siemka
wiem że nie jestem jedyny który zadaje takie pytanie, ale jestem ciekawy Waszych opinii
mianowicie co wybrać budownictwo na UTP w Bydgoszczy czy energetykę na PŁ?
UTP w Bydgoszczy czy PŁ?
-
G.BEST7
- Użytkownik

- Podziękował: 1 raz
UTP w Bydgoszczy czy PŁ?
Energetyka na mechanicznym czy EEiA?
PŁ to dużo lepsza uczelnia, co do kierunków oba są dość perspektywiczne, budownictwo od kilku lat cieszy się największą popularnością spośród studiów technicznych. Wybierz to co Cię bardziej interesuję. Na Politechnice Łódzkiej budownictwo to kierunek zamawiany, a ja sam jestem studentem wydziału Budownictwa, Architektury i Inżynierii Środowiska;-).
PŁ to dużo lepsza uczelnia, co do kierunków oba są dość perspektywiczne, budownictwo od kilku lat cieszy się największą popularnością spośród studiów technicznych. Wybierz to co Cię bardziej interesuję. Na Politechnice Łódzkiej budownictwo to kierunek zamawiany, a ja sam jestem studentem wydziału Budownictwa, Architektury i Inżynierii Środowiska;-).
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
UTP w Bydgoszczy czy PŁ?
Czy dużo lepsza? Nie przesadzałbym z tym. Z tego co widzę UTP chwali się, że absolwenci (chyba ~100%) znajduje pracę po studiach. Poziom też niski nie jest, w przeciwieństwie do uczelni, na których wprowadza się studia zamawiane (chociaż zapewne nie jest to regułą- od razu oszczędzę pisania niektórym użytkownikom i doprecyzuję: na pewno ta uwaga nie dotyczy UJ i UWr).PŁ to dużo lepsza uczelnia,
Pozdrawiam.
UTP w Bydgoszczy czy PŁ?
Osobiście nie polecam studiów w Bydgoszczy. UTP może znajduje po nim dużo osób pracę ale poziom nie jest zbyt wysoki.
UTP w Bydgoszczy czy PŁ?
na EEiA jestem na energetyce
mechaniczny miałem jako następny po EEiA
na pierwszym miejscu miałem budownictwo
mechaniczny miałem jako następny po EEiA
na pierwszym miejscu miałem budownictwo