Zmiana kierunku na informatykę
-
Trok
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Miałem w planach studiowanie informatyki na UW albo PW na wydziale MiNI, ale skiepściłem maturę z matematyki i wiem już, że w zwykłej rekrutacji się tam nie dostanę.
Jaki jest najlepszy sposób, aby się tam przenieść po jak najkrótszym czasie?
Istnieje w ogóle taka możliwość, czy może na taki oblegany kierunek nie ma szans się przenieść?
Jeżeli nie uda się innymi sposobami to pozostaje mi poprawa matury za rok.
Jeśli się na to zdecyduję, to na jakim kierunku najlepiej przesiedzieć ten rok, żeby nie mieć dużych zaległości?
Czy matematyka na PW będzie ok?
Jaki jest najlepszy sposób, aby się tam przenieść po jak najkrótszym czasie?
Istnieje w ogóle taka możliwość, czy może na taki oblegany kierunek nie ma szans się przenieść?
Jeżeli nie uda się innymi sposobami to pozostaje mi poprawa matury za rok.
Jeśli się na to zdecyduję, to na jakim kierunku najlepiej przesiedzieć ten rok, żeby nie mieć dużych zaległości?
Czy matematyka na PW będzie ok?
-
robocop1992
- Użytkownik

z tego co wiem to przy dobrych chodach przez peirwsze 2 tyg mozna próbować się przepisać, bo zawsze kilka osób rezygnuje. Ale nie wiem jakie warunki trzeba spełnić
-
Trok
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Ktoś kto dostaje się na mini rezygnuje w ciągu pierwszych dwóch tyg.?
Rozumiem, że ktoś sobie może nie poradzić ale to chyba odpada po roku, albo po semestrze a nie po 2 tyg...
W każdym razie wtedy chyba i tak biorą na jego miejsce kogoś z dobrą maturą, bo w ciągu 2 tyg. nie da się raczej wykazać w inny sposób.
Rozumiem, że ktoś sobie może nie poradzić ale to chyba odpada po roku, albo po semestrze a nie po 2 tyg...
W każdym razie wtedy chyba i tak biorą na jego miejsce kogoś z dobrą maturą, bo w ciągu 2 tyg. nie da się raczej wykazać w inny sposób.
- tomaszek92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Też chciałem iść na infe na MINI, ale mi nie poszła fizyka. Idę więc na matme i będę próbował się przenieść na infe po pierwszym roku-gdzieś czytałem, że jest to możliwe, ale trzeba mieć wysoką średnia.
Możesz spróbować iść na MIM na UW, bo tam na matmie po pierwszym semestrze jak masz średnią powyżej 4 i 5 z przedmiotów informatycznych to możesz się przenieść.
Możesz spróbować iść na MIM na UW, bo tam na matmie po pierwszym semestrze jak masz średnią powyżej 4 i 5 z przedmiotów informatycznych to możesz się przenieść.
- Erurikku
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
Witam,
na MIM UW najlepszym studentom matematyki oferowane jest przeniesienie na informatykę po semestrze. Warunki takiego przeniesienia ustalane są indywidualnie. Można się o tym dowiedzieć na stronie MIMu w informatorze dla studentów na rok 2010/2011 na pierwszych stronach.
Co do przeniesienia na MiNi niestety nie mam pojęcia. Ale myślę, że jak będziesz miał dobrą średnią to możliwe.
na MIM UW najlepszym studentom matematyki oferowane jest przeniesienie na informatykę po semestrze. Warunki takiego przeniesienia ustalane są indywidualnie. Można się o tym dowiedzieć na stronie MIMu w informatorze dla studentów na rok 2010/2011 na pierwszych stronach.
Co do przeniesienia na MiNi niestety nie mam pojęcia. Ale myślę, że jak będziesz miał dobrą średnią to możliwe.
-
Dulce
- Użytkownik

czyli jest to informacja ze starego informatora - przepisy mogły się zmienić...Erurikku pisze:Witam,
- tomaszek92
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Co do MINI wyczytałem to na jakimś forum, że jest to możliwe, ale trzeba mieć wysoką średnią.
Zresztą po roku na politechnice można zmienić wydział, tylko trzeba pozaliczac różnice programowe, a tutaj mamy ten sam wydział, wiec jest to możliwe wcześniej. Oczywiście piszę na podstawie wyczytanych informacji z forum.
Zresztą po roku na politechnice można zmienić wydział, tylko trzeba pozaliczac różnice programowe, a tutaj mamy ten sam wydział, wiec jest to możliwe wcześniej. Oczywiście piszę na podstawie wyczytanych informacji z forum.
A czy jest np. możliwe przeniesienie z informatyki z MIM UW na MiNI PW?
Wiem, że to może głupie pytanie, bo wydaje mi się, że to raczej niemożliwe, ale ciągle nie mogę się zdecydować i już głupie myśli mnie nachodzą, bo dostałam się tu i tu, a słyszałam, że na MIM UW jest bardzo ciężko się utrzymać, nawet jeśli w liceum było się całkiem niezłym...
Wiem, że to może głupie pytanie, bo wydaje mi się, że to raczej niemożliwe, ale ciągle nie mogę się zdecydować i już głupie myśli mnie nachodzą, bo dostałam się tu i tu, a słyszałam, że na MIM UW jest bardzo ciężko się utrzymać, nawet jeśli w liceum było się całkiem niezłym...
-
miodzio1988
Jest. A dlaczego niby nie?A czy jest np. możliwe przeniesienie z informatyki z MIM UW na MiNI PW?
Myślałam, że między uczelniami w trakcie roku raczej ciężko jest się przenieść...
Poza tym na informatyce na MiNI jest w sumie tylko 60 miejsc, więc jeśli teraz zrezygnuję na rzecz UW, to nie wiem czy potem w razie czego mnie zechcą
Kurcze no, myślałam, że nie dostanę się albo na MiNI albo na MIMUW i sprawa będzie załatwiona, a tu kurczę taki dylemat teraz ;D
Poza tym na informatyce na MiNI jest w sumie tylko 60 miejsc, więc jeśli teraz zrezygnuję na rzecz UW, to nie wiem czy potem w razie czego mnie zechcą
Kurcze no, myślałam, że nie dostanę się albo na MiNI albo na MIMUW i sprawa będzie załatwiona, a tu kurczę taki dylemat teraz ;D
-
Dulce
- Użytkownik

jaki tam dylemat... odpowiedź jest prosta : idź na MIM , najlepszy wydział mat-inf w krajumrotka pisze:Myślałam, że między uczelniami w trakcie roku raczej ciężko jest się przenieść...