Cześć..otrzymałem promocję z wyróżnieniem do 3 klasy LO o profilu mat-geo. Od pewnego czasu zastanawiam się nad kierunkiem studiów, przeglądałem posty na forach jednak "gdzie dwóch Polaków tam trzy zdania". Zamierzam zdawać rozszerzenia zgodnie z profilem + angielski podstawa. Jestem osobą szybko pojmującą, czasami ambitną. Proszę o poradę, na jakie kierunki startować z takiej matury i czy jest sensowne pójście na takowe? Interesują mnie "dobre" studia, po których, wykazując oczywiście chęć znajdę pracę.
Dziękuję za posty:)
Przyszłe studia!
Przyszłe studia!
Ostatnio zmieniony 30 sie 2010, o 21:48 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Przyszłe studia!
To co było już wielokrotnie wałkowane.
Idź na to, co Cię interesuje.
Można wymienić multum kierunków, które są zupełnie z innych światów: prawo, medycyna, matematyka, informatyka, biotechnologia, energetyka, budownictwo.
Idź na to, co Cię interesuje.
Można wymienić multum kierunków, które są zupełnie z innych światów: prawo, medycyna, matematyka, informatyka, biotechnologia, energetyka, budownictwo.
- Stary
- Użytkownik

- Podziękował: 26 razy
Przyszłe studia!
Skoro jesteś czasami ambitny, to polecam kierunek gdzie czasami trzeba będzie się pouczyć
A tak na poważnie to nikt za Ciebie tutaj nie będzie wybierał kierunku studiów, bo było by to co najmniej dziwne. Musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie, jaki cel sobie zakładasz w życiu: czy chcesz rozwijać pasje czy zarabiać dużo pieniędzy. Każdy człowiek ma inne priorytety w życiu dlatego nie radziłbym słuchać przy wyborze studiów innych osób, tylko samemu zdecydować. Owszem, możemy Ci powiedzieć jaka jest charakterystyka danego kierunku i jaki poziom jego jest, ale decyzje sam musisz podjąć.
A tak na poważnie to nikt za Ciebie tutaj nie będzie wybierał kierunku studiów, bo było by to co najmniej dziwne. Musi sam sobie odpowiedzieć na pytanie, jaki cel sobie zakładasz w życiu: czy chcesz rozwijać pasje czy zarabiać dużo pieniędzy. Każdy człowiek ma inne priorytety w życiu dlatego nie radziłbym słuchać przy wyborze studiów innych osób, tylko samemu zdecydować. Owszem, możemy Ci powiedzieć jaka jest charakterystyka danego kierunku i jaki poziom jego jest, ale decyzje sam musisz podjąć.