no nie wiem... łapie to sie na tą pomyłkę z której odlatuje 1 punkt? już sam nie wiem.silversurfer pisze:A piszesz wyraźnie? Bo jeśli nie, to pomyślą, że to l = 1, skoro wynik masz poprawnyRoladka pisze:Hej
mam do Was pytanie
dopiero do mnie dotarło jakim idiotą jestem :/
w ostatnim zadaniu przeczytałem jakims cudem, że długość krawędzi tej bryły wynosi l, a nie 1
wszystko mam dobrze, tylko w odpowiedzi i we wszystkich rachunkach jest dołączone to nieszczęsne l :/
w ogóle nie zaliczą mi tego zadania?
Matura z matematyki 2011 - poziom podstawowy
-
Roladka
- Użytkownik

-
Soldiero
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Widzę, że nie tylko ja mam ten problem. Też pomyliłem 1 z "l". Mam nadzieję, że jakieś punkty będą, bo wszystko wyszło tak samo, tylko to nieszczęsne "l". Powinni jakąś inną czcionką pisać te zadania ;Roladka pisze:no nie wiem... łapie to sie na tą pomyłkę z której odlatuje 1 punkt? już sam nie wiem.silversurfer pisze:A piszesz wyraźnie? Bo jeśli nie, to pomyślą, że to l = 1, skoro wynik masz poprawnyRoladka pisze:Hej
mam do Was pytanie
dopiero do mnie dotarło jakim idiotą jestem :/
w ostatnim zadaniu przeczytałem jakims cudem, że długość krawędzi tej bryły wynosi l, a nie 1
wszystko mam dobrze, tylko w odpowiedzi i we wszystkich rachunkach jest dołączone to nieszczęsne l :/
w ogóle nie zaliczą mi tego zadania?
Witam, w zad. 33 bok trójkąta \(\displaystyle{ KLM}\) wyliczyłem z trapezu \(\displaystyle{ MEHL}\). Czy jest to w ogóle fizycznie możliwe aby trójkąt równoboczny o boku 2 "zmieścił" się w sześcianie o boku 1 ?
A jeśli w zadaniu 30, w odpowiedzi napisalam "PRAWDOPODOBIENSTWO WYNOSI 16/49" a nie "P(A)=16/49" to nie bedzie punkta?:)
Nawet jesli podczas rozwiazywania, ani w odpowiedzi nie napisalam P(A) ani OMEGA??
- silversurfer
- Użytkownik

- Podziękował: 15 razy
Albo z tabelki zrobiła:>TheBill pisze:To jak to zrobiłaś? Ściągnełaś? :>
Na piechote liczyłam. 2 rzuty to 7*7=49 a potem rozpisywałam sobie wszystkie możliwe zdarzenia 1+2=3
2+1=3, 2+4=6 itp
2+1=3, 2+4=6 itp
-
adambak
- Użytkownik

- Podziękował: 295 razy
agack222, no to mogą odjąć punkt (dwa?) za brak opisu do zadania, wydaje mi się że konieczne jest napisanie co jest mocą czego, żeby to miało ręce i nogi i sens..
-
Jan Kraszewski
- Administrator

- Podziękował: 6 razy
Niekoniecznie.adambak pisze:agack222, no to mogą odjąć punkt (dwa?) za brak opisu do zadania, wydaje mi się że konieczne jest napisanie co jest mocą czego, żeby to miało ręce i nogi i sens..
JK
Kurcze, nie załamujcie mnie... jeśli odejmią mi punkt (nie daj Boże 2) to będę balansować na granicy równo 30%..mam nadzieje, że dostane punkt za to zadanie z wykresem w którym napisałam jeden podpunkt
Dobrze by było, wtedy miałabym na styk 15 pkt, nie licząc zadania z prawdopodobieństwem.. co za los
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
Nie chcę być wścibski, ale co robiłaś przez te 10 lat?agack222 pisze:Dobrze by było, wtedy miałabym na styk 15 pkt, nie licząc zadania z prawdopodobieństwem.. co za los