Gimel i Nu
- Undre
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Gimel i Nu
Pewien przedmiot, który mamy przed sobą ( nazwijmy go "Gimelem" ) posiada 4 "Nu". Sam przedmiot przypomina mityczną hydrę - potwora, któremu na miejsce uciętej głowy wyrastały dwie kolejne. Przypomina ją, ponieważ obcięcie wszystkich "Nu" spowoduje, iż "Gimel" będzie mieć tych "Nu" już 12. Obcięte "Nu" same stają się natomiast "Gimelami", z których każdy oczywiście posiada swoje 4 "Nu". Łącznie jest ich zatem 28. Pytanie - co kryje się pod oznaczeniami "Gimel" oraz "Nu" ?
- !_ols
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Gimel i Nu
Jeśłi obetniemy 4 Nu to powinno odrosnąc 8 Nu, a nie 12..Undre pisze:przypomina mityczną hydrę - potwora, któremu na miejsce uciętej głowy wyrastały dwie kolejne. Przypomina ją, ponieważ obcięcie wszystkich "Nu" spowoduje, iż "Gimel" będzie mieć tych "Nu" już 12
- !_ols
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
Gimel i Nu
Ła, to dobre jest, chyba w życiu bym na to nie wpadła!:)gvalch'ca pisze:Gimel to czworościan, a Nu - wierzchołek?
- Undre
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
Gimel i Nu
Gratuluję gvalch'ca, btw coś dawno cię nie widziałem ( a może mijamy się w postach
)
[ Dodano: 9 Wrzesień 2006, 13:40 ]
PS co do hydry to i moja wersja i twoja DEXiu się potwierdza
[ Dodano: 9 Wrzesień 2006, 13:40 ]
PS co do hydry to i moja wersja i twoja DEXiu się potwierdza
-
gvalch'ca
- Użytkownik

Gimel i Nu
Undre, ja tu jestem cały czas, tylko niekoniecznie się udzielam. Ale Wielka Siostra patrzy!