1) Wiele zadań ... Nie, wszystkie zadania mają więcej niż jedno rozwiązanie. Co widzisz w tym złego lub sprzecznego z tym, że matematyka jest nauką ścisłą?
2) Może i nie jestem "Godny Szacunku", ale czy to oznacza, że moja odpowiedź na postawiony przez Ciebie problem jest błędna? Podaj błąd w moim rozumowaniu. Jeśli przyczepisz się "A tutaj nie są." to mogę pokazać, dlaczego tak jest.
3) Wyjaśnij proszę, czemu twierdzisz, że
miodzio1988,
cosinus90 i ja jesteśmy osobami niegodnymi szacunku?
4) Ceni się autokrytykę. Nie będę się czepiał tego, że Siebie też uważasz za osobę niegodną szacunku.
5) "...ja nick pietrus pod tym się nie podpisuję." - zaproponuj więc własne rozwiązanie problemu.
6) Nie pisz, że posty
miodzio1988 są niegrzeczne, pisząc chwilę później, że jesteśmy niegodni szacunku. Uważasz to za grzeczniejsze niż jakże chamskie posty
miodzio1988?
7)
pietrus pisze:Twierdzę.
Zbiór zdarzeń elementarnych \(\displaystyle{ \Omega}\) - to miejsce – jednego i tylko
jednego - zdarzenia - zdarzenia elementarnego....
a nie jak się powszechnie uważa, że zbiór zdarzeń elementarnych - to zbiór możliwych wyników \(\displaystyle{ \Omega}\)
To zupełnie inne miejsca przestrzeni zdarzeń elementarnych \(\displaystyle{ \Omega}\)
Twierdzę, że liczby naturalne dodatnie to liczby całkowite mniejsze od 5 (bez ograniczenia dolnego), a nie jak się powszechnie uważa całkowite większe od 0 (wyraz "dodatnie" jest oczywiście dla zmylenia naiwnych matematyków).
Uważasz, że to ma sens?