Dobry zbiór zadań na maturę
-
maniekasus
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
mam jeszcze pytanie co do zbiorów Kiełbasy: są tam objaśnione dośc dobzre zadania, czy moze osoba mająca zaległości w materiale bez udziału kogoś tzreciego nie da rady przerobic tych zadań??
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
Zależy co rozumiesz poprzez zaległości.
Część zadań posiada pełne rozwiązania wraz z opisem krok po kroku, część wskazówki, a reszta sam wynik. Większość zadań na pewno dasz radę zrobić, a te których nie potrafisz i nie ma wskazówek/opisu wrzucasz na nasze forum i dostaniesz wystarczającą pomoc;)
Część zadań posiada pełne rozwiązania wraz z opisem krok po kroku, część wskazówki, a reszta sam wynik. Większość zadań na pewno dasz radę zrobić, a te których nie potrafisz i nie ma wskazówek/opisu wrzucasz na nasze forum i dostaniesz wystarczającą pomoc;)
-
kubek1
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
Zgadzam się. W zielonej na oko łatwiejsze A pomarańczowej nie chciało mi się kupować, bo banałów nie ma co robićArst pisze:Jak już odświeżamy stary temat to dodam, że aktualny zbiór arkuszy maturalnych wyd. Pazdro, poziom rozszerzony (taka niebieska książka) zawiera sporo dość ambitnych zadań. Gorąco polecam wszystkim tegorocznym maturzystom.
pozdrawiam
- Arst
- Użytkownik

- Podziękował: 82 razy
Powiem tak: nasza pani profesor dała nam 'pomacać' te zbiory Podkowy (zarówno poziom podstawowy jak i rozszerzony) i doszedłem do wniosku, że nie warto. Przynajmniej rozszerzenia. Ja od zbiorów na poziomie rozszerzonym wymagam zadań trudniejszych a nie trywialnych, nad rozwiązaniami których myśli się zaledwie kilka chwil. Tegoroczna rozszerzona ma być rzekomo trudniejsza, więc wybór łatwego zbioru zadań mija się z celem. Natomiast jeśli chodzi o podstawę to niemal każdy zbiór traktuje o tym samym wałkując stałe niezmienne schematy.
Summa summarum: zbiory Kiełbasy + to dla podstawowej, a dla rozszerzenia: zbiory Kiełbasy + (korzystam z tej książki i bardzo sobie chwalę)
Myślę że nie sposób przerobić więcej do maja.
Pozdrawiam serdecznie
Summa summarum: zbiory Kiełbasy + to dla podstawowej, a dla rozszerzenia: zbiory Kiełbasy + (korzystam z tej książki i bardzo sobie chwalę)
Myślę że nie sposób przerobić więcej do maja.
Pozdrawiam serdecznie
-
ewusia
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Uważam, że takie zestawy zbiorów jakie podał Arst są wystaczające, z tym że jeśli chodzi o kiełbasę, to dla podstawy to te książki a dla rozszerzenia te
Kod: Zaznacz cały
http://www.lubatka.plKod: Zaznacz cały
http://www.2000.com.pl-
mistrzmatematyczny
Czy repetytoria od matematyki i fizyki z GREG'a pomogą przygotować się do matury?
@Arst, nie wiadomo jaki będzie poziom trudności, po próbnej z rozszerzenia zapoznamy się mniej więcej
Satysfakcji z wyników matury z polskiego towarzyszy jednak zmartwienie wynikami z matematyki. Z przedmiotem nie poradził sobie co piąty uczeń. - To mnie przeraża - mówi Gazecie Wyborczej Konarzewski, po czym dodaje - Tym bardziej, że w tym roku ten przedmiot zdawał tylko ten, kto chciał. CKE czeka w przyszłym roku trudne zadanie: obowiązkowy egzamin z przygotowania obowiązkowej matury z matematyki. Jak pracownicy CKE zamierzają sobie poradzić z tym wyzwaniem? - Musimy dostosować wymagania do faktycznych umiejętności uczniów (...) Pytania na przyszłorocznej maturze muszą być kompromisem między umiejętnościami zdających, a pewnym poziomem, poniżej którego matura schodzić nie powinna - mówi Konarzewski i zapowiada, że przed przyszłorocznym egzaminem chyba "da na mszę".
-
xanowron
- Użytkownik

- Podziękował: 42 razy
U mnie pod koniec listopada ma być i ma to być z Operonu chyba, albo CKE, nie wiem dokładnie, w każdym razie w każdej szkole powinno być.
U mnie w klasie zamówiłem książke z Aksjomatu, rozszerzony-czerwona. do tego maja być jescze jakieś arkusze z pazdro chyba.