Poszukiwanie ksiażek ...

Dario
Użytkownik
Użytkownik

Poszukiwanie ksiażek ...

Post autor: Dario »

Witam Serdecznie

Chcialem sie spytac jakie ksiazki polecacie do wszelakich testow zaczynajac od sprawdzianow w szkole do olimpiad przedmiotowych.
W gimnazjum mialem osiagniecie w tej dziedzinie ale slyszalem ze w liceum jest ogromny przeskok co do materialu i niektore podreczniki nie nadarzaja i maja sporo bledow w druku.
Pozdrawiam
Grizzli
Użytkownik
Użytkownik

Poszukiwanie ksiażek ...

Post autor: Grizzli »

Witaj Dario.
Ogólnie jest faktycznie ogromna różnica, ale jeśli chodzi o materiały do nauki to do szkoły średniej polecam podręcznik Czerwińskiej. Sam sprzedałem i teraz żałuję. Jeśli jednak chcesz ciągnąć swoje osiągnięcia dalej niż do poziomu szkoły ponadgimnazjalnej, to poszukaj w antykwariacie książki Blinowskiego i Trylskiego "FIZYKA dla kandydatów na wyższe uczelnie". Jeśli natomiast chcesz tę dziedzinę wiedzy zrozumieć i dobrze się nią bawić, to jest jeszcze całkiem fajna książka pt. "Co Einstein powiedział swojemu fryzjerowi" - tą ostatnią polecam bardzo gorąco...
Awatar użytkownika
`vekan
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 139 razy

Poszukiwanie ksiażek ...

Post autor: `vekan »

Ja teraz sie ucze z książek Operona : Fizyka i astronomia zakres rozszerzony. Mam książki i zbiory zadań. Co do zbiorów. Przed każdym działem wprowadzenie. Potem zadania. Na koniec rozwiązania tych zadań.
Dario
Użytkownik
Użytkownik

Poszukiwanie ksiażek ...

Post autor: Dario »

Grizzli : "Co Einstein powiedział swojemu fryzjerowi" wiem super ksiazka juz w gimnazjum nauczyciel namowil mnie na jej przeczytanie.
`vekan : nie wiem jak jest z ksiazkami do fizyki, ale ksiazki operona do bioli maja multum bledow, wiem bo moj kuzyn jest na bio-chemie i ciagle narzeka na te ksiazke.

Ja na 90% bede mial ksiazke "Fizyka i astronomia" PWN-a.

Szkoda ze ksiazki do fizyki sa tak drogie ...
Ostatnio spotkalem sie z ksiazka pod tytulem "Feynmana wykłady z fizyki", czy ktos studiowal ta ksiazke, slyszalem ze gosc ma ciekawe spojrzenie na fizyke, tylko czy to jest w skomplikowany sposob objasnione ???
Pozdrawiam dzieki za odpowiedzi .
ODPOWIEDZ