[dyskusja] matura 2007 i co dalej
-
sztuczne zęby
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Do próbnej nauczyciel nam pokazywał jak wygląda taki klucz. Ale jak wiadomo nie ma co porównywać tamtej matury do tej prawdziwej.
- Uzo
- Użytkownik

- Podziękował: 94 razy
bo już się zacząłem stresować
a jeżeli chodzi o to pierwsze pytanie to najpierw napisałem ,ze pozytywnie , później miałem trochę czasu i po weryfikacji dalszego tekstu zmieniłem na negatywnie
to akurat było totalnie powalone pytanie ??:
a jeżeli chodzi o to pierwsze pytanie to najpierw napisałem ,ze pozytywnie , później miałem trochę czasu i po weryfikacji dalszego tekstu zmieniłem na negatywnie
to akurat było totalnie powalone pytanie ??:
-
kuba.bobas
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Hey. Ja wybieram się do krk na studia. Chciałem na AGH, ale tam keciła mnie tylko infa na wydziale Elektrotechniki, Automatyki, Informatyki i Elektroniki, ale jak zobaczyłem progi z tamtego roku to wiem, że nie mam szans, tymbardziej że nie zdawałem rozszerzonego angielskiego, więc pewnie pójde na Informatyke na Polibude krakowską, tylko zastanawiam się jeszcze na jaki wydział Elektroniczny i Komputerowy czy mechaniczny? Chyba, że znacie jeszcze jakieś ciekawe kierunki techniczne na AGH lub PK lub innych krakowskich - najlepiej zwiążane z branżą IT?
-
Daniel_007
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
-
kuba.bobas
- Użytkownik

Słyszałem, że troche dużo tam teorii, a mało praktyki, ale z drugiej strony później można sobie wybrać pod siebie konkretne przedmioty. Sam nie wiem, no i przy rekrutacji biorą oprócz matmy infe (ja infe niby zdaje, ale myśle się do niej przygotowywać przez jakieś 3 dni - przerobic arkusze z poprzednich lat i zlukac typy zadan oraz wszystkie zagadnienia przypomniec - więc raczej zrombe :/ no ale zobaczy się, może nie są tam jakieś wielkie progi).
-
Daniel_007
- Użytkownik

Z tego co wiem to przy rekrutacji biorą pod uwagę maturę z matmy lub informatyki, ale do ogólnej punktacji liczy się tylko lepszy wynik z jednego z tych przedmiotów. A co do progu to w poprzednim roku (tak słyszałem) wynosił ok. 85 pkt.
-
Mikesz
- Użytkownik

- Podziękował: 9 razy
Nigdzie nie mogłem znaleźć progów jakie były w zeszłym roku na polibudzie w Poznaniu czy to oznacza że brali tam wszystkich?? Bo po komunikatach na stronie wydziału typu "Zapraszamy maturzystów którzy nie zdawali matematyki" mam wrażenie że chyba tak... może ktoś się wypowiedzieć w tej sprawie??
- Calasilyar
- Użytkownik

- Podziękował: 29 razy
czy ktoś zawsze musi o tym wspomniec?Mikesz pisze:A ja sobie uświadamiam ze za tydzień rozszerzona Fizyka:D
- Lady Tilly
- Użytkownik

Okólnik do wszystkich zdających maturę:
Uprzejmie proszę o wyposażenie się w - koniecznie.
Koniecznie też odłożyć wszelakie skrypty tudzież inne pomoce naukowe i spokojnie się odprężyć - panika jest tutaj nie wskazana.
Uprzejmie proszę o wyposażenie się w - koniecznie.
Koniecznie też odłożyć wszelakie skrypty tudzież inne pomoce naukowe i spokojnie się odprężyć - panika jest tutaj nie wskazana.
-
lucaszz
- Użytkownik

Siemka!! Jak byście mogli to prosił bym o podanie linku do wyników (jak już będą), bo na CKE nie mogę znaleźć THx!! Chodzi oczywiście o matmę rozszerzoną
-
kuba.bobas
- Użytkownik

- szary_barca
- Użytkownik

klucz CKE opublikuje, ale razem z naszymi wynikami, więc niewiele nam to da
jeśli chodzi o zdawane przedmioty - byłem jednym z niewielu, który porwał się na 6 przedmiotów i wszystkie już za sobą - polak (podst.), angol (rozsz.), wos (rozsz.), niemiec (podst.), gera (rozsz.) i matma oczywiście też rozsz.
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli (a na to wygląda) wybieram się na SGH, jeśli nie to sie bede zastanawiał
jeśli chodzi o zdawane przedmioty - byłem jednym z niewielu, który porwał się na 6 przedmiotów i wszystkie już za sobą - polak (podst.), angol (rozsz.), wos (rozsz.), niemiec (podst.), gera (rozsz.) i matma oczywiście też rozsz.
Jeśli wszystko pójdzie po mojej myśli (a na to wygląda) wybieram się na SGH, jeśli nie to sie bede zastanawiał