Gdzie studiować matme?
- miki999
- Użytkownik

- Podziękował: 36 razy
Gdzie studiować matme?
Może dlatego, że nikt z wypowiadających się nie jest jej pracownikiem ani studentem A może dlatego, że nie posiada aż takiej renomy jak UWr, UJ czy AGH.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Gdzie studiować matme?
Witam! Wybierm sie na studia na UAM kierunek matematyka. Bardzo prosze o jakies opinie związane z tym kieruniekm na tej właśnie uczelni.
-
mcgregor
- Użytkownik

Gdzie studiować matme?
A właśnie i tu mi się nasuwa pytanie- czy PK ma jakiś niski poziom matematyki czy co, że nikt o nim nic nie mówi? Będę wdzięczny za konkretną odpowiedź ;Dmiki999 pisze:Może dlatego, że nikt z wypowiadających się nie jest jej pracownikiem ani studentem A może dlatego, że nie posiada aż takiej renomy jak UWr, UJ czy AGH.
Pozdrawiam.
- Yaco_89
- Użytkownik

- Podziękował: 7 razy
Gdzie studiować matme?
Ja mogę tylko powiedzieć że na ostatniej studenckiej sesji referatów, w której brali udział przedstawiciele różnych krakowskich wydziałów matematycznych i której miałem okazji słuchać, ludzie z PK nie odstawali w żaden sposób od AGH ani UJ (no, było ich troszkę mniej ) więc myślę że jak nadajesz się do tego to po PK też będą z Ciebie ludzie.
-
mcgregor
- Użytkownik

Gdzie studiować matme?
Dzięki Yaco za krzepiące słowa- jakoś nie wiem czemu UJ mnie przeraża, widzę go jak jakiś monolit poza tym na zajęcia miałbym daleko od mieszkania w którym będę mieszkał (jak zdam maturę ;p ). PK też jak na politechnikę przystało jakoś bardziej do mnie przemawia ale to chyba moje chore wyobrażenia ;D
Gdzie studiować matme?
A może ktos cos wie jaka jest przyszłość po matmie, oprócz tgeo ze mozna nauczycielem zostać, bo to mnie raczej przeraża. Trudno jest z robota po studiach? Zależy to od uczelni?
-
Piotr Jucha
- Użytkownik

Gdzie studiować matme?
Nie wiem dokładnie, ile osób wyleciało. W zasadzie raczej zamiast "wyleciało" w większości wypadków można napisać "zrezygnowało". Przetrwać nie jest aż tak trudno, ale pewnego minimalnego wysiłku to wymaga. A jak ktoś jest systematyczny i pracowity, to dobre oceny są jak najbardziej w zasięgu.kornel90 pisze: 2. UJ:
a) czy mógłby ktoś napisać ile osób po pierwszym semestrze wyleciało, a ile przetrwało pierwszy rok. Czy przetrwać na matematyce w ekonomii to jest jakiś nie lada wyczyn, czy jednak przy odpowiedniej ilości pracy spokojnie można powalczyć o dobre oceny?
Nie wiem, czy to będzie rekomendacja, ale są osoby, które w tym roku "wyleciały" i mimo wszystko chcą rozpocząć u nas studia jeszcze raz.
Czas dojazdu autobusem z miasteczka studenckiego, to przeciętnie 30 min (z autopsji), na piechotę na skróty - ok. 1h (symulacja komputerowa). Moim zdaniem nowy budynek i jego otoczenie z nawiązką rekompensują odległość od centrum.b) z tego co mi wiadomo zajęcia odbywają się bardzo daleko od akademików.... czy jest to bardzo uciążliwe, czy jednak można wytrzymać?
Na takie pytania trudno komukolwiek obiektywnie odpowiedzieć.i na koniec mam jeszcze pytanie: czy chcąc dalej pracować w bankach, instytucjach finansowych itd(marzą mi się wysokie zarobki, chyba jak każdemu:D) lepiej wybrać:
a) UWr czy PWr
b) UJ czy AGH
Poweim tylko, że matematyka na UJ została w tym roku .
- Przemas O'Black
- Użytkownik

