[trolling] Początki zainteresowania matematyką....
- LecHu :)
- Użytkownik

- Podziękował: 16 razy
Straszne rzeczy sa tu napisane. Jakby ktos z zewnatrz to przeczytal to by sie przerazil. Szczerze to jeszcze nigdy nie spotkalem 12 latka, ktory mialby ochote marnowac swoj wolny czas na cokolwiek innego niz komputer, sport lub zabawa. Mam brata w tym wieku
i jest on calkiem zdolnym czlowiekiem (niestety nie chcial zebym go czegos z matmy dodatkowo uczyl-a szkoda). Wiec w przypadku matematyka_malego sa trzy mozliwosci:
-Jest wyjatkiem wsrod 12 latkow (czyt. Geniuszem)
-Rodzice go zmuszaja (raczej odpada)
-Na prawde ma 12 lat, albo nie ma i mysli ze jak wypisze madre rzeczy z tablic na forum to bedziecie go chwalic jak jakiegos bozka.
i jest on calkiem zdolnym czlowiekiem (niestety nie chcial zebym go czegos z matmy dodatkowo uczyl-a szkoda). Wiec w przypadku matematyka_malego sa trzy mozliwosci:
-Jest wyjatkiem wsrod 12 latkow (czyt. Geniuszem)
-Rodzice go zmuszaja (raczej odpada)
-Na prawde ma 12 lat, albo nie ma i mysli ze jak wypisze madre rzeczy z tablic na forum to bedziecie go chwalic jak jakiegos bozka.
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
I kto tu sie przechwala? Np. na finale OM trafiaja sie gimnazjalisci, nie wiem, czy sa mlodsi/starsi, ale chyba juz oni wiedza i rozumieja wiecej. Przejrzyj sobie tez topy z IMO, Arek pisal kiedys o jakiejs 14latce.Ja naprawde bede pelna podziwu dla kogos kto jest mlodszy ode mnie i rozumie rzeczy ktorych ja nie lapie.
Ale nie wierze we wszystko co sobie ludzie pisza w internecie.
- Użytkownik

Tomku, jest roznica ,miedzy uczniem gimnazjum, ktory ma 14 lat, a szostoklasista, ktory ma 12 lat. Mowisz o finale OM. Tam nie potrzebna jest wiedza dotyczaca zaawansowanej analizy matematycznej.
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

Oczywiscie, ze nie jest potrzebna, ale wydaje mi sie, ze pojecie podstaw analizy matematycznej jest latwiejsze w przypadku osoby, ktora zajmuje sie matematyka, niekoniecznie ta 'wyzsza' 
- Użytkownik

O ile dobrze zapoznalem sie z programem nauczania matematyki w szkole sredniej, w klasie z nia rozszerzona do ktorej uczeszczam, przewidziano tylko podstawy (bardzo ogolnie) analizy: ciagi i szeregi, poczatek rachunku rozniczkowego. Na rachunek calkowy zabrakloby godzin, a na studiach, na fizyce, o ile mi wiadomo od razu pojawiaja sie zadania, w ktorych musi byc wykorzystany. Postanowilem sie wiec uczyc analizy samemu z ksiazki, robiac zadania i mysle ze tylko bardzo wybitny dwunastolatek moglby cos z tego rozumiec. Jest bardzo wiele uczniow gimnazjum, ktorzy maja powarzne problemy nawet z rownaniami, a w mojej klasie jest gosc (nie wiem jak sie dostal do mojej szkoly), ktory ma problemy z prostymi przeksztalceniami algebraicznymi. Chodzi do klasy mat-fiz (ze mna) a zna sie tyle na tych przedmiotach jak ja na fryzjerstwie.
- g
- Użytkownik

niektorzy jeszcze cpaja :JLecHu :) pisze:Szczerze to jeszcze nigdy nie spotkalem 12 latka, ktory mialby ochote marnowac swoj wolny czas na cokolwiek innego niz komputer, sport lub zabawa.
w ogole.LecHu :) pisze:Mowisz o finale OM. Tam nie potrzebna jest wiedza dotyczaca zaawansowanej analizy matematycznej.
- Tomasz Rużycki
- Użytkownik

Nie wiem, co jest, a czego nie ma w programie, ale mialem kiedys w rekach podrecznik do 3-ciej klasy pazdry no i w czesci z zadaniami byly jakies proste calki do policzenia.
- Użytkownik

Moze na kolku matematycznym cos wiecej niz na lekcji profesor powie. Strasznie sie ten temat rozrasta. Maly pewnie juz dawno spi-Dobranocka i te sprawy, albo znowu udaje Gaussa
- Zlodiej
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
STOP STOP STOP !!!
Możecie już przestać ?? Rozumiem dyskujse o matematyce, ale są pewne granice (chociaż tego nie udowodnie ).
Apeluje o spokój, bo szczególnie modom nie wypada tak się zachowywać ...
Możecie już przestać ?? Rozumiem dyskujse o matematyce, ale są pewne granice (chociaż tego nie udowodnie ).
Apeluje o spokój, bo szczególnie modom nie wypada tak się zachowywać ...
- Zlodiej
- Użytkownik

- Podziękował: 2 razy
Taa ?? Poczekajcie na Arka ... jak tylko wroci z podrózy do domu to napisze stosownego posta z takim oddzwiekiem, ze szybki od monitorków nie wytrzymają ... ja sie dalej nie wypowiadam ... ja jestem cicho
- Użytkownik

Wypowiadanie sie w tym temacie, to jak pozbywanie frustracji, ktora nas wypelnia po meczacym dniu Hmmm... Temat wyglada jakby chcial byc przeniesiony do Hyde Parku, bo chyba zaczelismy bardzo wymijac sie z tematem
Ostatnio zmieniony 11 kwie 2006, o 23:48 przez LecHu :), łącznie zmieniany 1 raz.
- g
- Użytkownik

buhahahahaha, z mila checia i niecierpliwoscia na niego poczekam
poprosze tez warna