zamawiane - UJ
przyłączam się do pytania oraz pytam o infe na FAIS ?cackok pisze:Ludziska jaki był próg na Informatyce na MiI:)
- lina2002
- Użytkownik

Kierunki zamawiane - UJ
W takim razie przeraszam, ale nie połączyłam jakoś Twojego pierwszego zdania z drugim .Dumel pisze: pytałem o terminy składania podania (i innych papierów) o akademik. wystarczy dokładnie posty czytać
Nie wiem jaki wynik uważasz za "przyzwoity", bo osobiście to uważam za taki jakąś olimpiadę , ale jeżeli o mnie chodzi to składałam dokumenty (takie elektroniczne ) na 2 kierunki (drugi to SMP).Dumel pisze:na ile kierunków składaliście dokumenty? tak na logike wydawało mi sie zawsze że ludzie z przyzwoitymi wynikami matury składają na 1
Domyślam się, że arekg przeczytał ten temat: post163849.htmDominik Kwietniak pisze: Hmmm... Skąd takie dane? Nie są to na pewno oficjalne dane i mało prawdopodobne, aby były prawdziwe...
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Kierunki zamawiane - UJ
właściwie też tak uważam ale na potrzeby tego posta uznałem że przyzwoity to taki z którym można sie dostać na (prawie) każdy kierunek na (prawie) każdej polskiej uczelniNie wiem jaki wynik uważasz za "przyzwoity", bo osobiście to uważam za taki jakąś olimpiadę
Kierunki zamawiane - UJ
Dostaliście maila odnośnie Informatyki Analitycznej na UJ... że zostaliście na nią przyjęci i że macie bardzo wysoki wynik? Chce wiedzieć czy to taki pełny automat rozsyłany do wszystkich czy mogę choć odrobine wyróżniony się poczuć
-
sunnus
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Kierunki zamawiane - UJ
hm raczej nie możesz poczuć się wyróżniony, ja też dostałem tego maila, odnośnie informatyki analitycznej i bardzo dobrego wyniku na maturze, a miałem 66% z matematyki rozszerzonej.
Przykro mi że rozwiałem Twoje wątpliwości. ;P
Przykro mi że rozwiałem Twoje wątpliwości. ;P
- czeslaw
- Użytkownik

- Podziękował: 44 razy
Kierunki zamawiane - UJ
Coder, jak masz 100% z matmy to jednak możesz się poczuć wyróżniony, nieważne czy dostaniesz gratulacje w jakimś mailu czy spam na temat Viagry. Jeśli masz wątpliwości, czy 100% jest wysokim wynikiem, to mogę Ci pomóc - TAK!
-
owen1011
- Użytkownik

- Podziękował: 230 razy
Kierunki zamawiane - UJ
wiecie cos o infie na FAIS??
@Coder
Ja CI Gratuluje takiego wyniku, czuj sie juz nalezycie doceniony
@Coder
Ja CI Gratuluje takiego wyniku, czuj sie juz nalezycie doceniony