Analiza matematyczna
-
czarny91
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Analiza matematyczna
Gdzie można w Internecie znaleźć ciekawe i dobre linki z opracowaniem analizy matematycznej dla kogoś kto nie ma w ogóle o niej jeszcze pojęcia (np. linki, ebooki itp.), tak żeby krok po kroku można było zrozumieć ten dział? Gdzie prosto i zrozumiale napisane i darmowe. Pozdrawiam.
P.S Tak dla zainteresowania i nudy w czasie wolnym xd Dopiero teraz na studiach będe miał analizą matematyczną i chciałbym coś wiedzieć na ten temat.
P.S Tak dla zainteresowania i nudy w czasie wolnym xd Dopiero teraz na studiach będe miał analizą matematyczną i chciałbym coś wiedzieć na ten temat.
-
miodzio1988
Analiza matematyczna
Krysicki, Wlodarski - Analiza Matematyczna w Zadaniach
Polecam sobie wypożyczyć. Na pewno w necie też znajdziesz ten tytuł
Polecam sobie wypożyczyć. Na pewno w necie też znajdziesz ten tytuł
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Analiza matematyczna
Chociaż obowiązują prawa autorskie, ale któż z nas nie ma tego na dysku ;]Polecam sobie wypożyczyć. Na pewno w necie też znajdziesz ten tytuł
Tutaj pozycja Banacha:
Wygoglować można trochę skryptów.
Np.:
wpisać w google: skrypt_do_analizy_matematycznej_1_-_kotowicz.pdf
... 01_nkf.pdf
A w angielskich to w ogóle tylko przebierać.
-
czarny91
- Użytkownik

Analiza matematyczna
Dzięki za podpowiedzi. Nie dziwie się, że jest to taki problematyczny dział matematyki, bo przeczytałem początek o nieskończonych ciągach i już mam wielkie oczy xd
-
miodzio1988
Analiza matematyczna
Problematyczny dział matematyki? Na (prawie ) każdych studiach się prawie to robi....nawet na humanistycznych
-
czarny91
- Użytkownik

Analiza matematyczna
Może, ale nigdzie nie potrafią zapisać po ludzku. Bo co mówi zdanie: Ciąg nieskończony \(\displaystyle{ u_{n}}\) ma granicę g, jeżeli dla każdej liczby dodatniej \(\displaystyle{ \epsilon}\) można znaleźć w ciągu (istnieje w ciągu) takie miejsce N, że dla każdego \(\displaystyle{ \quad n\geqslant N}\) zachodzi nierówność \(\displaystyle{ |u_{n} - g|< \epsilon}\) . Chciałbym to zrozumieć, choć dla jakiegoś studenta teraz to może być błahostka;p
-
czarny91
- Użytkownik

Analiza matematyczna
Tego sformułowania, co tu jest czym, najlepiej bym to zrozumiał na jakimś przykładzie.
-
waga
- Użytkownik

- Podziękował: 45 razy
Analiza matematyczna
Witam,sorry ze pisze w tym temacie ale mam pytanie do osób znających się matmie.Jestem tegorocznym maturzystą, maturę myślę ze napisałem w granicach 70-80%.Planuje iść na elektrotechnikę lub AiR na Politechnikę Poznańską.Wakacje chciałbym poświęcić na matematyka a szczególnie na to co będę miał na studiach.W szkole średniej miałem matma na poziomie podstawowym.Z jakich książek najlepiej skorzystać i od jakiego działu?. Myślałem aby jednocześnie robić Analizę i Algebrę .Proszę o opinie.