Kuratoryjne Konkursy Matematyczne dla gimnazjalistów 2010/11
- mariolawiki1
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Ciekawe te zadanka w porównaniu z małopolską. Myślę, że głównym czynnikiem eliminującym będzie czas i prawidłowość opisania zadań. Na pewno bez wątpienia przejdziesz dalej Pozdrawiam.
PS A tym, że się potknąłeś nie przejmuj się, każdemu się zdarza.
PS A tym, że się potknąłeś nie przejmuj się, każdemu się zdarza.
- Vax
- Użytkownik

- Podziękował: 4 razy
W tym roku zadania dali ciekawsze, niż rok temu Straciłem dużo czasu, bo do każdego zadania dawałem dość obszerne opisy słowne
EDIT// Przed chwilą poznałem wyniki, mam 26/30, od 24 się przechodziło, musieli mi jednak za tamto 2 zadanie 4 punkty zabrać, trudno się mówi Ważne, że udało się przejść
PS. @Mariolawiki1, zapomniałem wcześniej Tobie pogratulować przejścia, więc teraz gratuluję
Pozdrawiam.
EDIT// Przed chwilą poznałem wyniki, mam 26/30, od 24 się przechodziło, musieli mi jednak za tamto 2 zadanie 4 punkty zabrać, trudno się mówi Ważne, że udało się przejść
PS. @Mariolawiki1, zapomniałem wcześniej Tobie pogratulować przejścia, więc teraz gratuluję
Pozdrawiam.
Też jestem z lubelskiego, poszło mi tak średnio :/ Myślicie, że jak w 4 zadaniu pomyliłam się, i w zbiorze wartości napisałam wszystkie liczby od 1 do 10, a w 6, mam dobrze rysunek i obliczoną objętość całej bryły, to mam jakiekolwiek szanse na przejście?
- mariolawiki1
- Użytkownik

- Podziękował: 14 razy
Dziękuję Ja Tobie również gratuluję!
PS. Mam nadzieję, że jeśli dojdę w tym roku do finału, to nie będzie jak w ubiegłym i nie spotkają mnie wcześniej kataklizmy ("pływanie" w mieszkaniu) i choroby (zapalenie płuc i zaraz po - ospa) i inne tym podobne atrakcje...brrr!!! aż strach się bać!
PS. Mam nadzieję, że jeśli dojdę w tym roku do finału, to nie będzie jak w ubiegłym i nie spotkają mnie wcześniej kataklizmy ("pływanie" w mieszkaniu) i choroby (zapalenie płuc i zaraz po - ospa) i inne tym podobne atrakcje...brrr!!! aż strach się bać!
- Vax
- Użytkownik

Trzeba myśleć pozytywnie! Słyszałem, że przed konkursem nie można myśleć o tym, czego by się nie chciały na nim spotkać, tylko o tym, w czym czujemy się najlepiej, u mnie podziałało
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- cyberciq
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Zadania mieliście fajne, chciałbym żeby w naszym woj. od początku były same otwarte a nie jeszcze zamknięte, u nas same otwarte to dopiero na finale dają . Dziwi jednak fakt, że dostaliście funkcje(łatwą ale funkcje) już na szkolnym. Wiem, że w większości szkół już przerobione, ale chyba powinni do II etapu zaczekać przynajmniej.
Gratuluję Wam przejścia, u nas rejonowy już 27.11 więc zostały nieco ponad 3 tygodnie
pozdrawiam
Gratuluję Wam przejścia, u nas rejonowy już 27.11 więc zostały nieco ponad 3 tygodnie
pozdrawiam
- Vax
- Użytkownik

A nasza szkoła jak w tym roku zaszalała, z tego co wiem, 6 osób przeszło dalej @cyberciq a u nas, w Lubelskim z tego co wiem, jest odwrotnie Czyli na 1 same otwarte, a na 2 i 3 już zamknięte dają ;/
- Comrade
- Użytkownik

