co to za podpory?
- steal
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
co to za podpory?
Tak, wiszą. Podpory nie są potrzebne w tym zadaniu bo siły działające na konstrukcję są w równowadze.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2011, o 21:02 przez steal, łącznie zmieniany 1 raz.
-
jarek542
- Użytkownik

co to za podpory?
faktycznie nie przeanalizowalem od tej strony, proba rozcviagania dla takiego przypadku normalnie się wyznacza wykresy moementow sil normalnych i tnacych?
- steal
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
co to za podpory?
Najpierw myślimy, później liczymy. Taką maksymę wyznawał jeden z prowadzących moje zajęcia z wytrzymałości.
Tak, liczysz normalnie tak jak z podporami (mógłbyś nawet dorysować podpory przesuwne, reakcje na nich byłyby zerowe).
Tak, liczysz normalnie tak jak z podporami (mógłbyś nawet dorysować podpory przesuwne, reakcje na nich byłyby zerowe).
-
jarek542
- Użytkownik

co to za podpory?
WIEM WIEM CZASAMI PYTAM O OCZYWISTE SPRAWY, DZIEKI!
-- 12 sty 2011, o 18:33 --
"mógłbyś nawet dorysować podpory przesuwne, reakcje na nich byłyby zerowe"
jest zasada według której trzeba odebrać wszystkie stopnie swobody żeby móc cokolwiek obliczyć
Jeżeli dodam podpory przesuwne to nie odbiorę jednego przesuwu hmm-- 12 sty 2011, o 18:36 --dobra wstawiłem podoporę w samym srodku ;D
-- 12 sty 2011, o 18:33 --
"mógłbyś nawet dorysować podpory przesuwne, reakcje na nich byłyby zerowe"
jest zasada według której trzeba odebrać wszystkie stopnie swobody żeby móc cokolwiek obliczyć
Jeżeli dodam podpory przesuwne to nie odbiorę jednego przesuwu hmm-- 12 sty 2011, o 18:36 --dobra wstawiłem podoporę w samym srodku ;D