Zbiór zadań ( fizyka , matematyka)

Przygotowanie do egzaminu dojrzałości. Zestawy zadań. Wyniki i przebieg rekrutacji na studia.
xxsmyqxx
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 1 raz

Post autor: xxsmyqxx »

Tak więc , zapytam się jakie zbiory polecacie do spokojnego przygotowywania się do matury ( jestem dopiero 1LO) , zamierzam zdawać matematyke rozszerzoną , i fizykę także rozszerzoną. Posiadam 2 zbiory z fizyki (K.Hyla , oraz PWN ' owski "Materia i Ruch") , z matematyki zbiór Kłaczkowa. Co oprócz tego polecacie :)?
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 15 razy

Post autor: bartek118 »

Z matematyki polecam Testy maturalne wydawnictwa Aksjomat, zadania naprawdę dobrze dobrane, po przeliczeniu tej książki nie będziesz miał problemów z maturą rozszerzoną Pozdrawiam
Awatar użytkownika
bossu01
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bossu01 »

Na pewno jak szperałeś po forum to widziałeś zbiory Kiełbasy do matmy. Z czystym sumieniem mogę polecić, bo naprawdę można znaleźć tam wiele ciekawych zadań

Nie chce do niczego nakłaniać, ale przy okazji mam na sprzedaż obie najnowsze części (2010 - ...) poziom podstawowy i rozszerzony, w doskonałym stanie, zainteresowani pisać na PW, mogę wystawić je na znanym serwerze aukcyjnym a*****o.pl. (się mała reklama zrobiła...)

Zdobiłem część zadań maturalnych z poziomu rozszerzonego i tegoroczna matura roz. trafiła w moje oczekiwania (80% minimum się spodziewam) no i książki te mi są już tak na prawdę niepotrzebne.

Mam też ciekawe repetytorium z fizyki Andrzeja Persony wyd. Medyk, oraz testy tego samego autora, oraz 2 zbiory z fizyki Kruczka i Jędrzejewskiego, które też mogę polecić, choć z nich prawie wcale nie korzystałem.

Pozdrawiam!
Grzechu1616
Użytkownik
Użytkownik
Podziękował: 23 razy

Post autor: Grzechu1616 »

A ja ci proponuję nic nie kupować, tylko porobić ciekawe zadania ze zbiorów zadań co masz w szkole, szkoda pieniędzy na te wszystkie książki.
Awatar użytkownika
bossu01
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: bossu01 »

Można też tak, ja się za jakieś dodatkowe zadania maturalne wziąłem dopiero w trzeciej klasie i kupiłem sobie Kiełbasę, kierując się opiniami z forum

W necie jest pełno ciekawych zadań, nie tylko na forach
ODPOWIEDZ