[rekrutacja 2006] Nasze Przyszłe (!)Kierunki :)

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 38 razy

Post autor: rObO87 »

a ten parking wzdłuż Reymonta to bezpłatny?
kszysztof
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kszysztof »

rObO87 pisze:Dużo ludzi jest w budynku B1 na AGH ? Ten parking co tam jest przed tym budynkiem to każdy może zaparkować?
Trochę osób jest ale sprawnie wszystko załatwiają (nie to co na PK na lądówce ) Ja byłem na agh w B1 w środę ok 9:20, dostałem numer 44 a przede mną bylo 31 oczekujących. O 9:45 miałem już wszystko załatwione.

A na temat parkingu nie mam najzieleńszego pojęcia.
kasiek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: kasiek »

Jaką uczelnię lepiej wybrać (i dlaczego) na kierunek budownictwo: Poznań czy Wrocław?
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: aikon »

Ja bym wybrał Wrocław. Ale ja jestem tendencyjny.
Z dwóch powodów:
1. PWR prowadzi w rankingach, Poznań jest troche w tyle...
2. Paru znajomych studiuje tutaj budownictwo, raczej nie narzekają Widac że wydział jest nieźle rozwinięty, mają bardzo fajne budynki, laboratoria, etc. etc... w Poznaniu pewnie też, ale nie byłem, nie widziałem, więc sie nie wypowiadam.

No i w ogóle, jak ja stawałem przed wyborem uczelni, to nazwa "Politechnika Wrocławska" jakoś bardziej do mnie przemawiała niż "Politechnika Poznańska".
Yrch
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 2 razy

Post autor: Yrch »

aikon pisze:1. PWR prowadzi w rankingach, Poznań jest troche w tyle...
W tym roku W ciagu ostatnich 5 lat Wprost twierzi, ze PP jest w pierwszej 4 uczleni technicznych (raz wygrala). Choc faktycznie PWr wypada troche lepiej (2razy wygrala). Ba w niektorych rankingach, takich jak "Nowoczesne technologie - informatyka, elektronika, inżynieria materiałowa" sa na tym samym (1) miejscu w tym roku.
aikon pisze:No i w ogóle, jak ja stawałem przed wyborem uczelni, to nazwa "Politechnika Wrocławska" jakoś bardziej do mnie przemawiała niż "Politechnika Poznańska".
Moze nie sama "politechnika" ale w Poznaniu nic nie ma, to jest wies:P Wroclaw piekne miasto, w Krakowie jest rynek, Wawa-stolica. Poznan to jakies fibzdzi Juz Lodz lepsza bo dobra pizze maja

Jak juz wiele razy mowilem wsrod uczelni technicznych najbardziej w Polsce licza sie: PW, PWr, PP, AGH, UW, PŁ (?), PK (?), PŚ (?) (te trzy ostatnie tak juz troche mniej, choc wciaz prestiz maja:) i gdzie bys sie nie wybrala to jesli tylko dana szkola uczy tego, co chcesz sie nauczyc i wlozysz duzo wysilku w nauke tego to bedzie dobrze Kwestia tylko pod jakim katem chcesz sie danego przedmiotu uczyc, no ale na rozpoznanie tego co gdzie ucza to juz chyba ciut za pozno:P

Cale szczescie nie mam problemu z wyborem uczelni bo bez zdanej fizy na infe moge liczyc tylko na AGH/PS (choc zal, ze nie moge wybierac pomiedzy PW/UW/PWr )
Awatar użytkownika
aikon
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 5 razy

Post autor: aikon »

Yrch, zgubiłeś chyba Politechnikę Gdańską, a ich wydział ETI (Elektroniki, Telekomunikacji, Informatyki) to jeden z najlepszych tego typu wydziałów w Polsce (obok Elektroniki na PWR oraz AGH, no i PW).

