Jako, że jest to mój pierwszy post, chciałabym się bardzo ładnie przywitać ze wszystkimi =)
A więc...
Jestem tegoroczną maturzystką i zastanawiam się nad różnymi kierunkami studiów... Tak wiem, że trochę późno ale lepiej późno niż wcale
Zawsze gdzieś w moich wyobrażeniach pt.: " Co będę robić za 10 lat ? " widziałam się jako nauczycielka matematyki
Z matmy jestem... tak trochę trudno określić, może powiem tak w miarę dobra, tzn. niektóre działy opanowałam w stopniu dobrym lub bardzo dobrym, ale niektóre leżą
Liczę na pomoc studentów kierunku matematyka nauczycielska
Ukończyłam szkołę o profilu Technik informatyk (teraz tylko czekam na wyniki testu zawodowego :D Mam nadzieję.........., że zdałam <zaklina>
Zdawałam (przez swoją głupotę) maturę z matmy na poziomie podstawowym...
Tu zadziałał tzw. 'instynkt stadny' nikt w klasie nie brał rozszerzonej to co... ja będę?!
Teraz tego ogrooomnie żałuję
I tu pojawia się pytanie : Czy mam jakieś szanse na dostanie się na studia?
Matura poszła mi w miarę dobrze liczę na jakieś 60-70%
Ale nie wiem czy jest sens porywać się na takie studia... :(
Gdzie mogę studiować ten kierunek?
Czy jest trudno?
Mam żyłkę do nauczania :D wiele osób z klasy i w ogóle znajomych chadzało do mnie na korki i dość sobie chwalili :D <skromny> :D
Nawet raz, no... żeby nie przesadzić uratowałam praktycznie \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\) klasy przed zimowaniem :D
Wykładając materiał :D
To wszystko przez nauczyciela, który za nic nie potrafił trafić do uczniów ... Czasami miałam wrażenie, nie obrażając jego wiedzy, lat studiów i pracy, że po prostu nie umie matematyki ... :( Lub po prostu nie umie przekazać swojej wiedzy...
Może dlatego coś we mnie dygnęło i poczułam chęć zbawiania świata poprzez naukę MATMYY!!! :D <fanfary> :lol:
Oh! jak zwykle za dużo gadam za mało działam :D
Proszę o pomoc :D
P.S. Dla kochanych moderatorów : Nie wolno bić nowych ! :D Przepraszam, jeśli był już taki temat, ale teraz jest wyjątkowy i niezwykły, gdyż dotyczy bliżej nieokreślonego gatunku człowiekopodobnej istosy, która szuka swojej drogi życiowej :D Dlatego proszę o wyrozumiałość i nieusuwanie mojego postu <prosi>