Matematyka nauczycielska

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o studiowaniu: co wybrać? jakie są warunki przyjęć? życie studenckie? Zajrzyjcie tutaj!
wszamol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Matematyka nauczycielska

Post autor: wszamol »

feniiis pisze:Ale...UJ.... z podstawową matmą...? Tam to się na pewno nie dostanę... Chyba że trzasnę 100% A i tak to nie byłoby pewne
By musiał to ktoś potwierdzić bo głowy nie dam, ale wydaje mi się, że w tym roku na matmę brali wszystkich, nie było progu.
zaudi
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka nauczycielska

Post autor: zaudi »

Na UŁ są zajęcia wyrównawcze no i tak naprawdę dobrze opanowana trygonometria oraz wiedza o tym jak wyglądaja poszczególne funkcje tzn żebyś umiała narysować wykres funkcji logarytmicznej powinny wystarczyć na początek bowiem przygodę rozpoczyna się z kresami a na algebrze z liczbami zespolonymi plus gauss zbytnio dużo licealnej wiedzy nie jest potrzebne a jak ktoś jest bystry i ma zapał do nauki to sobie poradzi. Na UŁ przyjmują z zdaną maturą z matmy niezależnie od poziomu i wyniku takie czasy że im więcej studentów tym lepiej Plus dla autorki tego tematu widzę taki że UŁ prowadzi również własne liceum więc dla najlepszych jest już jakaś praca albo dobre praktyki
feniiis
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka nauczycielska

Post autor: feniiis »

Frey pisze:Wszystko zależy od tego gdzie pójdziesz, ale nie ma co ukrywać, że z matmą podstawową na 60% to nawet jeśli się dostaniesz, to będziesz mieć na wielu uczelniach bardzo ciężko.

Radzę próbować, jeśli tak Cię to fascynuje.
No nie ma co...pocieszyłeś mnie Wiem, że będzie ciężko ale myślę, że należę do tych co jak się na coś napalą to nie ma zmiłuj... może tym razem się to przyda
wszamol pisze:
feniiis pisze:Ale...UJ.... z podstawową matmą...? Tam to się na pewno nie dostanę... Chyba że trzasnę 100% A i tak to nie byłoby pewne
By musiał to ktoś potwierdzić bo głowy nie dam, ale wydaje mi się, że w tym roku na matmę brali wszystkich, nie było progu.
Żartujesz ?! Jakby nawet to i tak się nikt nie przyzna, że tak było Ale jakby to była prawda... <mysli> to może nie zaszkodzi spróbować Nawet dla poprawienia humoru komisji Już sobie wyobrażam ich miny na widok mojej matury

Ehh... a tak ogólnie to co tu dużo mówić...lubię matmę i tyle nie wiem od małego jakąś taką dziwną miłością do niej pałam Czasem niestety nieodwzajemnioną, ale co tam

Z tą maturą to naprawdę zawaliłam, ale mądry Polak po szkodzie :/

Muszę się przyznać, ale to jest i tak dobry wynik (tak myślę), w ogóle się nie uczyłam do żadnej matury tak z marszu... wszystko Najlepszy był polski ustny ale to długa historia

Wiem, że szanse mam dość marne ale może jakimś cudem na prawdę bardzo bym chciała
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Matematyka nauczycielska

Post autor: Frey »

feniiis, bo nie od pocieszania jestem.

Próbuj, dopóki nie spróbujesz nie wiesz czy to jest możliwe. A nawet jeśli nie jest to często daje się radę robić, rzeczy teoretycznie niemożliwe. Powodzenia.

PS: Składaj papiery, jak się dostaniesz to gitara i wtedy siadasz na forum i się uczysz. A jak nie pójdzie po Twojej myśli to na matematyce świat się nie kończy.
Aura_
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka nauczycielska

Post autor: Aura_ »

wszamol pisze:
dobrze mówisz.
feniiis
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka nauczycielska

Post autor: feniiis »

Frey no już lepiej I nie dziękuję żeby nie zapeszyć

Aura_ Serio nie było progu?
A jak to tam jest z tą matmą na tym UJ? Bo dopiero na II stopniu można nauczycielską wybrać, a co na tych pierwszych ? Dowolny kierunek czy co?
wszamol
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Matematyka nauczycielska

Post autor: wszamol »

feniiis pisze:Aura_ Serio nie było progu?
Ale z Ciebie niedowiarek ;p
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 48 razy

Matematyka nauczycielska

Post autor: Frey »

Offtopic został zakończony, jeśli chcecie kontynuować dalszą dyskusje to zapraszam do Hydeparku
Piotr Jucha
Użytkownik
Użytkownik

Matematyka nauczycielska

Post autor: Piotr Jucha »

feniiis pisze: A jak to tam jest z tą matmą na tym UJ? Bo dopiero na II stopniu można nauczycielską wybrać, a co na tych pierwszych ? Dowolny kierunek czy co?
Może nie tyle dowolny kierunek, co dowolna specjalność - a wybór jest duży:
ODPOWIEDZ