Mój pierwszy post na forum więc pozdro:)
Też jestem z lubelskiego, ogólnie odczucia mam takie, że... zadania były proste. Mam nadzieję pojechać do Biłgoraja... ups, wygadałem sie . Pierwsze pominąłem z początku (odstraszyło mnie słowo "wykaż"), kolejne poszszły tak łatwo, że się zdziwiłem O.o. Po zrobieniu zasiadłem do pierwszego, zrobiłem sposobem Vaxowym, przepisałem na czystopis i posiedziałem jeszcze w sali bo chemia trwała . Ogólnie obawiam się że na rejonowy będe musiał pojechać sam (dzisiaj jakoś nnie udało mi się dowiedzieć o wynikach).
Pzdr i gratulacje dla tych, co wiedzą, że już przeszli.
Też jestem z lubelskiego, ogólnie odczucia mam takie, że... zadania były proste. Mam nadzieję pojechać do Biłgoraja... ups, wygadałem sie . Pierwsze pominąłem z początku (odstraszyło mnie słowo "wykaż"), kolejne poszszły tak łatwo, że się zdziwiłem O.o. Po zrobieniu zasiadłem do pierwszego, zrobiłem sposobem Vaxowym, przepisałem na czystopis i posiedziałem jeszcze w sali bo chemia trwała . Ogólnie obawiam się że na rejonowy będe musiał pojechać sam (dzisiaj jakoś nnie udało mi się dowiedzieć o wynikach).
Pzdr i gratulacje dla tych, co wiedzą, że już przeszli.
- Vax
- Użytkownik

W takim razie, gratuluję Comrade Osobiście chciałbym, aby na 2 etapie dali jakieś fajne nierówności, albo podzielności do udowodnienia Ale to raczej na kuratoryjnym rzadko się zdarza
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- CarolineS.
- Użytkownik

Ja też pisałam.. również przyznaję, że nie były trudne ;p
Ja się pomyliłam w trzecim zad., a to było jedno z łatwiejszych... i w ostatnim z 7pkt nie doczytałam, ale obliczenia - mam nadzieję - w miarę dobrze..
No, ale szanse, że przejdę jeszcze jakieś są..
Ja się pomyliłam w trzecim zad., a to było jedno z łatwiejszych... i w ostatnim z 7pkt nie doczytałam, ale obliczenia - mam nadzieję - w miarę dobrze..
No, ale szanse, że przejdę jeszcze jakieś są..
- Comrade
- Użytkownik

I całe szczęście, że tak rzadko jak dla mnie. Chociaż nierówności jeszcze ujdą, mimo iż łatwo można popełnić błąd, zapominając, o pewnym szczególe przy obustronnym mnożeniu przez liczbę ujemną , o tyle udowadnianie czegokolwiek idzie mi, w najlepszym wypadku, przeciętnie ;/Vax pisze:Osobiście chciałbym, aby na 2 etapie dali jakieś fajne nierówności, albo podzielności do udowodnienia Ale to raczej na kuratoryjnym rzadko się zdarza
-
mathematek
- Użytkownik

Ja też pisalem konkurs w woj.podkarpackim i walnąlem się w trapezie , tym rombie i trzech zamknietych ,miałem 19 punktów ,więc nie weszłem.Ale i tak czuje się dobrze byłem najlepszy w szkole,mialem przewagę aż 5 punktów.Na szczęście jestem w drugie klasie więc mam szanse za rok.Zadania były proste,mi poprostu zabrakło czasu na te 5.Co myslicie,czy dobrze napisalem na swój wiek.Wszystkim co przeszli życzę powodzenia (mam nadzieję że będziecie laureatami).
- Comrade
- Użytkownik

Napisałeś znakomicie jak na drugoklasiste . Ja rok temu startując wykręciłem zaledwie osiem punktów i był to najgorszy wynik w klasie ( w szkole też, ale nie pogrążajmy mnie ) Z kolei dzisiaj zrobiłem wszystkie zadania i "chyba" przeszłem. Krótko mówiąc nie przejmuj się, ucz sie matmy dalej, bo przez te 365 (lub coś około) dni wiele sie może zmienić.
Ogólnie konkurs poszedł mi całkiem nieźle chociaż opisałam słownie zadanie 1. nie wiem czy będzie dobrze;p i zadania 6 nie dokończyłam, bo czasu mi nie starczyło mam jeszcze pytanie, gdzie mogę zobaczyć wyniki ?
- Comrade
- Użytkownik

Ogólnie to u nauczyciela matematyki .
Swoją drogą musze powiedzieć, że moje najczarniejsze przypuszczenia się niestety spełniły: na rejonowy pojade sam Szkoda
Swoją drogą musze powiedzieć, że moje najczarniejsze przypuszczenia się niestety spełniły: na rejonowy pojade sam Szkoda