Witam! Mam pytanie, zna ktoś może stronę, na której znajdują się olimpiady kuratoryjne z matematyki dla gimnazjum w województwie lubelskim z poprzednich lat ? Z góry dzięki za pomoc, chcę zobaczyć, jakie były zadania w poprzednich latach
Pozdrawiam.
Olimpiada Kuratoryjna z Matematyki woj. Lubelskie - Gim.
-
lolks123
- Użytkownik

No właśnie chodzi mi o te kuratoryjne konkursy Jest gdzieś ich archiwum z woj. lubelskiego ? A tak w ogóle to polecacie jakiś zbiór zadań na ten konkurs kuratoryjny z gimnazjum ? Najlepiej, aby poziom trudności zadań był podzielony na 3 etapy tak jak to jest na konkursach
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- cyberciq
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
https://www.matematyka.pl/81076.htm - tutaj jest całkiem sporo pozycji wymienionych, było już kilka tematów na ten temat. A na konkursach to już zależy od etapu i kuratorium, które ustala. Czasem na wojewódzkich są zadania łatwiejsze niż na rejonowym ^^
-
bakala12
- Użytkownik

- Podziękował: 24 razy
Masz rację, rejonowy jest zwykle trudniejszy niż wojewódzki, a przynajmniej w województwie lubelskim.cyberciq pisze: Czasem na wojewódzkich są zadania łatwiejsze niż na rejonowym ^^
-
laurelandilas
- Użytkownik

- Podziękował: 37 razy
Jezeli chodz o woj. lubelskie to skontaktuj sie z Mruczkiem. On byl raz albo dwa laureatem kuratoryjnego i moze ci powiedziec cos wiecej.
Tematow o kuratoryjnych konkursach jest na forum kilka. Uzyj opcji szukaj. Odwiedz tez strone : , zadanka z mojego wojewodztwa.
Tematow o kuratoryjnych konkursach jest na forum kilka. Uzyj opcji szukaj. Odwiedz tez strone : , zadanka z mojego wojewodztwa.
- CarolineS.
- Użytkownik

Dołączam się, ja też szukam jakiejś strony, gdzie można znaleźć 'oryginalne' zadania z różnych lat... a z lubelskiego nigdzie nie mogę znaleźć. ;(
z tegoco wiem raczej nie znajdziemy zadań z naszego województwa;/ podobno nasze wojewodztwo utajnia to niewiadomo dlaczego;/