[LXI OM] I etap
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
[LXI OM] I etap
Czy trzeba gdzieś podawać dane nauczyciela który nas uczy? Czy dopiero po ogłoszeniu wyników i list zakwalifikowanych do II etapu czy też w ogóle?
-
binaj
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
[LXI OM] I etap
W kwestionariuszu na II etap podaje się dane nauczyciela, wcześniej nie ma takiej potrzeby.
Jak oceniacie trudność zadań I etapu LXI OM z I etapem LX OM? (tak ogólnie, żeby nie było żadnych sugestii)
Ja zauważyłem duży skok w umiejętnościach i niestety nie mogę ocenić
Jak oceniacie trudność zadań I etapu LXI OM z I etapem LX OM? (tak ogólnie, żeby nie było żadnych sugestii)
Ja zauważyłem duży skok w umiejętnościach i niestety nie mogę ocenić
-
wally
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Wszystkich jeszcze nie zrobilem, ale zadania latwiejsze, przynajmniej dla mnie i chyba nie ma zadania tak trudnego jak zeszloroczne 7.
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
[LXI OM] I etap
mi też jeszcze kilka zostało ale zaczęły mnie denerwować więc zrobiłem sobie małą przerwe. w tych zadaniach razi mnie strasznie nierówne rozłożenie poziomu trudności pomiędzy trzy serie.
- Wuja Exul
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Zadanie 7 z zeszłego roku faktycznie było kosmiczne. I dobrze. A wiecie dlaczego?
Na I stopniu OM powinno znaleźć się najłatwiejsze zadanie z całej edycji (w celach reklamowych) oraz najtrudniejsze z całej edycji - nawet trudniejsze od finałowych (żeby i ambitni weterani mogli nad czymś spędzić więcej czasu, w końcu rozwiązuje się w domu).
Takie jest przynajmniej moje zdanie (i kilku jeszcze wpływowych w OM osób). Czy takie zadanie jest i w tym roku? To ocenicie sami. Ja Wam nie powiem, bo nie chcę warna dostać
Na I stopniu OM powinno znaleźć się najłatwiejsze zadanie z całej edycji (w celach reklamowych) oraz najtrudniejsze z całej edycji - nawet trudniejsze od finałowych (żeby i ambitni weterani mogli nad czymś spędzić więcej czasu, w końcu rozwiązuje się w domu).
Takie jest przynajmniej moje zdanie (i kilku jeszcze wpływowych w OM osób). Czy takie zadanie jest i w tym roku? To ocenicie sami. Ja Wam nie powiem, bo nie chcę warna dostać
-
karolina668
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
[LXI OM] I etap
na stronie OM nie ma podanego adresu lubelskiego komitetu okręgowego. I że niby gdzie ja mam moje rozwiązania wysłać
- SaxoN
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
[LXI OM] I etap
Co do jakiegoś kosmicznego zadania- przynajmniej dla mnie jedno takie się znalazło... Łamię sobie na nim zęby, długopisy, zeszyty i wszystko co się da, a nie umiem go ruszyć... Ale ogólne wrażenie jest pozytywne- zadania w tym roku są ciekawe i same wręcz proszą, żeby je zrobić. Najbardziej interesujące jest moim skromnym zdaniem zadanie 4-te- teza była dla mnie wręcz intrygująca
-
patry93
- Użytkownik

- Podziękował: 352 razy
[LXI OM] I etap
Niech ktoś napisze, że [X]. i [Y]. jest łatwe, bo tracę wiarę...
Ostatnio zmieniony 12 wrz 2009, o 12:56 przez luka52, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Usunięcie numerów zadań
Powód: Usunięcie numerów zadań
-
mydew
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
[LXI OM] I etap
Czytałem wasze wypowiedzi i chciałbym się dowiedzieć od doświadczonych olimpijczyków (albo przynajmniej osób, które się orientują)jaki może być prawdopodobny próg do etapu II dla okręgu warszawskiego (na przykład uśredniony z poprzednich lat lub wasze opinie). Tylko podawajcie to w przeliczeniu na punkty, tak dla jasności jeśli można.
- Wuja Exul
- Użytkownik

[LXI OM] I etap
Polecam link:
. ... adzie.html
Jest tam regulamin OM. Z punktów 7, 12 i 15 można wyprowadzić następujące wnioski:
- 51pkt. na I stopniu daje gwarancje zakwalifikowania do II stopnia,
- 26pkt. na II stopniu gwarantuje tytuł finalisty,
- 22pkt. na III stopniu gwarantują tytuł laureata.
Osobiście uważam, że progi te będą nieco niższe, w przypadku I stopnia mogą być nawet dużo niższe.
. ... adzie.html
Jest tam regulamin OM. Z punktów 7, 12 i 15 można wyprowadzić następujące wnioski:
Osobiście uważam, że progi te będą nieco niższe, w przypadku I stopnia mogą być nawet dużo niższe.
-
kubek1
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
[LXI OM] I etap
W moim (mazowieckim) pewnie tak nie będzieWuja Exul pisze:Polecam link:
. ... adzie.html
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
[LXI OM] I etap
Nie za bardzo rozumiem jak przebiegała ta dedukcja . Mógłby pan trochę rozjaśnić te wnioski ?Wuja Exul pisze: Jest tam regulamin OM. Z punktów 7, 12 i 15 można wyprowadzić następujące wnioski: