Dylemat jaką szkołę wyższą wybrać
-
Bill Gates
- Użytkownik

Cześć Wam. Właśnie dziś napisałem swoją ostatnią maturę pisemną. Poszło tragicznie i dlatego mam teraz problem do jakiej szkoły iść dalej. Miałem zamiar startować na geodezję na Politechnikę Gdańską ale to co dziś zrobiłem na maturze rozszerzonej z geografii raczej mnie dyskfalifikuje. Dosyć sporo się uczyłem ale z tego co umiałem to praktycznie 2 zadania były. Myślę, że będzie gdzieś 40-60% z polskiego podstawa, z maty podstawa 85-95% , mata rozszerzenie 45-55%, biola podsatwa 60-70%, gera rozszerzenie 50-65%, angol podstawa 70-80%. Interesują mnie tylko politechniki. Moje zainteresowania to, np. elektronika, lubię rozwiązywać zadania z matematyki. Z fizyki znowu nie lubie rozwiązywać oprócz prostych z prawem Ohma. Nie mam pomysłu za bardzo. Chciałbym studiować na politechnice Poznańskiej, Gdańskiej, Łódzkiej, Wrocławskiej lub Warszawskiej ale najbardziej na Gdańskiej lub Poznańskiej. Jeśli macie jakieś rady dla mnie to byłbym wdzięczny.
-
Kartezjusz
- Użytkownik

- Podziękował: 6 razy
Nie dramatyzuj. Złóż podanie do dwóch wymarzonych i jednej słabszej
Ja też byłem wściekły z wyników,a się dostałem nawet na międzywydziałówkę.Wybrałem matematykę.Może innym poszło gorzej?
Ja też byłem wściekły z wyników,a się dostałem nawet na międzywydziałówkę.Wybrałem matematykę.Może innym poszło gorzej?
-
Laurearel
elektronika chyba za bardzo oblegana to nie jest ; )
Po co dramatyzować ? W pierwszej rekrutacji ludzie często składają na kilka uczelni papiery, a w drugiej często nie dość że każdy z rezerwy się dostaje, to jeszcze są wolne miejsca (zależy od uczelni
Po co dramatyzować ? W pierwszej rekrutacji ludzie często składają na kilka uczelni papiery, a w drugiej często nie dość że każdy z rezerwy się dostaje, to jeszcze są wolne miejsca (zależy od uczelni
-
Bill Gates
- Użytkownik

No tak ale, np. w Gdańsku na geodezje jest tylko 70 miejsc. Wydaje mi się, że samego Gdańska będzie już więcej. Jak by nie wyszło z geodezją to co radzicie?
-
Bill Gates
- Użytkownik

Interesuje mnie matematyka, geografia i po trochu elektronika ale to we własnym zakresie. 30 czerwca mam wyniki to się Wam pochwale jak mi poszło.
-
Bill Gates
- Użytkownik

No tak właśnie myślełem o geodezji ale się pewnie nie dostane na PG. A tak poza tym to wiecie może na co lepiej iść na automatykę i robotykę czy geodezję? Chodzi mi o zarobki po studiach w kraju.
- solmech
- Użytkownik

- Podziękował: 76 razy
Niestety Ci nie pomoge. Ja jednak w Twoim wypadku naprawde walil bym w Geodezje! Bedzie Cie to interesowalo Jest to fajna kombinacja tych trzech przedmiotow. A dlaczego mialbys sie nie dostac na PG? To zadna rewelacyjna uczelnia.
-
Bill Gates
- Użytkownik

W ostatnim roku trzeba było mieć coś koło 75% z geografii rozszerzonej, przy średnich wynikach z innych przedmiotów. Ode mnie z klasy planują iśc na ten kierunek ze 4 osoby. Więc z całej Polski to się troche uzbiera. A tylko 70 miejsc.