Witam.
Musze na podstawie podanych danych wykonać obliczenia i dobrać łożysko. Wykonałem obliczenia i dobrałem, moje łożysko ma oznaczenie 61918. Tutaj zaczynają się schody, mianowicie muszę jeszcze znaleźć przedmiot, w którym takie łożysko pracuje. Przeszukałem już wiele stron ale nigdzie nic nie widziałem. Może ktoś z Was miał z takim łożyskiem styczność i wie gdzie jest zastosowane?
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.
PKM - Dobór łożyska
-
thralll
- Użytkownik

PKM - Dobór łożyska
To jest łożysko kulkowe ogólnego przeznaczenia, nie wymienia się zastosowań bo nadaje się do wielu.
Tu masz ogólne informacje po angielsku ... ts_id=5408
pozdrawiam
thralll
Tu masz ogólne informacje po angielsku ... ts_id=5408
pozdrawiam
thralll
-
kruszewski
- Użytkownik

- Podziękował: 50 razy
PKM - Dobór łożyska
Skąd wynika tak duża dysproporcja między nośnością łożyska a możliwą do przeniesienia siłą poprzeczną w podporze? Toć to jak 1:20 !
Czy Kolega, przypadkiem, szukając wybrał pierwsze "od lewej" łożysko o potrzebnej nośności nie zwracając uwagi na jego rozmiary?
W katalogu łożysk polskiej f-ki, FŁT, są dane techniczne łożysk i są podane w języku polskim.
W.Kr.
Czy Kolega, przypadkiem, szukając wybrał pierwsze "od lewej" łożysko o potrzebnej nośności nie zwracając uwagi na jego rozmiary?
W katalogu łożysk polskiej f-ki, FŁT, są dane techniczne łożysk i są podane w języku polskim.
W.Kr.