Ja w zasadzie długo sie nie zastanawiałem bo mieszkam pod Wrocławiem, więc wybór był jasny. Ale gdyby np. taki Poznań reprezentował dużo wyższy poziom niż Wrocław, to byłbym skłonny tam pojechać. Ale w takiej sytuacji, gdy różnica jest praktycznie żadna, albo nawet na korzyść PWR, to zostałem tu, na miejscu...
Yrch
Użytkownik
Użytkownik

aikon pisze:Yrch, zgubiłeś chyba Politechnikę Gdańską, a ich wydział ETI (Elektroniki, Telekomunikacji, Informatyki) to jeden z najlepszych tego typu wydziałów w Polsce (obok Elektroniki na PWR oraz AGH, no i PW).
No wieszialem o jakims P. zapomnialem
aikon pisze:Ja w zasadzie długo sie nie zastanawiałem bo mieszkam pod Wrocławiem, więc wybór był jasny. Ale gdyby np. taki Poznań reprezentował dużo wyższy poziom niż Wrocław, to byłbym skłonny tam pojechać. Ale w takiej sytuacji, gdy różnica jest praktycznie żadna, albo nawet na korzyść PWR, to zostałem tu, na miejscu...
No to jest oczywiste, po co daleko szukac. Ja zakladam jednak, ze skoro ktos bierze pod uwage PWr i PP to 1. ma szanse sie dostac na obie, 2. ma tak samo daleko do obu miast. Choc sam o budownictwie duzo nie wiem (oprocz tego, ze znajomy sie na PS na to wybiera). W sumie to tez zalezy od tego pod jakim katem ucza budownictwa na tych uczelniach. Jesli jest tak jak z infa, ze zalezy to od uczelni to ja np wole isc na AGH czy UW niz jakas polibude (hardware - be, juz wystarczajaco duzo razy prawie mnie zabil .
maak
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: maak »

Byłem 14-stego na AGH w budynku B1 i czekałem chyba 45 minut. Ludzi bardzo dużo ale też bardzo sprawnie to wszystko idzie. Jutro się wybieram na politechnike Śląską, wie ktoś jak tam się sprawa przedstawia z czasem oczekiwania w kolejce? Chodzi mi o wydział AEiE a dokładnie infa.
Awatar użytkownika
jayson
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 6 razy

Post autor: jayson »

Geograficznie na forum dominuje południe, co najlepiej widać po preferowanych uczelniach : AGH, PWr, PŚ...

A nikt nie wybiera się na PW ?
Yrch
Użytkownik
Użytkownik

maak pisze:Byłem 14-stego na AGH w budynku B1 i czekałem chyba 45 minut. Ludzi bardzo dużo ale też bardzo sprawnie to wszystko idzie. Jutro się wybieram na politechnike Śląską, wie ktoś jak tam się sprawa przedstawia z czasem oczekiwania w kolejce? Chodzi mi o wydział AEiE a dokładnie infa.
Ja na AEiE czekalem okolo 50-60minut, szlo sprawnie ale bylo duzo osob. Oczywiscie wiekszosc osob na infe bo jakze by inaczej :>

Jayson: ty sie nie boj, konkurencja bedzie:) Dwoch moich znajomych wybiera sie na PW. Ja tam sie nie wybieram tylko z powodu iz na jakas polibude pojde z ostatecznosci jesli na AGH sie nie dostane (na UW lecialbym od razu ale coz, matura nie pozwala:>).
Awatar użytkownika
Comma
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: Comma »

Ładnie się załatwiłam.
Pojechałam do Kraka składać papiery mając kserokopię poświadczoną notarialnie (dopiero później przeczytałam Twojego posta, Dem) i najzwyczajniej w świecie nie przyjęli mi dokumentów. Nieco sie zdenerwowałam, bo troche kasy poszło. W sumie i tak nie chciałam tam iść, więc w końcu zrezygnowałam, ale miło by było w takim razie dostać zwrot opłaty rekrutacyjnej, skoro nie zostałeam nawet do niej dopuszczona.
Orientuje się ktoś czy da się to zrobić?
Awatar użytkownika
dem
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: dem »

Comma raczej nie licz na ten zwrot watpie zeby ci sie udało szkoda ze nie przeczytalas mojego posta...
Yrch
Użytkownik
Użytkownik

IMHO powinnas jak najszybciej zadzwonic na uczelnie i tam sie pytac, jak zamkna rekrutacje to bedzie po ptakach. Nie wiem jak jest na AE ale na UW znajomemu udalo sie odzyskac pieniadze (musial jakis formularz czy cos w tym stylu wypelniac).
luke128
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: luke128 »

Chciałbym się zapytać czy ktoś może wie ile trzeba było mieć puntów w tamtym roku, aby się dostać na Uniwersytet Śląski na matematykę oraz AE w Katowicach wydział ekonomii, wydział zarządzania(kierunek zarządzanie i marketing)
rObO87
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 38 razy

Post autor: rObO87 »

Był ktoś w AGH może, jak teraz wyglada liczba chętych?
Zablokowany