- Podziękował: 69 razy
Gdzie studiować matme?
a ja bym bardzo chciał się dowiedzieć jakie perspektywy daje kierunek matematyka finansowa i aktuarialna na UAM w Poznaniu? mógłby mi ktoś napisać dlaczego akurat tam warto(lub nie) podjąć studia(oprócz stypendiów)?
i jeszcze mam pytanie: czy ktoś coś wie o studiach ekonomiczno-menedżerskich na UW? czy ten kierunek jest warty studiowania czy to kierunek produkujący bezrobotnych? A jak jest z ekonomią na UW? czy po tym kierunku na UW są lepsze perspektywy niż po matematyce?
i jeszcze mam pytanie: czy ktoś coś wie o studiach ekonomiczno-menedżerskich na UW? czy ten kierunek jest warty studiowania czy to kierunek produkujący bezrobotnych? A jak jest z ekonomią na UW? czy po tym kierunku na UW są lepsze perspektywy niż po matematyce?
Gdzie studiować matme?
post wyżej, już nieważny, teraz mam nowe problemy:D
mam do wyboru matematykę na UJ, UAM i UWr(wszędzie się dostałem)
i chciałbym, żebyście mi pomogli wybrać, lub chociaż trochę nakierowali
1. UAM - nic nie wiem o tej uczelni, oprócz tego, że są stypendia. Ktoś coś więcej wie?
2. UJ - nowy ośrodek; daleko od akademików; wydaje mi się, że duży prestiż uczelni, jednak boję się, że nie dam rady(lista rankingowa jest imponująca, wydaje mi się, że bardzo wysokie wyniki, a ja jestem dopiero pod koniec drugiej setki)
3. UWr - wydaje mi się, że panuje tam miła atmosfera, blisko od akademików do budynku w którym odbywają się zajęcia; udogodnienia dla studentów(egzaminy na dwóch poziomach itd); nie wiem jak z prestiżem uczelni wśród pracodawców i jak z możliwościami praktyk, stażów itd
Przepraszam, że tyle razy truję tyłek, ale jestem bardzo niezdecydowany, nie mam pojęcia którą uczelnie wybrać... Prosiłbym o szybkie odpowiedzi, bo czasu na decyzję coraz mniej
mam do wyboru matematykę na UJ, UAM i UWr(wszędzie się dostałem)
i chciałbym, żebyście mi pomogli wybrać, lub chociaż trochę nakierowali
1. UAM - nic nie wiem o tej uczelni, oprócz tego, że są stypendia. Ktoś coś więcej wie?
2. UJ - nowy ośrodek; daleko od akademików; wydaje mi się, że duży prestiż uczelni, jednak boję się, że nie dam rady(lista rankingowa jest imponująca, wydaje mi się, że bardzo wysokie wyniki, a ja jestem dopiero pod koniec drugiej setki)
3. UWr - wydaje mi się, że panuje tam miła atmosfera, blisko od akademików do budynku w którym odbywają się zajęcia; udogodnienia dla studentów(egzaminy na dwóch poziomach itd); nie wiem jak z prestiżem uczelni wśród pracodawców i jak z możliwościami praktyk, stażów itd
Przepraszam, że tyle razy truję tyłek, ale jestem bardzo niezdecydowany, nie mam pojęcia którą uczelnie wybrać... Prosiłbym o szybkie odpowiedzi, bo czasu na decyzję coraz mniej
-
Dumel
- Użytkownik

- Podziękował: 60 razy
Gdzie studiować matme?
wszystko zależy od chęci. wiele osób rezygnuje bo stwierdza że to nie ten kierunek, niektórzy wylatują (również wśród osób >95% z matury) ale to przez nicnierobienie. pierwszy semestr naprawdę jest nietrudny więc na aklimatyzację jest sporo czasu a jak ktoś ma kłopoty to może się dodatkowo zapisać na zajęcia wspomagające.
aha mowa o UJ
aha mowa o UJ