ksiazka do topologii
-
Jacek_fizyk
- Użytkownik

- Podziękował: 127 razy
ksiazka do topologii
Witam! W nastepnym semestrze zaczynam topologie i zastanawiam sie czy ktos moglby mi polecic jakas naprawde dobra ksiazke do topologii.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
pipol
ksiazka do topologii
Nicolas Bourbaki, Topologie générale, mimo, że po francusku ale zawsze na czasie.
Szczególnie dobra dla początkujących bo uczysz się z niej naprawdę od początku.
Szczególnie dobra dla początkujących bo uczysz się z niej naprawdę od początku.
-
Jacek_fizyk
- Użytkownik

ksiazka do topologii
hm jezyka francuskiego nie znam, czy mozna ja kupic po polsku albo po angielsku? Wlasnie wazne dla mnie jest, zeby zaczac od podstaw bo jeszcze sie z tym przedmiotem nigdy nie spotkalem.
-
Ein
- Użytkownik

- Podziękował: 3 razy
ksiazka do topologii
Książki Burbakistów mają to do siebie, że pisane są w największej możliwej ogólności. Zostawmy tę pozycję na później!
Na początek dobry będzie Kuratowski, Wstęp do teorii mnogości i topologii. Książka dostępna w każdej bibliotece i na Allegro.
Na początek dobry będzie Kuratowski, Wstęp do teorii mnogości i topologii. Książka dostępna w każdej bibliotece i na Allegro.
-
Jacek_fizyk
- Użytkownik

ksiazka do topologii
mi potrzebna jest ksiazka wprowadzajaca, przedstawiajaca topologie od zupelnych podstaw, poziom podstawowy na poczatek
-
Jacek_fizyk
- Użytkownik

-
shvedeq
- Użytkownik

ksiazka do topologii
Jeszcze Engelking "Topologia ogólna" bądź Engelking, Sieklucki "wstęp do topologii" (chyba taki tytuł). Zobacz jeszcze
-
rps
- Użytkownik

ksiazka do topologii
James Munkres - "Topology"
Nie znam innego podręcznika, w którym dowody nietrywialnych twierdzeń byłyby przedstawione tak jasno i przejrzyście. Do tego mnóstwo zadań (od najprostszych do naprawdę trudnych) czyni tę książkę doskonałą lekturą.
Nie znam innego podręcznika, w którym dowody nietrywialnych twierdzeń byłyby przedstawione tak jasno i przejrzyście. Do tego mnóstwo zadań (od najprostszych do naprawdę trudnych) czyni tę książkę doskonałą lekturą.