Pierwszej czwórce. Piąty dostał...SaxoN pisze:Poza tym gratuluję wszystkim finalistom i laureatom, współczuję pierwszej piątce - ci ludzie już wiedzą, że sprawiedliwość nie istnieje.
VI OMG
-
maXX
VI OMG
Jakiś <cenzura> (te 3 cechy opisują jedną osobę) sponsorował nagrody i uznał, że po co dać najlepszym, skoro można dać jakimś randomom....smigol pisze:O co chodzi?maXX pisze:
Pierwszej czwórce. Piąty dostał...
Ostatnio zmieniony 20 mar 2011, o 16:53 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zachowaj kulturę.
Powód: Zachowaj kulturę.
- smigol
- Użytkownik

- Podziękował: 89 razy
VI OMG
Skoro to był prywatny sponsor to niech sobie daje nawet osobom z końca listy jeśli chce. Organizatorzy szukając sponsorów powinni to chyba wcześniej z nimi ustalić.
- mariolawiki1
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
VI OMG
Największy żart i kuriozum w moim życiu - więcej puntów na OM niż na OMG
Ucięli mi plani do 0 za jeden głupi błąd, nie że się skarżę, raczej jestem załamana moją złą kondycją - a kysz, a kysz ode mnie!
Edit, nawe nie błąd, ale brak uzasadnienia, które to uzasadnienie pojawiło się później.
Ucięli mi plani do 0 za jeden głupi błąd, nie że się skarżę, raczej jestem załamana moją złą kondycją - a kysz, a kysz ode mnie!
Edit, nawe nie błąd, ale brak uzasadnienia, które to uzasadnienie pojawiło się później.
-
apelajda
- Użytkownik

VI OMG
Ci, którzy dostali nagrody, byli laureatami I lub II stopnia, więc to nie były przypadkowe osoby.smigol pisze:Skoro to był prywatny sponsor to niech sobie daje nawet osobom z końca listy jeśli chce. Organizatorzy szukając sponsorów powinni to chyba wcześniej z nimi ustalić.
Może sponsor losował? Miał prawo dać według swojego pomysłu.
-
gabrysb1995
- Użytkownik

- Podziękował: 27 razy
VI OMG
Wie ktoś jaki był próg na laureata IV stopnia? Bo można już wyniki sprawdzić. Ja mam jedynie 60020, będę się odwoływał. I mam jeszcze jedno pytanie, czy często się zdarza, że przyjmują odwołania z finału, czy to tylko wyjątki?
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
-
maXX
VI OMG
Istotnie, miał prawo. Nie zmienia to jednak faktu, że było to bardzo smutne.apelajda pisze:Ci, którzy dostali nagrody, byli laureatami I lub II stopnia, więc to nie były przypadkowe osoby.smigol pisze:Skoro to był prywatny sponsor to niech sobie daje nawet osobom z końca listy jeśli chce. Organizatorzy szukając sponsorów powinni to chyba wcześniej z nimi ustalić.
Może sponsor losował? Miał prawo dać według swojego pomysłu.
A Ty ile punktów?laurelandilas pisze:11-12 pkt.
-
Kiziula
- Użytkownik

