wierz mi, myslalem o tym pol rokuMasH pisze:no ja bym się na Twoim miejscu jeszcze dobrze zastanowił.rotie pisze:dostalem sie na UJ i Politechnike Rzeszowska, matma w obu, i raczej wybiore Prz
[rekrutacja 2006] Nasze Przyszłe (!)Kierunki :)
-
rotie
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
czy ma ktoś lub może znalazł gdzieś na stronach AGH-u tabelke z ilością punktów potrzebnych do przyjęcia na wszyskie kierunki wszystkich wydziałów z tego roku
ja sie tam wybieramkszysztof pisze:dostalem się na EiT na AGH
jest tu jeszcze ktoś kto chce tam iść? bo na razie widze prawie samych infoormatyków... ;]
-
Nisiulka
- Użytkownik

Ja tam wlasnie ide z tego co mi sie wydaje, to progi byly ok 153/200 punktow z matmy podst + rozszerzonej. Nie wiem, jak z tym ich przelicznikiem. Przyjeli chyba 84 osoby. Na rezerwowej przynajmniej drugie 84:P-tadeusz- pisze:witam,
wie ktoś może jak na Politechnice Krakowskiej na Wydziale Fizyki Technicznej i Modelowania Komputerowego wyglądały progi punktowe na Informatykę i jak wygląda lista rezerwowa ??
Z góry dzięki za odpowiedzi, niestety ale osobiście nie mogę na razie sprawdzić bo mam trchę daleko do krakowa
See you in octoberjoaska pisze:Dostałam się na AGH WMS.
- dem
- Użytkownik

rotie pisze:dostalem sie na UJ i Politechnike Rzeszowska, matma w obu, i raczej wybiore Prz
Uciekaj z PRZ jak tylko masz okazje... paranoja... jak tylko nie ejstes ograniczony przez pieniądze uciekaj na UJ.
- aikon
- Użytkownik

- Podziękował: 5 razy
Dwie podstawowe informacje które Ciebie powinny zainteresować:`vekan pisze:Ma ktoś może jakieś info o stypendium we wrocławiu dla uczniów na kier. technicznych
1. Stypendium będzie może dla przyszłorocznych maturzystów
2. Stypendium obejmuje tylko mieszkańców Wrocławia.
Chyba więcej pytań nie będzie?
Staraj sie o stypendium naukowe na 1 roku, bardzo łatwo jest je dostać (na 1 roku najłatwiej). Ja przez przyszły rok akademicki będe zgarniał dwie stówki miesięcznie.
-
bartezzo
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
a za co jest to stypendium i ile osob je dostaje i od kogo? sa jakies rozne stawki? kiedy sie o nie stara i kiedy dostaje 1 pieniadze?
- Shvia
- Użytkownik

O socjalce nie wiem, ale jeśli chodzi o stypendium naukowe, to na PWr dostają je studenci, którzy mają średnią ważoną (przedmioty mają okresloną ilość punktów w zależności od trudności czy ilości kursów wchodzących wskład danego przedmiotu) z danego roku - czyli dwa semestry - minimum 4,0 (hm.. choć ten pdf twierdzi, że wystarczy 3,8.. to może od wydziału zależy?).
Naukowe dostajesz po pierwszym roku. Tak, są różne stawki.
.
Naukowe dostajesz po pierwszym roku. Tak, są różne stawki.
.
- aikon
- Użytkownik

Jeżeli chodzi o stypę naukową, to wszystko zalezy od wydziału, każdy ma swoją komisję stypendialną która ustala progi, które z kolei muszą potem zostać zatwierdzone przez prodziekana zajmującego się stypendiami.
Np. na Elektronice zazwyczaj była średnia arytmetyczna wszystkich ocen i średnia ok. 4.0 , a teraz zmienili na ważoną oraz 3.9 (dokładne progi są gdześ na stronie wydziału).
Vekanowi chodziło o stypendium dla wrocławskich przyszłorocznych maturzystów. Każdy kto będzie zdawał matematykę i pójdzie studiować na politechnice, będzie przez pół roku otrzymywał od miasta stypendium.
Np. na Elektronice zazwyczaj była średnia arytmetyczna wszystkich ocen i średnia ok. 4.0 , a teraz zmienili na ważoną oraz 3.9 (dokładne progi są gdześ na stronie wydziału).
Vekanowi chodziło o stypendium dla wrocławskich przyszłorocznych maturzystów. Każdy kto będzie zdawał matematykę i pójdzie studiować na politechnice, będzie przez pół roku otrzymywał od miasta stypendium.
- Shvia
- Użytkownik

Eę? Za dużo pieniędzy mają? Aż tak mało chętnych na uczelnie techniczne czy jak?aikon pisze:Vekanowi chodziło o stypendium dla wrocławskich przyszłorocznych maturzystów. Każdy kto będzie zdawał matematykę i pójdzie studiować na politechnice, będzie przez pół roku otrzymywał od miasta stypendium.
Nie no.. tego jeszcze nie grali. Eh eh. Pewnie nie można zdawać matury raz jeszcze, nie ;P?
- aikon
- Użytkownik

No tak sie składa że Wrocław ma bardzo dużo pieniędzy Zobacz co sie dzieje w mieście - tyle remontów oraz placów budowy to chyba w żadnym mieście nie ma.Shvia pisze:Eę? Za dużo pieniędzy mają? Aż tak mało chętnych na uczelnie techniczne czy jak?
A stypendium będzie z dwóch powodów - pierwszy, że jednak mało jest kandydatów na uczelnie techniczne (w zeszłym roku na ponad połowę kierunków było mniej kandydatów niż miejsc - a więc nie było progów), a po drugie - we Wrocławiu lokowane są największe inwestycje w Polsce, głównie chodzi tu o LG-Philips, Siemens, Volvo, chyba jeszcze Whirpool... no i sie Dutkiewicz boi że zabraknie inżynierów. A do samego LG-Philips mają zatrudniać całe setki elektroników.
- ariadna
- Użytkownik

- Podziękował: 47 razy
Ja już jestem w pełni ukontentowana: medycyna (am waw), psychologia (uw) i automatyka&robotyka (pw) zdobyte:P
I, co pewnie niektórym wyda się dziwne, zdecydowałam się wstępnie na politechniikę:)
I, co pewnie niektórym wyda się dziwne, zdecydowałam się wstępnie na politechniikę:)