[rekrutacja 2006] Nasze Przyszłe (!)Kierunki :)

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
rotie
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: rotie »

MasH pisze:
rotie pisze:dostalem sie na UJ i Politechnike Rzeszowska, matma w obu, i raczej wybiore Prz
no ja bym się na Twoim miejscu jeszcze dobrze zastanowił.
wierz mi, myslalem o tym pol roku
ropusznik
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: ropusznik »

czy ma ktoś lub może znalazł gdzieś na stronach AGH-u tabelke z ilością punktów potrzebnych do przyjęcia na wszyskie kierunki wszystkich wydziałów z tego roku
kszysztof pisze::) dostalem się na EiT na AGH :D jest tu jeszcze ktoś kto chce tam iść? bo na razie widze prawie samych infoormatyków... ;]
ja sie tam wybieram
Nisiulka
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Nisiulka »

-tadeusz- pisze:witam,
wie ktoś może jak na Politechnice Krakowskiej na Wydziale Fizyki Technicznej i Modelowania Komputerowego wyglądały progi punktowe na Informatykę i jak wygląda lista rezerwowa ??
Z góry dzięki za odpowiedzi, niestety ale osobiście nie mogę na razie sprawdzić bo mam trchę daleko do krakowa
Ja tam wlasnie ide z tego co mi sie wydaje, to progi byly ok 153/200 punktow z matmy podst + rozszerzonej. Nie wiem, jak z tym ich przelicznikiem. Przyjeli chyba 84 osoby. Na rezerwowej przynajmniej drugie 84:P
joaska
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: joaska »

Dostałam się na AGH WMS.
Awatar użytkownika
RobertN
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: RobertN »

joaska pisze:Dostałam się na AGH WMS.
See you in october
Awatar użytkownika
dem
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: dem »

rotie pisze:dostalem sie na UJ i Politechnike Rzeszowska, matma w obu, i raczej wybiore Prz

Uciekaj z PRZ jak tylko masz okazje... paranoja... jak tylko nie ejstes ograniczony przez pieniądze uciekaj na UJ.
parasite
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: parasite »

Informatyka na PWr.
Awatar użytkownika
`vekan
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 139 razy

Post autor: `vekan »

Ma ktoś może jakieś info o stypendium we wrocławiu dla uczniów na kier. technicznych ?
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: aikon »

`vekan pisze:Ma ktoś może jakieś info o stypendium we wrocławiu dla uczniów na kier. technicznych
Dwie podstawowe informacje które Ciebie powinny zainteresować:
1. Stypendium będzie może dla przyszłorocznych maturzystów
2. Stypendium obejmuje tylko mieszkańców Wrocławia.
Chyba więcej pytań nie będzie?

Staraj sie o stypendium naukowe na 1 roku, bardzo łatwo jest je dostać (na 1 roku najłatwiej). Ja przez przyszły rok akademicki będe zgarniał dwie stówki miesięcznie.
bartezzo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bartezzo »

a za co jest to stypendium i ile osob je dostaje i od kogo? sa jakies rozne stawki? kiedy sie o nie stara i kiedy dostaje 1 pieniadze?
Awatar użytkownika
Shvia
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Shvia »

O socjalce nie wiem, ale jeśli chodzi o stypendium naukowe, to na PWr dostają je studenci, którzy mają średnią ważoną (przedmioty mają okresloną ilość punktów w zależności od trudności czy ilości kursów wchodzących wskład danego przedmiotu) z danego roku - czyli dwa semestry - minimum 4,0 (hm.. choć ten pdf twierdzi, że wystarczy 3,8.. to może od wydziału zależy?).

Naukowe dostajesz po pierwszym roku. Tak, są różne stawki.

.
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik

Jeżeli chodzi o stypę naukową, to wszystko zalezy od wydziału, każdy ma swoją komisję stypendialną która ustala progi, które z kolei muszą potem zostać zatwierdzone przez prodziekana zajmującego się stypendiami.
Np. na Elektronice zazwyczaj była średnia arytmetyczna wszystkich ocen i średnia ok. 4.0 , a teraz zmienili na ważoną oraz 3.9 (dokładne progi są gdześ na stronie wydziału).

Vekanowi chodziło o stypendium dla wrocławskich przyszłorocznych maturzystów. Każdy kto będzie zdawał matematykę i pójdzie studiować na politechnice, będzie przez pół roku otrzymywał od miasta stypendium.
Awatar użytkownika
Shvia
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Shvia »

aikon pisze:Vekanowi chodziło o stypendium dla wrocławskich przyszłorocznych maturzystów. Każdy kto będzie zdawał matematykę i pójdzie studiować na politechnice, będzie przez pół roku otrzymywał od miasta stypendium.
Eę? Za dużo pieniędzy mają? Aż tak mało chętnych na uczelnie techniczne czy jak?

Nie no.. tego jeszcze nie grali. Eh eh. Pewnie nie można zdawać matury raz jeszcze, nie ;P?
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik

Shvia pisze:Eę? Za dużo pieniędzy mają? Aż tak mało chętnych na uczelnie techniczne czy jak?
No tak sie składa że Wrocław ma bardzo dużo pieniędzy Zobacz co sie dzieje w mieście - tyle remontów oraz placów budowy to chyba w żadnym mieście nie ma.

A stypendium będzie z dwóch powodów - pierwszy, że jednak mało jest kandydatów na uczelnie techniczne (w zeszłym roku na ponad połowę kierunków było mniej kandydatów niż miejsc - a więc nie było progów), a po drugie - we Wrocławiu lokowane są największe inwestycje w Polsce, głównie chodzi tu o LG-Philips, Siemens, Volvo, chyba jeszcze Whirpool... no i sie Dutkiewicz boi że zabraknie inżynierów. A do samego LG-Philips mają zatrudniać całe setki elektroników.
Awatar użytkownika
ariadna
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 47 razy

Post autor: ariadna »

Ja już jestem w pełni ukontentowana: medycyna (am waw), psychologia (uw) i automatyka&robotyka (pw) zdobyte:P
I, co pewnie niektórym wyda się dziwne, zdecydowałam się wstępnie na politechniikę:)
Zablokowany