VI OMG
66025. Laureat III stopnia.
W 2 się pomyliłam w ostatnim liczeniu. Moim zdaniem tu chyba powinni mi uciąć jeden punkt, bo wynik zły w końcu wyszedł.
Za to 4 robiłam kongruencją. Trochę chyba zbyt w jednym miejscu kombinowałam, ale doszłam tym rozwiązaniem do końca, uzasadnienie było w miarę (symbolami, ale było), więc się dziwię, czemu tylko 2. O.o
5 robiłam tak jak oni, tylko trochę nie miałam pomysłu na uzasadnienie. Doprowadziłam jednak tak naprawdę tak jak była wzorcówka (tylko ładniej określiłam te dwa punkty P - u mnie to był punkt P i punkt P', będący obrazem punktu P w symetrii względem środka koła (czy tam okręgu)). Gdzieś mi ucięli punkt.
3... wiedziałam jak rozwiązać, nie mogłam dojść do równania porządnego... Zawsze tak mam jak są zadania z kątami... Hm, a nawet nie patrzyłam do wzorcówki jak oni to rozwiązali, ale też na kątach chyba.
Ale i tak się cieszę. W zeszłym roku trochę spaprałam, mogłam trochę pomyśleć dłużej.
W tym roku dobrze poszło.
Ciekawa jestem jak pójdzie za rok.
W 2 się pomyliłam w ostatnim liczeniu. Moim zdaniem tu chyba powinni mi uciąć jeden punkt, bo wynik zły w końcu wyszedł.
Za to 4 robiłam kongruencją. Trochę chyba zbyt w jednym miejscu kombinowałam, ale doszłam tym rozwiązaniem do końca, uzasadnienie było w miarę (symbolami, ale było), więc się dziwię, czemu tylko 2. O.o
5 robiłam tak jak oni, tylko trochę nie miałam pomysłu na uzasadnienie. Doprowadziłam jednak tak naprawdę tak jak była wzorcówka (tylko ładniej określiłam te dwa punkty P - u mnie to był punkt P i punkt P', będący obrazem punktu P w symetrii względem środka koła (czy tam okręgu)). Gdzieś mi ucięli punkt.
3... wiedziałam jak rozwiązać, nie mogłam dojść do równania porządnego... Zawsze tak mam jak są zadania z kątami... Hm, a nawet nie patrzyłam do wzorcówki jak oni to rozwiązali, ale też na kątach chyba.
Ale i tak się cieszę. W zeszłym roku trochę spaprałam, mogłam trochę pomyśleć dłużej.
W tym roku dobrze poszło.
Ciekawa jestem jak pójdzie za rok.
VI OMG
66066
Szczerze liczyłem przed finałem na maksa, nie wyszło , ale źle nie jest Z perspektywy czasu,dużo czasu mi opis kombi zajął, już pomijając fakt, że za bardzo się rozpisałem, patrząc teraz na wzorcówkę, zmęczyło mnie to zadania i nie zrobiłem już geo( cały czas szukałem czegoś z tym kątem dopisanym do okręgu, może gdyby rysunek był wyraźniejszy, to bym zobaczył kto wie.) Źle jednak nie jest, teraz pozostają przygotowania do przyszłorocznego OM
Szczerze liczyłem przed finałem na maksa, nie wyszło , ale źle nie jest Z perspektywy czasu,dużo czasu mi opis kombi zajął, już pomijając fakt, że za bardzo się rozpisałem, patrząc teraz na wzorcówkę, zmęczyło mnie to zadania i nie zrobiłem już geo( cały czas szukałem czegoś z tym kątem dopisanym do okręgu, może gdyby rysunek był wyraźniejszy, to bym zobaczył kto wie.) Źle jednak nie jest, teraz pozostają przygotowania do przyszłorocznego OM
- Swistak
- Użytkownik

- Podziękował: 99 razy
VI OMG
Zawsze 1-2 punkty więcejKiziula pisze:(tylko ładniej określiłam te dwa punkty P - u mnie to był punkt P i punkt P', będący obrazem punktu P w symetrii względem środka koła (czy tam okręgu)).
- Big Max
- Użytkownik

VI OMG
Kiziula
Nie ucięli Ci za błąd rachunkowy? Bo naszemu koledze za brzydki (ale poprawny!) opis i błąd rachunkowy ścięli do 0 (ma 60666).
My w tym roku zlamiliśmy, tylko finaliści. A przecież rok temu zdążyliśmy nawet zrobić poprawnie wszystkie zadania po 2 razy....
Btw. Ponoć będzie problem z odwołaniami, bo w ty roku przyszło ich naprawdę wiele i KGOMG ma naprawdę grubą robotę z tym wszystkim.
Nie ucięli Ci za błąd rachunkowy? Bo naszemu koledze za brzydki (ale poprawny!) opis i błąd rachunkowy ścięli do 0 (ma 60666).
My w tym roku zlamiliśmy, tylko finaliści. A przecież rok temu zdążyliśmy nawet zrobić poprawnie wszystkie zadania po 2 razy....
Btw. Ponoć będzie problem z odwołaniami, bo w ty roku przyszło ich naprawdę wiele i KGOMG ma naprawdę grubą robotę z tym wszystkim.