Jak jesteś z okolic Krakowa, to zapraszam
powtórka przed studiami
-
Rogal
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
powtórka przed studiami
Jeśli bardzo chcesz, to oczywiście, że warto - wtedy Ty będziesz sobie chodził na basen, piwo i dupeczki w czasie sesji, gdy koledzy szalejący na wakacjach będą uczyli się do trzeciej poprawki. 
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
powtórka przed studiami
Odnośnie książek to było już sporo tematów. W miarę świeży dotyczący analizy: 252867.htm
W sumie podtrzymuję opinię, że nie warto się przygotowywać, tym bardziej jeżeli chodzi o kierunek AiR, bo żadnych abstrakcyjnych stworów tam nie spotkasz.
Ponadto może się zdarzyć, że części rzeczy nie będziesz przerabiał lub nie będzie kładziony na nie nacisk. Przykładowo czytając książkę do analizy znajdziesz definicję granicy. Pierwsze słowa studentów nie dają się umieścić na tym forum, ale ich wydźwięk jest mniej więcej taki, że jest ona niezrozumiała Tymczasem u mnie na AiRze została ona zastosowana tylko 1 raz na ćwiczeniach i w sumie nikt nigdy nie wymagał od nikogo jej zrozumienia, więc katowanie się czymś takim nie miało sensu- jednak czytając teraz książkę jeszcze o tym nie wiesz.
Polecam korzystać z wakacji albo pójść do pracy.
Dodam jeszcze, że zbiór buraków pastewnych odbywa się późną jesienią.
Pozdrawiam.
W sumie podtrzymuję opinię, że nie warto się przygotowywać, tym bardziej jeżeli chodzi o kierunek AiR, bo żadnych abstrakcyjnych stworów tam nie spotkasz.
Ponadto może się zdarzyć, że części rzeczy nie będziesz przerabiał lub nie będzie kładziony na nie nacisk. Przykładowo czytając książkę do analizy znajdziesz definicję granicy. Pierwsze słowa studentów nie dają się umieścić na tym forum, ale ich wydźwięk jest mniej więcej taki, że jest ona niezrozumiała Tymczasem u mnie na AiRze została ona zastosowana tylko 1 raz na ćwiczeniach i w sumie nikt nigdy nie wymagał od nikogo jej zrozumienia, więc katowanie się czymś takim nie miało sensu- jednak czytając teraz książkę jeszcze o tym nie wiesz.
Polecam korzystać z wakacji albo pójść do pracy.
Dodam jeszcze, że zbiór buraków pastewnych odbywa się późną jesienią.
Pozdrawiam.
-
matma17
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
powtórka przed studiami
Oczywiście że korzystam z wakacji, do pracy idę ale dopiero od 1 lipca, więc cały czerwiec mam wolny, i się trochę nudzę.
W domu mam książkę Krysicki Włodarki Analiza matematyczna I, może z niej zacząć robić zadania??
Który przedmiot jest trudniejszy na studiach technicznych, analiza czy podstawy fizyki??
W domu mam książkę Krysicki Włodarki Analiza matematyczna I, może z niej zacząć robić zadania??
Który przedmiot jest trudniejszy na studiach technicznych, analiza czy podstawy fizyki??
-
micha?3141
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
powtórka przed studiami
Popieram Frey'a. Zwłaszcza, że już na tych podstawach fizyki wielu prowadzących zakłada, że znacie rzeczy takie jak granice, pochodne a może nawet całki. Możesz poczytać trochę przykładów z Krysickiego- to wystarcza do w miarę dobrego (w sensie rachunkowym) opanowania analizy. Niektórzy jednak twierdzą, że trzeba policzyć 200 całek... Jeśli jesteś ambitniejszy i chcesz poznać prawdziwą analizę (tzn. zrozumieć definicje, dowody twierdzeń itp.) to musisz poczytać jakieś grubsze rzeczy (typu Fichtenholz), albo lepiej ... poszukać w Internecie 
-
Dulce
- Użytkownik

powtórka przed studiami
A propos Analizy Mat. Krysickiego i Włodarskiego - mam wydanie po rodzicach z roku 1978 - może byc takie? Czy zmieniło się coś w kolejnych wydaniach?
-
Dulce
- Użytkownik

powtórka przed studiami
Błędy?no to fajnie... myślałam,że książka została przeredagowana czy coś bo nowe wydanie wygląda zupełie inaczej ,ale skoro mówicie,że nie to będę korzystać z tej po rodzicach...